Zama aita de fasole verde

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Mai 2020 | 4749 vizualizari

 

 Pentru mine este cea mai buna zama de fasole verde . Asa o facea si bunica .Nu conteaza ca nu are carne . Gustul bun vine de la prima fasole verde , aparuta pe piata . Cand o voi strange de la mine din gradina va fi exceptionala . Termenul de aita vine dela usturoi, ai cum se spune pe la noi prin zona Clujului .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde lata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 morcovi noi
  • 1 radacina patrunjel noua
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura faina alba cu varf
  • 1 lingurita boia rosie dulce
  • 1 pahar rosii pasate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama aita de fasole verde:

  1. Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm .
  2. Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D
  4. Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul , morcovul si patrunjelul .
  5. Adugati faina alba si boiaua , asa cum ati face un rantas .
  6. Stingeti cu apa fierbinte . Sarati .
  7. Adugati fasolea la fiert .
  8. Se va fierbe foarte repede pentru ca  fasolea verde si toate legumele sunt crude .
  9. La sfarsit se pun rosiile pasate si se asezoneaza cu mult patrunjel verde .
  10. Daca va place se poate folosi mai mult usturoi .
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folosirea piperului este obtionala .

2

In sezonul de primavara ciorba se serveste cu ceapa verde si ridichi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama aita de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

madi_marin 1

12.05.2020, 19:45

As incerca, n-am auzit pana acum de asa ceva

Panacris 1

15.05.2020, 14:33

Foarte bună!

dantes 1

16.05.2020, 11:08

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura