Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 7 Ian 2019 | 2523 vizualizari

 

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea verde este cumparata, sarea, rosiile  si patrunjelul verde -care nu se gasesc in acest sezon. Restul ingredientelor sunt din gospodaria proprie sau a soacrei. Gustul deosebit a fost dat de jumatate din osul umarului -mai mult carne, tinut doar 3 zile la sare si dat la afumatoare putin.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr fasole verde subtire -congelata
  • 500 gr afumatura de porc cu os [jumatate din osul umarului ]
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1 pahar rosii proaspat pasate
  • sare
  • patrunjel verde
  • smantana sau iaurt grecesc la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de fasole verde cu afumatura proaspata:

  1. Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa .
  2. Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit .
  3. Cat timp fierbe carnea curatati si spalati legumele .
  4. Morcovii si patrunjelul radacina se feliaza rotund sau cum preferati .
  5. Puneti-i la fiert .
  6. Ceapa rosie se curata si se toaca marunt . Se pune si aceasta la fiert .
  7. Lasati la fiert 20 minute si incercati morcovul daca este fiert .
  8. In acest moment se pune si fasolea verde dezghetata la temperatura camerei .
  9. Adugati in oala ce fierbe pasta de ardei iuti si cea de ardei cu telina .
  10. Dupa ce da un clocot se aduga rosiile proaspat pasate si patrunjelul verde tocat .
  11. Dupa 5 minute se trage oala de pe foc si se serveste zama calda .
  12. Gustati si sarati doar daca mai este nevoie .Mai adugati lichid in oala daca doriti mai multa zeama .
  13. Prima zi noi am servit zama de fasole verde si afumatura asa simpla alaturi de ceapa rosie si ardei iuti .
  14. A doua zi am schimbat ceva la ea adaugand  in farfurie cate o lingura mare de iaurt grecesc. 

                              Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de fasole verde cu afumatura proaspata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu afumatura