Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 7 Ian 2019 | 1182 vizualizari

 

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea verde este cumparata, sarea, rosiile  si patrunjelul verde -care nu se gasesc in acest sezon. Restul ingredientelor sunt din gospodaria proprie sau a soacrei. Gustul deosebit a fost dat de jumatate din osul umarului -mai mult carne, tinut doar 3 zile la sare si dat la afumatoare putin.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr fasole verde subtire -congelata
  • 500 gr afumatura de porc cu os [jumatate din osul umarului ]
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1 pahar rosii proaspat pasate
  • sare
  • patrunjel verde
  • smantana sau iaurt grecesc la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de fasole verde cu afumatura proaspata:


  1. Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa .

  2. Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit .

  3. Cat timp fierbe carnea curatati si spalati legumele .

  4. Morcovii si patrunjelul radacina se feliaza rotund sau cum preferati .

  5. Puneti-i la fiert .

  6. Ceapa rosie se curata si se toaca marunt . Se pune si aceasta la fiert .

  7. Lasati la fiert 20 minute si incercati morcovul daca este fiert .

  8. In acest moment se pune si fasolea verde dezghetata la temperatura camerei .

  9. Adugati in oala ce fierbe pasta de ardei iuti si cea de ardei cu telina .

  10. Dupa ce da un clocot se aduga rosiile proaspat pasate si patrunjelul verde tocat .

  11. Dupa 5 minute se trage oala de pe foc si se serveste zama calda .

  12. Gustati si sarati doar daca mai este nevoie .Mai adugati lichid in oala daca doriti mai multa zeama .

  13. Prima zi noi am servit zama de fasole verde si afumatura asa simpla alaturi de ceapa rosie si ardei iuti .

  14. A doua zi am schimbat ceva la ea adaugand in farfurie cate o lingura mare de iaurt grecesc.


Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de fasole verde cu afumatura proaspata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

08.01.2019, 16:13

Ancutsa , multumesc !!!

dantes 1

11.01.2019, 11:21

Buna!

mirela0911 1

14.01.2019, 11:41

Cam buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Eszterhazy
  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan afumat si legume acrita cu zeama de varza