Zama (supa) taraneasca de salata

de mihaelar63 in Supe, 16 Mar 2014 | 5123 vizualizari

 

Imi sun matusica Marioara din Cojocna sa o felicit de 8 Martie. Printre altele mai vorbim si ce facem de mancare. O intreb cum face "zama" de salata. "Pai, draga, eu nu fac zama de shelate numa' cand am lapte acru" Dar nu-i nimic, ii raspund, chiar se intampla sa am lapte pus la prins. Incantator a fost doar sa-i aud vorba domala si vocea calda a matusicei mele care are 78 ani. Parca nu ma saturam sa o ascult. Gata, asa fac si eu de aceasta data!!! De obicei nu folosesc eu rantasul dar de data aceasta am facut rabat.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1-2 linguri rase de faina alba
  • 50 ml ulei
  • 500 ml lapte acru (prins)
  • 200 ml smantana
  • 2 capatani salata verde
  • 1 bucatica costita afumata
  • 4-8 oua
  • sare
  • Zeama lamaie sau otet optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama (supa) taraneasca de salata:

Ceapa si morcovul se curata , se spala , se taie marunt si se calesc in ulei.

Se adauga faina alba , se amesteca si se prajesc-1-2 minute .

Se adauga laptele acru , se amesteca si se toarna treptat 2 l apa .Sarati.

Puneti si costita si lasati sa se fiarba 10 min. -pana morcovul este patruns .

Spargeti cate unul ouale si le turnati pe rand intregi in supa .

Adaugati salata verde spalata si rupta bucati cu mana .

Diluati smantana cu zeama fierbinte din supa si adugati in oala mestecand .

Matusa mea amesteca  si 1-2 galbenusuri crude in smantana . Eu n-am pus considerand ca sunt suficiente ouale fierte .

Se calculeaza cam 2-3 oua pentru fiecare persoana .

TIPS-URI

1

Daca salata pare putin amara , se opareste cu apa fierbinte care apoi se arunca .

2

Vara pe calduri mari supa - ciorba este mai gustoasa daca se prepara putin mai acra .

3

Laptele acru sau laptele prins se obtine prin acrirea naturala a laptelui . Se pune laptele intr-un vas de sticla sau de lut si se lasa cam o zi , o zi si jumatate intr-un loc cald[ langa cuptor ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama (supa) taraneasca de salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

danakarin 1

18.03.2014, 08:00

Bunatateeeeee!

danakarin 1

18.03.2014, 08:03

M-a cucerit zama asta!

Irina 1

24.03.2014, 13:41

buna e o matusa priceputa si buna si zeama!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de salata verde