Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico

de -Miti- in Muraturi, 25 Sep 2011 | 4036 vizualizari

 

Uite asa am vazut ca in Mexic se pun la murat morcovii. Inca nu pot sa va spun nimic despre gust, chiar e cam repede sa desfac borcanul,dar o sa revin cu un update. Si nu e super ca poate fi facut si in toiul iernii?
Este o reteta unica in felul ei,doar nu credeati ca mi-am schimbat stilul:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 gr morcovi
  • 1 ceapa mare,alba
  • 3 ardei iuti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita oregano
  • 500 ml otet
  • 750 ml apa
  • 30 ml ulei  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico:


Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.


Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.


Intr-o tigaie,se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.


Se adauga ceapa,usturoiul,ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.


Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute,amestecand.


Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.


Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.


Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc.


Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider,dar dupa o luna arata bine,oricum au destul otet ca sa nu se strice.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

03.10.2011, 13:52

interesant

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 22:56

interesant

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 00:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta