Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico

de Mitinita in Muraturi, 25 Sep 2011 | 5435 vizualizari

 

Uite asa am vazut ca in Mexic se pun la murat morcovii. Inca nu pot sa va spun nimic despre gust, chiar e cam repede sa desfac borcanul,dar o sa revin cu un update. Si nu e super ca poate fi facut si in toiul iernii?
Este o reteta unica in felul ei,doar nu credeati ca mi-am schimbat stilul:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 gr morcovi
  • 1 ceapa mare,alba
  • 3 ardei iuti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita oregano
  • 500 ml otet
  • 750 ml apa
  • 30 ml ulei  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico:

 

Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.

Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.

Intr-o tigaie,se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.

Se adauga ceapa,usturoiul,ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.

Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute,amestecand.

Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.

Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.

Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc.

Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider,dar dupa o luna arata bine,oricum au destul otet ca sa nu se strice.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata Pickles