Asezam pestele intr-un vas termorezistent, il stropim cu ulei de masline, il condimentam, apoi turnam peste peste sucul de rosii.
Deasupra punem cateva felii de lamaie, fara coaja, pentru a nu da un gust amar sosului.
Usturoiul se zdrobeste si se adauga spre final, impreuna cu vinul alb.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se introduce vasul yenna cca 30 minute.
Se serveste cu mamaliga sau paine de casa proaspata.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro