Zarzavat pentru ciorbe si sosuri

de Ina in Conserve, 22 Aug 2011 | 40536 vizualizari

 

Reteta asta o face soacra-mea an de an, iar zarzavatul se pastreaza in acest mod fara probleme , cativa ani. Anul acesta eu lucrat in colaborare: eu m-am ocupat de rosii ( spalat, feliat, dat prin separator ) si-am pisat aspirina. Soacra-mea a facut restul. :D

 

INGREDIENTE

  • rosii  
  • ardei gras
  • frunze de telina
  • aspirine
  • borcane ( cu filet sau cu capace pentru capsat )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorbe si sosuri:

Spalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de rosii , apoi ardeiu gras, frunze de telina si terminam cu alt strat de rosii  jumatati. 

Separat, dam prin separator bucati de rosii, pentru a obtine sucul de rosii pe care-l punem peste legumele din borcane, avand grija sa  umplem bine toate spatiile libere .  La fiecare borcan adaugam cate o aspirina netamponata, pisata, apoi capsam si sterilizam pentru  25-30 minute. 

La sterilizat folosim un vas captusit cu un prosop, pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii. Scoatem borcanele din apa doar dupa ce s-au mai racit. 

Depozitam in camara/ beci . 

Preparate in acest mod ( fara sare , fara zahar ) , rosiile se mentin cativa ani in beci si pot fi folosite atat la ciorbe, cat si la diverse sosuri, calde sau reci .

P.S. Toate legumele sunt din curtea mea.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile folosite sunt in functie de cat doriti sa faceti.

2

reteta nu contine sare si nici zahar, zarzavatul putand fi consumat si la regim .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe si sosuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ina 1

11.08.2015, 22:10

E posibil, Buni, dar neavand pic de sare e mai sigur cu aspirina , mai ales ca mie mereu imi raman conservele de la an la an. Sunt ani cand am conserve din 3 ani consecutivi

Gicuta 1

11.08.2015, 22:40

Multam!

violeta30 1

12.08.2015, 11:26

Cred ca sunt si foarte aromate de la telina. Eu nu folosesc pic de aspirina sau altfel de conservant. Daca sterilizezi bine la bain-marie nu sunt probleme. Mai am zarzavaturi si de anul trecut si stau bine

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rosii in bulion