Dulceata de gutui rase

de luminita20_2006 in Conserve, 7 Noi 2009 | 23121 vizualizari

 

ieri am facut o dulceata de gutui nemaipomenita...am inebunit ce e drept lumea cu intrebari...nu a scapat nici forumul de pe bucatars....am mai primit niste sfaturi si in final a iesit o minunatie...multumesc tuturor pentru sfaturile acordate

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui rase
  • 2 kg zahar
  • 1 l apa
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lamaie
  • 4 borcane 800
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui rase:

Sa va spun cate gutui am avut nu stiu am cantarit rezultatul final care a fost de 2 kg gutui rase. Pe acestea le-am pus intr-o oala si le-am dat la foc adaugand peste ele 2 kg de zahar si 1 l apa.( nu am facut nici un sirop le-am pus pur si simplu la foc pe toate). pe la mijlocl fierberii ~ peste 1 h am adaugat feliile de lamie si am mai last sa fiarba inca o ora. Cand si-a schimbat culoarea si a mai scazut este gata.cand am luat-o de pe foc am adaugat zaharul vanilat. Am pus dulceata in orcan am dat-o la cuptor pe inca 20 min...ea prinde o "pojghita"deasupra( nu stiu daca m-am exprimat corec dar asa am primit indicatii. se scoate din cuptor se pun capacele si se dau la intuneric.


Ps. a da sa nu uit....Felicia ma invata ceva...ca sa nu faca "floare" se pune o pastila de aspirina pisata peste fiecare borcan de dulceata....Multumesc Feliciei pt sfat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui rase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Michelle 1

07.11.2009, 14:18

vero79 1

13.09.2012, 09:48

dar feliile de lamaie nu le scoatem la sfarsit?

luminita20_2006 1

21.09.2012, 17:30

Ba da Vero...am uita sa precizez....insa le poti lasa eu asa fac...imi place gustul lor si nu amaraste dulceata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nectarine