Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2016 | 811 vizualizari

 

La noi in Romania nu am vazut astfel de dovlcei, cred ca nu exista, sunt tare practici si au iesit super buni.
De cand i-am vazut m-am gandit sa ii umplu cu ton la cuptor, am vazut in mare cateva retete, dar i-am facut dupa capul meu :))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei rotunzi
  • 1 cutie mare de ton
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 rosie mica
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • piper/peperoncino/sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton):

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute.


Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul.


Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs de apa sau ulei, se sfarama bine si rosia taiata cubulete mici.


Se acopera cu apa, se pun condimentele si se lasa pana cand scade zeama complet.


Se umple dovleceii cu compozitia de ton, se pun intr-o tava de unica folosinta cu putina apa si se dau la cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute.


Inainte sa fie gata cu 5-10 minute presarati deasupra parmezan ras.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

06.04.2016, 21:44

Arata bine, dar ii las pentru cine mananca peste!

Bya Ralu 1

07.04.2016, 15:19

ii umplii cu altceva rocsica

laura_n 1

08.04.2016, 17:27

sunt si la noi, si mie mi-au facut cu ochiul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov