simona119

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 09.12.2011

RETETE21
PRIETENI72
Retete

Tort de lamaie cu sos de piersici

In Torturi la 23 Iul 2013

Biscuitii se piseaza in blender pana devin pudra si se amesteca apoi bine cu untul topit. Se transfera blatul de biscuiti intr-o forma de tort cu fund detasabil, se niveleaza bine si se pune la frigider pana cand este gata crema. Se amesteca apoi crema de branza Ceva fin cremos cu mascarpone si...

Mar copt cu crema de mascarpone

In Dulciuri la 30 Mai 2013

Spalati bine merele, taiati-le cubulete si dati-le la cuptorul incins pana se inmoaie si incep sa lase suc. Intre timp pregatiti crema. Amestecati bine intr-un bol crema de branza cu branza mascarpone pana obtineti o pasta. Adaugati oul (daca alegeti sa il folositi) impreuna cu zaharul, esenta...

Noodles cu pui si legume

In Paste la 19 Sep 2012

Calim in putin ulei ciupercile si le scoatem intr-un castron cand sunt gata. Calim apoi puiul care a stat un timp la marinat cu: 1 lingura sos soia, ulei de masline, boia, sare si piper. Adaugam apoi ciupercile si legumele taiate fasii subtiri impreuna cu 2 linguri de sos de soia, boia dulce,...

Fasole galbena pastai cu ciuperci si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2012

Se calesc intai ciupercile in putin ulei. Le scoatem din tigaie si calim apoi pastaile adaugand si usturoiul. Cand sunt gata, adaugam ciupercile si le mai tinem pe foc cateva minute pentru ca aromele sa se imbine. Pofta buna!  

Legume de vara gratinate

In Mancaruri de legume la 11 Iul 2012

Dovleceii si vinetele se taie rondele si se frig in tigaie cu foarte putin unt. Sucul de rosii se paseaza bine impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, oregano, busuioc, si cele doua capatani de usturoi. Ungeti un vas termorezistent cu unt, asezati toate rondelele de dovlecei si vinete, si...

Double chocolate cheesecake

In Prajituri la 21 Mai 2012

Crusta Sfarmati bine biscuitii si amestecati-i apoi cu untul topit. Luati o tava cu pereti detasabili, tapetati-o cu hartie de copt si adaugati amestecul de biscuiti cu unt. Acoperiti uniform fundul tavii, presand cat de bine posibil si incercati sa creati si o margine inalta de 1-2 cm. Dati...

Placinta cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 15 Mai 2012

Branza de vaci se amesteca cu crema de branza, 2 oua si zahar. Amestecati totul foarte bine, iar la sfarsit adaugati stafidele. Ungeti tava cu putin ulei, si asezati maxim trei foi de placinta in ea avand grija ca foaia de placinta sa depaseasca marginile tavii. Adaugati jumatate (mie mi-a...

Piept de pui cu legume gratinate

In Pui la 15 Mai 2012

Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga ulei de masline cu busuioc si se lasa cam 20 min la marinat. Pregatiti puiul in tigaie sau gratar, fara ulei. Separat puneti legumele intr-o tigaie adanca cu putin unt, si sotati-le maxim 10 minute. Mixul pe care l-am...

DeSenvis Iepuras de Paste

In Mancare copii la 6 Apr 2012

Ungeti felia de paine cu crema de branza pentru baza. Taiati cubulete mici de ardei capia si presarati-le pe suprafata feliei de paine. sculptati apoi din trei feliute de cascaval "sculptati" capul urechile si obrajorii. Dintii ii faceti din doua bucati de ardei, iar ochii din doua...

Sandwich cu DeSenvis&bacon

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2012

Pentru aceste sandwichuri cea mai importanta este baza. Primul sandwich are la baza crema de branza cu smantana si ceapa verde tocata marunt si presarata pe toata suprafata baghetei. Al doilea este cu crema de branza cu usturoi si ardei gras tocat marunt (o combinatie deosebita). Urmatoarele...

Omleta de primavara rulata

In Aperitive / Garnituri la 23 Mar 2012

Dimineata am avut putin mai mult timp la dispozitie, asa ca am zis sa fac ceva mai deosebit la micul dejun, ca tot a venit primavara :). Taiati ceapa verde (inclusiv coada) si ardeiul cubulete mici, si calitile in foarte putin unt. Adaugati apoi ouale batute, si preparati omleta ca pe clatite,...

Clatite cu crema de branza fina

In Dulciuri la 23 Mar 2012

Aseara am avut pofta de clatite, dar am vrut sa incerc ceva nou si deosebit, asa ca am facut o umplutura de crema de branza care a iesit minunata. Am amestecat 450g de crema de branza cu 2 galbenusuri, 4 linguri de zahar brun, si coaja rasa de la doua portocale. La final, am adaugat pentru...

Garnitura orez cu legume si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2012

Incingeti putin unt intr-o tigaie, in care caliti o ceapa si ciupercile. Dupa ce zeama lasata de ciuperci se evapora, scoateti-le din tigaie si lasati-le de-o parte. In aceeasi tigaie, topiti din nou putin unt, caliti cea de-a doua ceapa, apoi adaugati pe rand ardeiul taiat marunt si morcovul dat...

Tort Joffre

In Torturi la 9 Mar 2012

Intr-un vas, amestecati untul cu 200 g zahar pudra si 6 galbenusuri adaugate pe rand pana cand obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Separat, puneti pe foc 5 linguri de apa cu 100 g zahar tos si 50 g cacao, si amestecati incontinu pana cand zaharul se topeste si obtineti un sirop mai gros de...

Mic dejun jucaus

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2012

Ouale se pregatesc "ochiuri" in putin unt. Kaiserul se taie felii subtiri si se prepara pe ambele parti in tigaia incinsa (fara unt sau ulei). Am pregatit patru bulete din cascaval Sofia (vezi reteta de bulete), pe care le-am prajit, si m-am apucat sa asamblez totul in...

Tagliatelle quatro formaggi

In Paste la 7 Feb 2012

Intr-o oala, puneti apa cu putina sare si un strop de ulei de masline, si fierbeti pastele pentru 6-10min (in functie de indicatiile de pe cutie). Intr-o tigaie incinsa, topiti putin unt si adaugati apoi smantana lichida. Lasati-o putin sa fiarba, si adaugati apoi restul branzelor:...

Tartine haioase pentru cei mici

In Mancare copii la 6 Feb 2012

Am taiat bagheta in doua, pe lung, si fiecare felie in 3. Feliile inferioare ale baghetei le-am uns cu unt, apoi am adaugat crema de branza pufoasa si am trecut la decor: am taiat o rosie cherry in patru si am facut ochelarii de soare, am decupat gura din ardei gras, iar nasul l-am...

Pulpe impanate la cuptor cu cartofi gratinati

In Pui la 27 Ian 2012

Pulpele curatate si spalate, asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si cu un catel de usturoi. Asezonati-le cu sare, piper si busuioc si impanati-le cu usturoi. Adaugati putin ulei de masline si apa cat sa le acoperiti, si bagati-le la cuptor pentru 60 minute la 200 grade. Taiati...

Chec "bicolor"

In Prajituri la 24 Ian 2012

Intr-o cratita mai inalta, bateti bine zaharul cu unt pana cand obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi pe rand, amestecand continuu, cele 4 oua. Dupa ce ati incorporat primele trei ingrediente, adaugati iaurtul si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, si amestecati bine....

Bulete de cascaval - divine

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2012

Bateti bine cele doua oua, adaugati lingura de faina, si amestecati pana reusiti sa omogenizati compozitia.  La aceasta reteta, cel mai important ingredient este cascavalul, bineanteles. Daca acesta nu se comporta bine la prajit, buletele se vor deface in tigaie si se va strica...

Omleta pentru pofticiosi

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2011

Într-o farfurie adâncă, se bat bine cele 4 ouă cu un praf de sare. Când s-au omogenizat ouăle, se adaugă cașcavalul răzuit în prealabil (eu am folosit cașcaval Sofia de la Delaco - dintre toate încercate până acum, acesta se topește cel mai bine)....

Afisate 1 - 21 din 21 retete    

Postari recente

publicat la 23.07.2013

Tort de lamaie cu sos de piersici

publicat la 30.05.2013

Mar copt cu crema de mascarpone

publicat la 19.09.2012

Noodles cu pui si legume

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]