Chec "bicolor"

de simona119 in Prajituri, 24 Ian 2012 | 1567 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200g unt
  • 400g zahar
  • 200g iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina
  • 1lingura cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "bicolor":

Intr-o cratita mai inalta, bateti bine zaharul cu unt pana cand obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi pe rand, amestecand continuu, cele 4 oua. Dupa ce ati incorporat primele trei ingrediente, adaugati iaurtul si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, si amestecati bine. Partea putin mai dificila este faina :).....deoarece aceasta trebuie adaugata "din ochi" fara o masura exacta. Va opriti din adaugat faina in momentul in care obtineti un aluat de consistenta medie, care luat pe lingura, nu cade decat cu ajutor din partea voastra. Dupa ce ati obtinut acest aluat mediu, impartiti-l in doua portii egale, adaugand in una din ele o lingura de cacao.

Folosind cele doua portii de aluat, adaugam in tavile unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina, cate o lingura din fiecare portie de aluat: o lingura de aluat alb, o lingura de aluat cu cacao, samd pana cand terminam tot aluatul.

Introduceti tavile in cuptorul incins, pentru aproximativ 30 min.  la temperatura de 180 grade. Checul se serveste rece, simplu, cu o cana de lapte dulce sau lapte batut. 

 

TIPS-URI

1

Untul si ouale trebuie scoase din frigider cu o ora inainte de inceperea prepararii checului

2

Va recomand sa folositi un unt de calitate, cu grasime 80%

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "bicolor"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec "bicolor"-0
Chec "bicolor"-1
Chec "bicolor"-2
Chec "bicolor"-3
Chec "bicolor"-4
Chec "bicolor"-5
Chec "bicolor"-6
Chec "bicolor"-7

COMENTARII (15)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.01.2012, 00:02

bun bun

simona119

simona119 1

25.01.2012, 11:38

Multumesc pentru intampinare dragelor

mamaieelena

mamaieelena 1

25.01.2012, 20:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!