danakarin

1

Bucataras
incepator

München

Bucataras din 09.10.2011

RETETE126
PRIETENI75
Retete

Mamaliga cu ceapa la cuptor

In Mancaruri de post la 22 Feb 2013

Am pregatit o mamaliga nu prea moale preasarand in apa sarata ce clocotea 300 de grame de malai, si mestecand continuu 20 de minute. Am lasat mamaliga sa se raceasca un pic, timp in care am curatat cepele, le-am taiat felii si le-am calit cu grija sa capete o culoare aurie fara sa se arda, in 3...

Supa de chimion

In Mancaruri de post la 22 Feb 2013

Am incins uleiul intr-o oala potrivita, am adaugat semintele de chimion pe care le-am prajit nitel, apoi usturoiul tocat, bioaua, faina, am amestecat totul cu grija, am luat de pe foc pentru ca sa nu se arda prea tare rantasul, am turnat apoi cam 1 l de apa si am lasat totul sa dea unu-doua...

Salata cu pastrav afumat si fasole boabe

In Salate la 22 Feb 2013

Am scurs fasolea de sucul din conserva si am trecut-o sub un jet de apa rece. Am pus-o intr-o salatiera. Am maruntit cu furculita pestele, l-am adaugat la fasole. Am curatat si am taiat ceapa pestisori, am plasat-o si pe ea la restul componentelor, am amestecat usor, am adaugat otetul, am sarat,...

Salata cu rucola si piept de pui

In Salate la 21 Feb 2013

Am pregatit sosul amestecand vartos uleiul, sarea si otetul  tip Aceto Balsamico Bianco pana am obtinut o emulsie. Am spalat si am scurs bine rucola de apa folosind centrifuga pentru salata. (Eu ma folosesc bine de aceasta ustensila. Am constatat ca prin centriufugare salata pierde apa...

Gogosi sau pancove

In Prajituri la 12 Feb 2013

Amestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu restul de zahar, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie, romul si in final, din toate...

Muffins cu Müsli

In Prajituri la 12 Feb 2013

Iată cum am procedat : Preîncălzim cuptorul la 200 de grade, pregătim forma de muffins ungând fiecare adâncitură cu ulei sau un pic de unt. Eu am avut niște forme de hârtie, pe care le-am așezat  în fiecare lăcaș. Amestecăm componentele uscate...

Galuste cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2013

Din faină, ouă și apă am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lăsat să se odihnească cam 15 minute. Intre timp am pus o oală cu apă la fiert si cand apa a dat în clocot am rupt cu lingura găluște nu prea mari, cam de 1,5 cm, pe care le-am fiert  până s-au...

Ciorba de fasole uscata

In Ciorbe la 10 Feb 2013

Am spălat fasolea și am pus-o la înmuiat, peste noapte, în apă rece. A doua zi, i-am schimbat apa şi am lăsat-o să dea un clocot. În altă oală, am aşezat costița, la fiert, în 1,5 litri de apă și, când a fost aproape gata, am adăugat fasolea,...

Rulada de spanac umpluta cu somon si alte bunatati ale marii

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Topim untul si adaugam spanacul, mestecand incet sa se omogenizeze. Lasam  un pic sa se raceasca, si adaugam pe rand galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un pic de sare, le amestecam cu grija cu miscari de sus in jos cu masa de spanac si compozitia obtinuta o intindem de pe o hartie de...

Palmeritas rapide

In Prajituri la 3 Feb 2013

Am presarat pe suprafata de lucru o lingura de zahar tos nu prea fin. Puteti folosi si zahar brun. am plasat apoi o foaie de aluat foietaj cam 25 /15 cm, pe care am intins-o un pic cu sucitorul, atat cat sa se lipeasca zaharul. Am presarat si pe suprafata aluatului o lingura de zahar si am rulat...

Clatite cu branza dulce la cuptor

In Dulciuri la 30 Ian 2013

Am pregatit aluatul de clatite amestecand ouale cu faina, zaharul vanilat, un pic de sare si lapte, si am adaugat mestecand continuu apa minerala pana la o consistenta de smantana lichida. L-am lasat sa se odihneasca 20 minute. Mi-au iesti 10-12 clatite pe care le-am prajit in tigaia antiadeziva...

Paine din faina integrala cu seminte de floarea soarelui

In Piine la 27 Ian 2013

Prajim semintele si le lasam sa se raceasca un pic. Introducem ingredientele, cu exceptia semintelor de floarea soarelui in ordinea in care au fost insirate in cuva masinii de copt paine si alegem programul potrivit. Eu am ales primul program de 2,50 min. Semintele le adaugam dupa prima tura de...

Melci cu umplutura de migdale

In Dulciuri la 27 Ian 2013

Daca branza este mai moale o punem intr-un servet si o lasam sa se scurga intr-o sita. Apoi o amestecam cu ulei, zahar, zahar vanilat intr-o pasta omogena, adaugam jumatate din cantitatea de faina si omogenizam. In cealalta jumatate din cantitatea de faina adaugam praful de copt, si o turnam...

Varza de Bruxelles cu unt si pesmet

In Mancaruri de legume la 24 Ian 2013

Curatam varza de frunzele de la suprafata eventual vestejite, o spalam, si o fierbem in apa clocotita in care am pus o lingurita de sare, cam 15 minute, sa se patrunda. O scurgem bine intr-o sita. Topim intr-o tigaie o lingura de unt, adaugam varza si o lasam la foc foarte mic, cateva minute....

Tort de fructe pentru sezonul rece

In Prajituri la 19 Ian 2013

Topim untul , curatam si feliem merele, scurgem prunele de zeama din compot. Batem  cele 3 oua si adaugam untul topit in fir subtire, apoi zaharul si batem in contiuare combinatia pana isi dubleaza volumul. Adaugam laptele,  apoi faina si praful de copt si amestecam pentru a obtine un...

Paine de secara in automatul de paine

In Piine la 18 Ian 2013

Am turnat prima data apa calduta, apoi toate celelalte ingrediente,5n cuva masinii, cele uscate la urma caci drojdia uscata nu trebuie sa intre in contact direct cu apa, altfel painea nu creste asa. Maiaua se gaseste aici gata de cumparat, dar daca vreti o puteti face acasa singuri dupa...

Pui prajit la temperatura joasa

In Pui la 14 Ian 2013

Cu o seara inainte pergatim o solutie de sare, cu 60 de g la un litru de apa. Si lasam puiul peste noapte in aceasta saramura intr-un vas acoperit cu folie. A doua zi il stergem bine, il ungem la suprafata cu unt, iar in burta puiului introducem o lamaie inteaga si firele de cimbru. Bagam puiul...

Somon cu garnitura verde

In Somon la 13 Ian 2013

Am marinat pestele intr-un amestec de sare si zahar pentru o ora in frigider. Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul, pe care l-am taiat rondele. Am spalat leguma, am taiat si maruntit partea alba  si cele insirate mai sus le-am calit pana s-au inmuiat un pic in ulei de...

Desert de iarna

In Dulciuri la 9 Ian 2013

Putem alege mai multe feluri de citrice, grapefruit roz si galben, pomello, ce ne este la indemana. Cojim si filetam fructele indepartand cu grija pielitele. Avem de asemenea grija sa pastram zeama care rezulta din acest porcedeu, si sa nu zdrobim prea tare feliie rezultate. Amestecam...

Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2013

Am fiert 5 oua. Le-am decojit, am obtinut astfel 10 jumatati. Eu obisnuiesc sa tai ouale pe latime si apoi sa mai tai la baza un pic din albus ca sa nu se rastoarne. Am taiat lamaia, salvand 2-3 feliute, apoi am ras coaja si am stors zeama. Am maruntit galbenusul, l-am amestecat cu sardelele...

Rulouri de somon umplute cu pasta de avocado

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2012

Scoatem si marunțim miezul de avocado, îl amestecăm cu smântâna, hreanul, ceapa marunțită si usturoiul pisat. Crema aceasta o trecem apoi printr-o sită deasă, astfel va primi o textură fină. Pe o folie alimentara intindem câteva felii de somon afumat, il ungem cu...

Beigli cu mac si nuca

In Prajituri la 29 Dec 2012

 Încălzim laptele cu miezul de vanilie şi cu zahăr, turnăm, pe rând, cele 400 grame de nuci măcinate (pe care eu, dragii mei, le macin cu maşina de măcinat nuci a bunicii mele, veche de vreo 75 de ani...o adevărată piesă de muzeu, de care nu mă îndur să mă...

Tort Nutella

In Torturi la 19 Dec 2012

Separăm ouăle şi batem albuşurile spumă, cu un praf de sare. Într-un alt vas, amestecăm bine untul cu Nutella, punând, rând pe rând, gălbenuşurile şi, apoi, alunele măcinate. Topim ciocolata în baie marie şi o lăsăm să curgă, în strat subţire,...

Stelute cu scortisoara

In Prajituri la 18 Dec 2012

Amestecați migdalele măcinate cu zahărul praf si albușul într-un aluat omogen. Întindeți compoziția, cam lipicioasă, pe o suprafața presărată cu zahăr praf intr-un strat de 1 cm.  Bateți celălalt albuș spumă și adăugați pe rând zahărul praf ( 125 g)...

Tort de branza dulce cu mandarine

In Prajituri la 12 Feb 2012

Frecam zaharul cu untul spuma, adaugam oul, si apoi faina si praful de copt, framantam un aluat fraged cu acare tapetam forma de tort cu diametru de 26 -2 8 de cm. Ametecam bine ingredientele pentru crema umplutura, turnam jumatate de compozitie, asezam mandarinele, turnam si a doua parte din...

Supa crema de telina cu mere caramelizate

In Supe la 8 Feb 2012

Am curatat telina si am taiat-o felii subtiri. Am pus-o la fiert intr-un litru de apa, dar si mai gustoasa e, daca avem supa de legume, pregatita in prealabil. Cand s-a inmuiat telina, am omogenizat  totul cu un blender vertical, am adaugat  o nuca de unt rece, sare, piper, un praf de...

Mancare de inspiratie chinezeasca

In Mancaruri cu carne la 8 Feb 2012

Am fost cam obosita la acest sfarsit de saptamana, nu prea am avut chef sa stau mult langa oale, si dupa ce am facut un sumar inventar al produselor din frigider si al condimentelor, am optat pentru aceasta varianta: Dimineata, in timp ce se facea cafeaua, am pus la marinat, intr-un sos de...

Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2012

Curatam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si piperam. Separat batem ouale cu cele doua linguri de smantana, saram si piperam si prajim pe rand,...

Käsespätzle sau galuscute cu branza

In Paste la 8 Feb 2012

Amestecam faina cu ouale, saram  si adaugam putin cate putin apa, pana obtinem un aluat destul de vartos, care, insa, poate fi trecut prin sita cu ajutorul unei spatule de lemn. Intre timp punem 2-3 litri de apa la fiert. Trecem aluatul prin sita , deasupa oalei cu apa clocotita, si fierbem...

Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.

In Mancaruri cu carne la 22 Ian 2012

Carnea se spala, se zvanta, se curata de pielite si se taia cubulete. Incalzim intr-o tigaie  o lingura de ulei, adaugam carnea, o prajim pe toate partile, o scoatem si in zeama lasata, adaugam un pic de vin, dam 2 clocote si punem deoparte lichidul acesta pentru sos. Separat, calim in...

Afisate 61 - 90 din 126 retete    

Postari recente

publicat la 01.04.2014

Paste cu anghinare si creveti

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

 
 
 

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]