Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI221
Retete / Aperitive / Garnituri

Cartofi copti

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2011

Spalam bine cartofii si ii bagam in cuptor in coaja. II lasam la foc mediu aproape o ora, ii verificam din cand in cand. Cand s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii lasam foarte putin sa se racoreasca, acesti cartofi sunt buni calzi ( sa te frigi la limba) si ii desfacem cu mana. Dam...

Chiftelute de pui la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2011

Dam cartofii, ceapa si morcovul pe razatoare, usturoiul il pisam. Amestecam carnea cu legumele date pe razatoare, cu sare, piper, nucsoara, boiaua, tocana de legume, miezul de paine pe care il stoarcem bine, mararul si oul. Omogenizam bine compozitia. Cu mainile umede formam bilute pe...

Omleta cu praz

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Taiem salamul cubulete, prazul julien, maslinele le taiem, daca nu avem fara sambure. Batem ouale impreuna cu condimentele. Intr-o tigaie punem o lingutita de ulei si calim un pic prazul impreuna cu salamul si maslinele. Apoi turnam peste ouale batute. Cu ajutorul unui capac rasturnam...

Snitel de pui cu piure

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2011

Se taie peitul de pui in felii nu foarte subtiri. Se bat usor doar pe o parte. Le condimentam, dupa care le dam prin ouale batute, apoi prin faina, iar prin ou si la sfarsit prin pesmet. Intr-o tigaie punem ulei, dupa ce s-a incins uleiul punem snitelele, sunt gata cand sunt rumenite pe...

Tartine cu icre negre, icre rosii si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2011

Pregatim painea, decupam cu forme de fursecuri miezul, apoi le bagam la cuptor pana se usuca usor. Le ungem cu unt, peste care vom pune icre negre, rosii si somonul afumat.( untul le ia din sare, pentru ca sunt cam sarate) Le asezam frumos pe un platou si servim.( mie sincer nu mi-au placut...

Mini rulouri din piept de pui si cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2010

Spalam pieptul de pui, apoi il taiem felii subtiri, ca pentru snitele, dupa care il batem usor cu ciocanul pt snitele, dam cu sare si piper pe ambele parti. Punem felii de cascaval peste el si rulam usor, prindem cu scobitori. Punem rulourile intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor...

Cornulete aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2010

Amestecam faina cu sarea si praful de copt, dupa care punem apa si incepem sa framantam usor, adaugam oul si uleiul si framantam energic pt a se omogeniza bine aluatul, trebuie sa iasa un aluat fraged care sa nu se lipeasca de maini ( daca mai este nevoie completam cu faina, sau apa) Lasam...

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2010

Spalam si taiem cartofii putin mai grosi. Punem uleiul in tava, apoi cartofii, taiem hamonul cubulete, ceapa julien si le punem peste cartofi. Peste care vom pune o cana cu apa. Condimentam cu sare, piper, cimbru si tarhon. Dam la cuptor pentru app. 30-40 de minute.  

Ardei umplut cu salata de pui afumat

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2010

Dezoseazam  pulpa de pui  si o taiem marunt marunt. Apoi punem peste pulpa maruntita  usturoiul pisat si morcovul ras. Condimentam cu sare si piper, stoarcem zeama de lamaie, dupa care se adauga maioneza si se amesteca bine, cat sa se omogenizeze ingredientele. Spalam...

Rosii umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2010

Spalam bine rosiile, apoi cu un cutit special taiem rosiile in forma de floare. O sa iasa 2 floricele dintr-o rosie. Pregatim crema de branza: Amestecam branza cu smantana si un praf de sare, mixam bine. Dupa care adaugam piper si mararul taiat foarte fin. Umplem jumatatile de rosii cu...

Cosulete cu salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2010

Pregatim cosuletele Amestecam faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu...

Carnaciori inveliti in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2010

Lasam foietajul la dezgetat. taiem fasii subtiri cu care invelim carnaciorii, sau fiecare dupa imaginatie. Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram mac deasupra. Punem carnaciori inveliti in foetaj intr-o ava unsa cu ulei si dam la cuptor cam 15 min. Se pot servii atat calzi, cat...

Cosulete din foietaj cu icre

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2010

Lasam foietajul la dezgetat. Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam forme rotunde, iar cu ajutorul unui pahar mai mic decupam marginile pe care le suprapunem peste cele rotunde, intre ele le ungem cu albusul batut bine, iar deasupra dam cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptor...

Copac aperitive cu fructe

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2010

Pt inceput  montam copaceleul. Spalam fructele. Marul si persica le taiem cubulete. Trecem la impodobirea copacului:D Infigem usor strugurii si cubuletele de mar si piersica in ramurile copacului, iar la baza punem alune. Acest copac este de efect si cu siguranta musafirii vor...

Omleta cu cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2010

Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii  punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper , boia, cimbru , apoi punem un pahar de apa in care am dizolvat sare ( apa trebuie sa fie la nivelul cartofilor) si ii dam la...

Cartofi cu oua ochiuri la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2010

Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii  punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper, boia, cimbru, apoi punem un pahar de apa in care am dizolvat sare( apa trebuie sa fie la nivelul cartofilor) si ii dam la cuptor...

Tortila

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2010

Taiem cartofii cubulete mici, carnatii rondele, ceapa o tocam marunt. Intr-o tigaie punem putin ulei in care vom prajii carnatii, peste care vom pune si cartofii si ii lasam sa se prajeasca la foc mic cu capacul pus. Intre timp intr-o alta tigaie calim ceapa. Dupa ce s-au prajit carnatii...

Italian bruschetti

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2010

Prajim feliile de paine intr-o tigaie de teflon sau la prajitorul de paine. Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe o farfurie si apoi se freaca pe o parte cu usturoi ungandu-se si cu putin ulei de masline. Rosiile le taiem rondele, le punem peste feliile de paine, condimentam cu sare...

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2010

Curatam vanata de coaja, o spalam, o taiem rondele nici foarte groase nici prea subtiri. Batem oul ca pentru omleta, punem sare, piper, boia si amestecam. Dam feliile de vinete prin aceasta compozitie, apoi prin faina si pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele partii pana devin aurii....

Vinete umplute cu legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

Vinetele se spala si se se pun la fiert. Se taie in doua pe lungime si scobim miezul pe care il lasam intr-o sita la scurs. Se stoarce bine apoi se toaca marunt. Ceapa o tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete, ciupercile si rosia la fel. Punem ceapa la  calit, apoi punem...

Rulada din omleta (2)

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2010

Amestecam ouale cu 4 linguri de smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult. Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei. Punem deasupra  patrunjelul tocat marunt. Se introduce in cuptorul incins si...

Rosii acordeoane

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Spalam bine rosiile, dupa care cu un cutit care taie bine, nu ca al meu cu care m-am chinuit o gramada :D :)) crestam rosiile in asa fel incat sa ramana prinse jos ( exact ca la Cartofi acordeon ) Intre feliute punem cu o lingurita Salata de vinete. Punem sare daca mai este nevoie....

Soricei-oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Fierbem ouale aproximativ 10-15 minute, dupa care le lasam la racit, le decojim cu grija, le taiem pe jumatate, scoatem galbenusurile. Facem un amestec din galbenusuri, pateu, branzica, maioneza, marar, sare si piper. Umplem jumatatile de ou cu aceasta compozitie si le punem cu umputura in...

Cornuri surpriza

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2010

Pregatim aluatul ca la chifle cu branza Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu smantana si punem cate o bucatica de carnat in mijloc, dupa care incercam sa aducem jumatate din dreptungi...

Budinca din creier

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2010

Amestecam ouale cu faina, sarea, piperul si boiaua pana se omogenizeaza compozitia, dupa care punem bucatelele mici de creier care au ramas, compozitia trebuie sa fie ca la padispan. Ungem o forma termorezistenta cu ulei, dupa care turnam compozitia in ea, iar deasupra punem ceapa verde si...

Cartofi noi la capac

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2010

Curatam cartofiorii de coaja, ii spalam, ii condimentam si ii punem pe capac unde punem cateva linguri de apa si o lingura de ulei , iar capacul pe oala in care am pus apa  ( acelasi procedeu ca la puiul pe sticla ) si dam la cuptor pt apoximativ 40-50 de min. La jumatatea intervalului ii...

Aripioare picante si crocante

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2010

Se pun aripioarele intr-un bol, impreuna cu sosul de rosii, se condimenteaza si se lasa cateva ore la frigider. Dupa ce le scoatem le dam prin oul batut, apoi prin amestecul de faina, malai, pesmet si sare . Se pun la prajit la foc mediu, de preferat in tigaie de teflon. Dupa ce se...

Omleta a la dana

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Taiem sunculita cubulete, si o punem intr-o tigaie cu putin ulei, sa se rumenesca usor. Intre timp batem ouale cu sarea, piperul si boiaua si le turnam in tigaie peste sunculita. Intoarcem pe ambele fete pana prinde o culoare aurie. Radem cascaval si punem deasupra, peste care vom pune...

Parjoale de criza

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2010

Spalam si curatam legumele, cartofii si morcovii ii dam pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu carnea, painea inmuiata in lapte, albusurile de ou si pesmetul, mararul si patrunjelul tocat marunt, condimentam dupa gust. Formam bilute cu mana uda, le dam prin...

Copac aperitive - din primul salariu

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2010

Pt inceput asamblam copacul, taiem branza, salamul, castravetele, ridichia cubulete, felia de paine o taiem in 4, punem icre pe ea si incepem sa ornam Copacul :) La baza am pus rulada din omleta, painea cu icre si ardeiul, iar restul prin copac ;))

Afisate 31 - 60 din 90 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]