Friptura de iepure
Postat de: mirela0911 in IepureSe spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se...Citeste continuarea
Friptura de gaina cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute . Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau...Citeste continuarea
Focaccia cu masline, rosii si busuioc
Postat de: panacris in PiineDe data aceasta am lăsat-o pe Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine să stea liniștită și am trecut la treabă! ;) Într-un vas încăpător se pune...Citeste continuarea
Fusilli cu ton si cherry
Postat de: TAB1TA in PasteSe fierb pastele in apa cu sare si putin ulei conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie rosiile cherry in doua. Dupa ce pastele au fiert, se scurge apa, se trece prin jet de apa rece, se...Citeste continuarea
Focaccia pufoasa cu rosii cherry si...
Postat de: TAB1TA in PiineIntr-un bol incapator se pune apa calduta. Se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia uscata. Se amesteca usor. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa 10 minute la...Citeste continuarea
Fasole verde cu ciuperci la cuptor
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeIntr-o tava am asezat fasolea verde si ciupercile. Am pisat usturoiul. L-am pus intr-un bol. Am adaugat ulei si apa. Apoi am adaugat condimentele. Am amestecat bine si am turnat in tava...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de vin si...
Postat de: RODIMUR in FicatFicățeii de pui se curăță, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se spală roșiile, se feliază și se lasă în așteptare. Se...Citeste continuarea
Fusilli cu piept de pui si smantana
Postat de: mirela0911 in FusilliSe pun pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie pieptul de pui in bucatele mici si se pune la calit in uleiul incins. Se amesteca pana se rumeneste bine...Citeste continuarea
Focaccia cu masline și rozmarin
Postat de: ancutsa in PiineSe curăță măslinele de sâmburi. Se dizolvă drojdia în apă călduţă, se adaugă uleiul și apoi făină (în care am adăugat sarea și am amestecat-o puțin), treptat,...Citeste continuarea
Floricele cu carne
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriTimp de pregătire: 2 h Timp de coacere: 27 min, foc mediu Porții: 10 Mod de preparare: Pentru aluat: Într-un castron adânc, se amestecă apa cu...Citeste continuarea
Focaccia cu legume
Postat de: ReteteAlina in PizzaAluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa...Citeste continuarea
Fidegua de carne
Postat de: ReteteAlina in Mancaruri cu carneCarnea se spala si se taie cuburi mici. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au calit, adaugam carnea si lasam sa se caleasca pana ce carnea se albeste.Apoi se adauga...Citeste continuarea
Frigarui de porc cu legume
Postat de: panacris in PorcPulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm. Ardeiul kapia se spală se curăță și...Citeste continuarea
Friptura marocana de berbecut
Postat de: mihaelar63 in OaieCarnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la...Citeste continuarea
Friptura de porc cu carnaciori
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se taie felii si se asaza in tava. Deasupra puneti carnaciorii subtiri . Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava ....Citeste continuarea
Friptura de vacuta la grill
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vacuta se portioneaza in felii de 2-3 cm, mai groase . Cu ajutorul mainii facute pumn se bate usor carnea . Nu este nevoie sa o intinzi ca la snitele . Se...Citeste continuarea
Fudulii de tauras cu verdeata
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneFuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de membrana ce le inveleste . Fuduliile se pun in putina apa cu otet si se lasa o jumatate de ora la marinat . Puneti si...Citeste continuarea
Ficat de porc cu ceapa
Postat de: ioana_lupu in FicatFicatul de porc este preferabil sa fie proaspăt (eu am avut congelat si a trebuit să îl spăl in mai multe ape). Acesta se taie în fâșii de aproximativ 1 cm. Ceapa se taie...Citeste continuarea
Fileuri de peste cu sos de curry si...
Postat de: cristeena20 in PestePestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Intr-o...Citeste continuarea
Fusilli cu ciuperci
Postat de: mihaelar63 in FusilliPastele se pun la fiert in apa clocotinda respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Sarati. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa verde si usturoiul marunt....Citeste continuarea
Friptura de vitel cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....Citeste continuarea
Ficat turcesc
Postat de: reisnaor_2006 in FicatPentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul. ...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume si orez
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se...Citeste continuarea
Friptura de vacuta cu cartofi...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei. Cartofii se coc la cuptor, se curata si...Citeste continuarea
Frigarui cu porc si legume
Postat de: ancutsa in PorcSe taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii...Citeste continuarea
File de novac cu legume
Postat de: panacris in PestePrazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de...Citeste continuarea
Fasole verde frantuzeasca, cu...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei . Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute . Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si...Citeste continuarea
File de salau pane cu sos de capere
Postat de: panacris in SalauPeștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul. Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut și iar...Citeste continuarea
Flatbread cu branzeturi si rosii
Postat de: panacris in PizzaÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Fasole cu carnaciori proaspeti la...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeFasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste . Scurgeti fasolea de...Citeste continuarea
Fasole alba uscata, cu mini carnati...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore. După acest interval de...Citeste continuarea
Fasole cu gusa afumata
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneCeapa se taie cubulețe. Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când...Citeste continuarea
Fusilli Bolognese
Postat de: panacris in FusilliCarnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper...Citeste continuarea
Faina de migdale
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPunem migdalele intr-un castron apoi turnam apa fiarta si le lasam cca 10 min, apoi varsam apa si ne apucam sa le decojim, operatiunea nu este grea, doar ca este migaloasa, sa iei fiecare migdala...Citeste continuarea
Fasole cu carnati
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carneFasolea din conserva se trece printr-un jet de apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se curata se spala si se toaca marunt, o punem la calit ( inmuiat in ulei) intr-o cratita pe...Citeste continuarea
Fusilli tricolore cu ciuperci,...
Postat de: panacris in FusilliPastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic,...Citeste continuarea
Franzele cu bere neagra, faina...
Postat de: mihaelar63 in PiineAm pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie...Citeste continuarea
File de crap salbatic cu rozmarin...
Postat de: mirela0911 in Crap / CarasSe spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune...Citeste continuarea
Fusilli cu ardei gras, broccoli,...
Postat de: katty in FusilliPunem pastele la fiert intr-un vas cu apa sarata clocotita dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt al dente le strecuram, le clatim cu apa rece si le lasam la racit.Intr-o tigaie punem...Citeste continuarea
Fondant cu sirop de glucoza
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAvem nevoie de o cratita de inox cu fundul dublu, bolul de inox de la robotul de bucatarie, un termometru, daca nu aveti merge si fara, nici eu nu am, gripca de inox sau plastic tare, blat de...Citeste continuarea
Franzele cu bere
Postat de: mihaelar63 in PiinePregatiti ingredientele . Cantariti faina si fulgii de ovaz. Berea trebuie sa fie calduta . Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa...Citeste continuarea
Farfalle cu pui si pesto
Postat de: caroline in PasteIntr-o oala punem apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba punem sarea si pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca...Citeste continuarea
Farfalle cu ton si ardei gras
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare, apoi adaugam pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand . Intre timp curatam...Citeste continuarea
Friptura pentru Mos Craciun
Postat de: katty in Mancaruri cu carnePentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte. Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos si legume
Postat de: lucy2002 in FicatFicateii se spala, se curata de pielite si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si adaugam...Citeste continuarea
Falafel cu salata tabouleh
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postPune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul...Citeste continuarea
Friptura de Craciun
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 4-5 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune untura intr-o cratita, se topeste si se pun bucatile de carne. Se pune...Citeste continuarea
Ficatei in sos de ceapa
Postat de: mirela0911 in FicatSe tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga...Citeste continuarea
Friptura in vas roman cu sos de rosii
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneAșezăm friptura în vasul roman și punem roșiile, condimentele și supa și introducem la cuptor acoperit vasul cu capac. Lăsăm până se pătrunde bine carnea și devine moale...Citeste continuarea
Friptura de purcel
Postat de: oanapl in PorcSe spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt,...Citeste continuarea