A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Fish fingers sau crochete de peste...

Postat de: Bucataras in Salau

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie...

Postat de: AdrianUdrea in Ficat

Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...Citeste continuarea

Friptura hei-rup

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat...Citeste continuarea

Frigarui imprastiate

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece....Citeste continuarea

Friganele – paine in ou, prajita

Postat de: vasimur in Mancare copii

Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți...Citeste continuarea

Fructe de mare cu paste si smantana

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Usturoiul curățat îl feliezi și îl călești 1 minut în uleiul încins. Adaugi fructele de mare, ciupercile, vinul alb, sare, piper și lași să fiarbă câteva...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga

Postat de: cristina1985 in Ficat

Ficateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg. Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ardei copti la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Ficateii ii spalati bine, indepartati toate pielitele si ii puneti intr-o sita la scurs. Ardeii galbeni si kapia ii coaceti, pe toate partile. Ii puneti intr-o cratita si ii acoperiti cat...Citeste continuarea

Friptura de miel, la cuptor.

Postat de: vasimur in Oaie

Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea...Citeste continuarea

Fleica de porc la gratar cu mazare...

Postat de: ancutsa in Porc

  Se feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric. Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul,...Citeste continuarea

Friptura de porc cu orez

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore. Usturoiul verde se...Citeste continuarea

Fasole verde cu ou

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

  Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.       Ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea

Friptura de porc cu chimen si rosii...

Postat de: eumimi in Porc

Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc.  Punem carnea intr-un vas, adaugam...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu sos de iaurt si...

Postat de: ladydi in Pui

Pregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in...Citeste continuarea

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...Citeste continuarea

Friptura de iepure marinat in iaurt

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Iepurelel se spala bine si se portioneaza. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete...Citeste continuarea

Fasole batuta la Multicooker-ul...

Postat de: Oana in Multicooking

Spala bine fasolea inmuiata peste noapte si pune-o in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Adauga 2 litri de apa si inchide capacul. Inchide supapa...Citeste continuarea

Fructe de mare in sos de vin si...

Postat de: panacris in Fructe de mare

F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....Citeste continuarea

Friptura de berbecut cu varza acra...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Pulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana. Daca varza are nervuri foarte groase se...Citeste continuarea

Foietaj cu ciuperci - de post

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii mici.  Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile...Citeste continuarea

Friptura de porc cu garnitura de orez

Postat de: antici_gabytza in Porc

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare, piper, rozmarin si condimentele pentru friptura. Ungem o tava cu ulei si asezam carnea condimentata. Intr-o tigaie adaugam ceapa...Citeste continuarea

Fasole batuta cu sos tahini si...

Postat de: AdrianaIordan in Mancaruri de post

Toate ingredientele( in afara de ceapa si sumac) se pun in blender sau robot de bucatarie si se mixeaza pana ce obtineti o pasta cremoasa si consistenta. O sa observati ce aroma intensa...Citeste continuarea

Fusilli cu ciuperci, mazare si rosii

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Mai intai m-am ocupat de legume. Am curatat, spalat si tocat ceapa. Intr-o cratita am pus putin ulei la incins. Am adaugat ciupercile. Am lasat sa se patrunda putin. Am amestecat din cand...Citeste continuarea

Friptura cu ciolan afumat, jambon...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Ciolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul, ciolanul si moarea contin suficienta sare ....Citeste continuarea

Foccacia-floare

Postat de: ancutsa in Piine

  Se fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit. Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se...Citeste continuarea

Felii de cartofi dulci cu crema de...

Postat de: ladydi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri, de cca 1 cm. Amestecam intr-un castron uleiul, oregano si sare, dam cartofii prin acest amestec si ii aseazam intr-o tava cu hartie de copt. Ii coacem...Citeste continuarea

Friptura de porc - dupa model...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Se curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta...Citeste continuarea

Fasole pastai cu pui si rosii

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Carnea de pui o curățăm de pielițe si o portionam.  O punem la prajit in uleiul încins, pana se rumeneste usor. Ceapa o curățăm si o tocam potrivit, apoi o punem peste ceapa....Citeste continuarea

File de crap in aluat de bere, cu...

Postat de: ancutsa in Crap / Caras

  Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să...Citeste continuarea

Fritata cu pipote si inimi de pui

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Calim ceapa in ulei, adaugam pipotele si inimile fierte si kaiserul taiat fasii subtiri. Lasam sa se caleasca bine si punem o cescuta de apa ca sa se inabuse. Cand sunt gata le punem intr-un vas...Citeste continuarea

Ficat de porc in sos de vin, cu...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Ficatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de...Citeste continuarea

Focaccia cu carnat si rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili . Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit. Se ia o mana buna...Citeste continuarea

Fusilli cu pui si pesto

Postat de: mihaelar63 in Fusilli

Carnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor . cand puiul a inceput sa capete culoare am...Citeste continuarea

Farfalle cu creveti

Postat de: mirela0911 in Fructe de mare

Pentru inceput se lasa crevetii sa se dezghete la temperatura camerei, apoi se spala usor si se usuca cu prosoape de hartie. Se pun pastele la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba al...Citeste continuarea

Fasole boabe cu ciolan si legume

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Fasolea o alegem, o spălăm in 3 ape si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere de vreo palma. Cand incepe sa fiarbă, aruncam apa si punem alta rece si lăsăm din nou la fiert. Mai repetăm...Citeste continuarea

Fasole cu legume si leustean

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Clatim fasolea sub un jet de apa. Curatam legumele si le spalam bine. Taiem morcovii in rondele, ardeii in fasii, pastarnacul il dam pe razatoare si ceapa in fasii potrivite.  Intr-o...Citeste continuarea

Focaccia cu busuioc, ierburi...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se foloseste pentru copt  o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...Citeste continuarea

Friptura de pui cu cartofi si sos...

Postat de: mirela0911 in Pui

Bucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie.  Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de...Citeste continuarea

Fasole fandosita cu muraturi pane

Postat de: costi7hector in Mancaruri de legume

Se pune fasolea la umflat in apa rece si se lasa peste noapte.Dimineata se pune la fiert si se schimba 3 ape (sa nu ne doara burta). Scaricica se portioneaza si se da la cuptorul preincins la 180...Citeste continuarea

Ficatei cu cartofi la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Ficateii ii spalam bine si ii scurgem  bine, ii punem intr-o oala cu apa sa fiarba cca 5 min din momentul cand da in clocot. Intre timp curatam cartofi si ii taiem in 6; ceapa o taiem...Citeste continuarea

Focaccia cu rosii, usturoi si oregano

Postat de: aliliana in Piine

Aluatul: Se incalzeste  250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se...Citeste continuarea

Fondant pentru eclere, amandine

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si...Citeste continuarea

Ficatei de pui la gratar cu piure

Postat de: violeta30 in Ficat

Spalam ficatul si il curatam.  Incingem grilul si stropim cu ulei (foarte putin) pe care il vom intinde cu pensula, apoi vom presara sare grunjoasa (eu am pus sare roz). Asezam ficateii si...Citeste continuarea

Friptura in untura

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa. Acoperim cu...Citeste continuarea

Friptura de porc cu salvie si pireu...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra...Citeste continuarea

Friptura de pui la cuptor

Postat de: eumimi in Pui

Amestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem...Citeste continuarea

Farfalle la cuptor cu vinete si sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Farfalle

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa.  Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin....Citeste continuarea

Ficat fragezit in lapte, la tigaie

Postat de: MotanLaOale in Ficat

Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite.   Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele.  ...Citeste continuarea

Fasole alba cu ceafa afumata

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

  Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa...Citeste continuarea

Farfalle in sos pesto cu rosii...

Postat de: Satisfyyourcravings in Farfalle

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt. Se incalzeste...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]