silvi0ara

1

Bucataras
incepator

Comuna Tunari Judet Ilfov

Bucataras din 12.02.2010

RETETE255
PRIETENI138
Retete / Aperitive / Garnituri

Boccelute de clatite cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2013

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata ciupercile si se taie bucati.Se toaca ceapa si se caleste in ulei,se adauga ciupercile si se calesc si ele.Se condimenteaza cu sare ,piper si chimen,se adauga putina apa(50ml).Se mai...

Tartine cu piure de avocado si bacon rumenit

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2012

Feliile de bacon se prajesc la gratar pana devin crocante. Intre timp, taiati in doua un fruct de avocado si scoateti-i samburele. Scoateti pulpa cu o lingurita si amestecati-o cu 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura suc de lamaie; adaugati sare si  piper negru, proaspat macinat. Zdrobiti...

Somon afumat cu sos de smantana, aromat cu marar si mustar

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2012

Intr-un bol mic, amesteca smantana cu restul ingredientelor. Asezoneazam cu sare si piper negru proaspat macinat. Amestecam  foarte bine, apoi acopera vasul  si da la rece. Cu putin timp inainte de servire, aranjeazam feliile de peste pe felii de paine prajita si deasupra asezam...

Paine prajita, cu ou si icre rosii

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2012

Se pun ouale intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa dea in clocot. Le lasam sa fiarba 7 min, scurge m apa si le punem la racit intr-un vas cu apa rece, 15 min. Curatam de coaja,dam albusul pe razatoarea mica , apoi le amestecam  cu ceapa, mararul si smantana. Asezoneazam cu sare si piper....

Rulada din foietaj umpluta cu ciuperci,spanac si carne

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2011

Punem o tigaie incapatoare pe foc cu putin ulei,taiem carnea felii subtiri si o lasam sa se rumeneasca,apoi adaugam ciupercile taiate felii,ceapa verde tocata marunt,asezonam cu sare si piper si lasam pe foc pana scade toata zeama lasata de ciuperci.La final adaugam piureul de spanac,mai lasam pe...

Piure din brocoli

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2011

Mai intai punem la fiert in apa cu sare cei 2 cartofi curatati de coaja si taiati cuburi.Cand sunt aproape fierti adaugam bucatile de broclii si mai lasam sa fiarba 5-6 minute,stiind ca brocolii nu are nevoie de timp mult de fierbere.Surgem bine legumele,apoi adaugam lingurita de unt si pasam...

Aperitive cu creveti

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2011

  Prgatim crema de branza mai intai. Se amesteca iaurtul cu smantana si crema mascarpone intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga  cu o sfoara si se lasa la scurs pana a doua zi.Se desface tifonul, iar crema astfel...

Cartofi duchesse

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

Curătam cartofii si ii taiem in cuburi,apoi ii punem la fiert in apa cu sare ca pentru piure.Cad sunt gata,scurgem apa si ii zdrobim pentru piure,adaugam untul si amestecam bine pana obtinem o crema fina. Incalzim cuptorul la 200 de grade. După ce piureul s-a racorit,adaugam oul si cele 3...

Chiftelute din carne tocata de curcan

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2011

Se pune carnea intr-un bol,se adauga ceapa data pe razatoarea mica,cartoful dat si el tot pe razatoarea mica,,oualel,usturoiul si condimentele dupa gust. Se framanta carnea bine cu toate ingredientele..Din pasta de carne astfel pregatita se modeleaza chiftelutele rotunde.(Cel mai bine este sa...

Spuma de ardei capia rosu by Laura Calder

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Se toaca ceapa si se pune la calit intr-o cratita cu putin ulei.Se adauga restul condimentelor,apoi se toarna jumatate din cantitatea de supa si se lasa la foc sa fiarba pana scade toata zeama.Intre timp lasam gelatina la inmuiat in restul de supa.Cand zeama s-a evaporat ,se pune totul in blender...

Aperitiv cu rosii in aluat de foitaj

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Taiem rosiile in jumatati, le curatam de  samburi. Amestecam rosiile cu amidonul (amidonul impiedica aluatul sa devina umed), uleiul de masline, busuiocul si oregano tocate marunt,maslinele taiate felii si sare dupa gust. Taiem aluatul de foietatj cu o forma si le asezam in tava...

Aperitiv cu somon si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Prgatim crema de branza mai intai. Se amesteca iaurtul cu smantana si crema mascarpone   intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga    cu o sfoara si se lasa la scurs pana a doua zi.Se desface tifonul,...

Quiche Lorraine

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si...

Rulada cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

 Se pune faina intr-un castron,se toarna cate putin lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase.Se amesteca in continuare,punand tot laptele,pana se obtine o ciulama subtire.Se bat ouale separate,foarte bine,si se amesteca in ciulama,se adauga sare si piper si se bate in continuare(este...

Briose mediteraneene

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2010

  Mai intai tocam cubulete maslinele,rosiile,usturoiul,ciupercile si verdeata.Faina se pune intr-un vas impreuna cu praful de copt,sarea si piperul dupa gust.Apoi adaugam iaurtul,ouale si ingredientele tocate.Se framanta un aluat cu mana sau mixerul.In formele de briose se pun hartiile...

Aperitiv din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2010

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se lasa putin la racit se se taie in 2(nu trebuie curatati de coaj).Se pune intr-o tava uleiul si se aseaja cartofii cu partea lata in jos.Din varf se scoate o parte din miez,suficient cat sa poata sa fie asezat...

Cosulete din sunca cu oua

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2010

  In formele de briosa se pun feliile de sunca taiate in forma de cosulet.Se baga in cuptorul incins la 180gC 5 minute,se scot se lasa sa se raceasca cateva minute,apoi se sparge cate 1 ou infiecare forma,se presara sare si piper pe deasupra si se mai dau la cuptor acoperite cu folie de...

Icre proaspete de crap

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2010

Icrele proaspete, sărate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sării, se pun într-un castron, împreună cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Se bat bine cu furculiţa, ca să se adune pieliţele, care se vor îndepărta, şi ca...

Rulade de dovlecei si vinete la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Sep 2010

Mai intai pregatim legumele.Se curata dovlecelul si vanata si se taie felii subtiri,pe lung.Se pune un gratar la incins si se pun feliile de dovlecel si vinte cat sa prinda culoare si sa se inmoaie putin.Se scot si se lasa sa se raceasca. Intre timp pregatim umplutura.Crema de branza se...

Humus reteta

In Aperitive / Garnituri la 7 Sep 2010

Humus reteta Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat ca fierb mult mai repede si sunt mult mai cremoase.Este cam migalos,dar merita efortul..Sau il puteti curata de coji si dupa ce a fiert.In...

Varza de Bruxell

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2010

Se spala bine varza, si se curate de eventualel foi galbene,se lasa la scurs si se taie apoi in jumatati daca sunt prea mari,sau sa lasa intregi. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul tocat marunt si apoi se adauga varza de Bruxelles. Se caleste varza pana ce se mai...

Cartofi copti umpluti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Spalam cartofii bine,apoi ii asezam in tava si ii bagam la cuptor la 180gC la copt . Dupa ce sunt gata,ii scoatem,ii lasam sa se raceasca 2-3 minute,apoi ii taiem in doua pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scoatem trei sferturi din miez. Se paseaza foarte bine branza,apoi se amesteca...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2010

Se spala si se curate ciupercile proaspete.Se scot piciorusele.Intr-o tigaie se pune ulei la incins si puneti impreuna ceapa, piciorusele ciupercilor si usturoiul tocate toate cubulete.Se lasa la calit pana se rumenesc usor si apa lasata de ciuperci s-a evaporate.Se lasa la racit,apoi se adauga...

Chiftelute din dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2010

Se rad dovleceii de coaja,se curata de seminte,care deobicei inmoaie compozitia.Se dau pe razatoarea mare.Se pun in apa care clocoteste si se fierb 2-3 minute.Apoi se pun  intr-o strecuratoare ,se lasa sa se raceasca si se mai scurg intre palme.Apoi se amesteca cu...

Vinete umplute cu arome mediteraneene.

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2010

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze. Vinetele se pun intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei. Intre timp pregatim...

Frittata cu legume si prosciutto crudo

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2010

Intr-o tigaie mai mare punem 2 linguri ulei de masline si punem feliile de prosciutto taiate julien sa se rumeneasca. Taiem in bucati ciupercile,ardeiul gras si tocam marunt ceapa. Adaugam peste prosciutto si le lasam sa se inmoaie bine. Separat spargem ouale intr-un castron si le batem...

Drob din organe de ied

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2010

Se pune carnea de ied si organele sa fiarba intr-o oala incapatoare,cu capacul pus,impreuna cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper si ienibahar.Dupa ce sunt gata,se scot din apa,se lasa la racit,apoi se taie in cubulete mici. Se spala bine ceapa,usturoiul si verdeturile si se toaca...

Rasol din limba de porc cu maioneza si hrean

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2010

Bucatile de limba se spala foarte bine,se pun la fiert in apa rece cu putina sare, adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba bine.Eu am fiert limba la oala sub presiune. Cand bucatile de limba sunt fierte se lasa putin la racorit,dupa care se curata de pielita alba ,incepand de la varful limbii,si...

Placinta din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2010

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare pentru 15-20 de minute.Se fierb pe jumatate,deoarece ii mai punem si la cuptor.Se lasa la racit si se taie sub forma de rondele.Intre timp pregatim umplutura de ciuperci.Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei de masline,se adauga ceapa tocata...

Mic dejun regal

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2010

Rosiile se spala ,apoi se taie capacelul   si cu o lingurita se scoate tot miezul,cu grija sa nu rupem rosiile.Se iau feliile de prosciutto se taie in doua pe lungime si se asaza in forma de cruce pe un fud,in mijloc se pune rosia,se sparge un ou in rosie,se asezoneaza cu sare si piper,apoi...

Afisate 1 - 30 din 39 retete    

Postari recente

publicat la 13.02.2013

Boccelute de clatite cu ciuperci

publicat la 12.02.2013

Tort cu mouse de ciocolata alba

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]