AlexTeacher

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 29.01.2015

RETETE182
PRIETENI111
Retete

Ciorba de perisoare cu tarhon

In Ciorbe la 25 Aug 2017

Pune carnea de vita la fiert, in apa rece, la foc potrivit; Intre timp taie morcovii, ardeii, bucatile de pastarnac, radacinile de patrunjel si telina cubulete mici. Cand carnea a inceput sa produca spuma, ia-o indeparteaz-o cu o spumiera. Pentru perisoare: Separa albusurile de...

Desert baclava turceasca cu nuca

In Prajituri la 24 Aug 2017

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca. Unge o tava de cuptor cu ulei de floarea soarelui. Pune untul la topit, se poate direct pe foc,...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 24 Aug 2017

Pune apa pe foc impreuna cu zaharul si amesteca pana ce acesta se dizolva. Adauga inauntru batoanele de scortisoara, bobitele de ienibahar si cuisoarele. Lasa aceasta compozitie pe foc pana se dizolva si se formeaza un sirop. Curata gutuile, stropeste-le cu zeama de lamaie pentru a preveni...

Iahnie de fasole cu ciolan afumat reteta traditionala romaneasca

In Porc la 23 Aug 2017

Cum se prepara Iahnie de fasole cu ciolan afumat reteta traditionala romaneasca   1. Lasati fasolea sa se inmoaie peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul nu se va mai sparge cu-atata usurinta. Adaugati fasolea intr-o oala si...

Cum se face shaorma

In Scoala de gatit Bucataras la 19 Iul 2017

  Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;  Amestec toate condimentele;  Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;  Le pun pe o hartie de copt si le bag in cuptor la 170 de grade sa se gateasca;  Intre timp ma voi ocupa de maioneza.  E...

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid

In Slow Cooker la 11 Iul 2017

  Bate ouale cu un tel; Adauga sare si piper; Pune o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si lasa-l sa se incinga; Trage spanacul la tigaie pana se strange si ramane fara apa; Adauga oul si pregateste o omleta subtire; Las-o sa se...

Dorada inabusita cu cartofi noi la slow cooker Crock-Pot 5,7 l Digital

In Slow Cooker la 11 Iul 2017

  Spala bine cartofii noi; Pune-i intr-un bol si stropeste-i cu uleiul de masline; Adauga boia dulce, sare si piper; Amesteca-i bine; Pune-i la baza slow cooker-ului Crock-Pot 5,7 L Digital;...

Cum se face mamaliga

In Scoala de gatit Bucataras la 6 Iul 2017

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita...

Lasagna

In Lasagna la 6 Iul 2017

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.  Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.  Adauga sare, piper, cimbru si oregano si amesteca bine. Toaca usturoiul marunt si adauga-l si pe-acesta in...

Coaste de porc fierte in bere

In Porc la 6 Iul 2017

Lasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore. Asaza coastele intr-o tava de cuptor, impreuna cu 300 ml din berea in care a fiert; Intre...

Rata cu portocale

In Rata la 6 Iul 2017

Amesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in interiorul ratei jumatatea de portocala si 4 bucati de ceapa, impreuna cu cimbrul, maghiranul si patrunjelul....

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 6 Iul 2017

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si radacina de patrunjel pe lungime, si pune-le la fiert in momentul in care puiul a fiert cam 3...

Paste cu sos Bolognese

In Paste la 5 Iul 2017

Intai de toate, iti propun sa te apuci de sos.  Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic.  Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le peste pancetta.  Caleste-le si pe acestea putin, creste focul la mediu si adauga carnea de vita....

Desert Lava Cake

In Dulciuri la 4 Iul 2017

Toaca marunt ciocolata;  Pune apa intr-o craticioara pana la jumatate si pune-o pe foc mediu;  Peste aceasta, pune un castron; Acest procedeu se numeste bain marie;  Pune in castron ciocolata si untul si lasa-le sa se tempereze ;  De-ndata ce sunt gata, scoate...

Aperitiv bagheta cu spanac, ciuperci si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2017

Taie salota si ciupercile cubulete mici si apoi soteaza-le in uleiul de masline;  Adauga apoi si spanacul si potriveste de sare si piper;  Odata gatit, lasa totul la scurs intr-o sita;  Cand compozitia din tigaie s-a racit, pune-o intr-un castron incapator;  Peste...

Hamburger umplut

In Vita la 3 Iul 2017

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra. Pune apoi aceasta compozitie intr-un malaxor si porneste-l pe viteza mica. Amesteca faina cu sarea si...

Mancare de mazare de post

In Mancaruri de post la 29 Iun 2017

Pune mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intre timp taie ambele tipuri de ceapa cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici si ardeii cuburi mai maricele – ideea de baza este ca ai de-a face cu texturi diferite, iar totul trebuie sa se gateasca in acelasi...

Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi

In Vita la 26 Iun 2017

Preparare Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza  restul legumelor: dai pe razatoare cepele si cei doi morcovi, iar ardeii ii tai marunt. Caleste mai intai morcovul. Incinge ulei in...

Cum se face omleta perfecta

In Scoala de gatit Bucataras la 13 Iun 2017

Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima ! Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac. Eu ma voi rezuma la sare si piper. Acum ouale trebuie batute cu telul putin sau cu o furculita....

Paste integrale cu legume

In Penne la 12 Iun 2017

Incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa, trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sarea va scoate apa la suprafata si apoi trebuie sa il tapetezi cu servetele si sa il tai cubulete. Intre timp,...

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 7 Iun 2017

Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne intregi, dar la final, trebuie sa le scoti si sa tai carnea in bucatele mici. Daca le tai de la inceput,...

Sos Arrabbiata pentru paste

In Scoala de gatit Bucataras la 30 Mai 2017

  Incep prin a scoate semintele de la ardei; Salotele le voi taia cubulete; Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la foc mic: aromatizez uleiul cu ardeii, ceapa si cateii de usturoi. Intre timp, dau coaja de lamaie pe razatoare si o...

Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

In Scoala de gatit Bucataras la 23 Mai 2017

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra.  In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra. Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si incorporeaza...

Cum se face piure de cartofi

In Scoala de gatit Bucataras la 20 Apr 2017

Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba uniform. Pune cartofii la fiert intotdeauna in apa rece, pentru 25-30 de minute. Scurge apoi apa in...

Desert pasca fara aluat

In Dulciuri la 6 Apr 2017

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca faina cu un varf de cutit de sare...

Desert cozonac cu fructe confiate

In Dulciuri la 6 Apr 2017

Incalzeste putin cei 350 ml de lapte si dizolva drojdia in acesta. Adauga 2 linguri de faina peste si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Pune aceasta maia intr-un castron incapator si las-o la caldura timp de 10 minute. Cerne restul de faina, adauga sare pe deasupra si amesteca. Cu...

Cum se face aluatul de foietaj

In Scoala de gatit Bucataras la 3 Apr 2017

Foloseste o faina tip 550 cu continut mare de gluten si un unt cu 84% -82 % grasime, care sa fie rece. E foarte important, daca il apesi, sa nu iasa apa din el, asa stii ca este un unt bun. Presara putina faina pe unt si remodeleaza-l intr-un dreptunghi. Foloseste doar buricele degetelor, palma e...

Cum se face painea integrala

In Scoala de gatit Bucataras la 23 Mar 2017

Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de faina alba. Lasa aceasta compozitie la caldura cam 15 minute, pana cand o sa vezi ca face spuma. Ala-i...

Cum se fac ouale posate

In Scoala de gatit Bucataras la 20 Mar 2017

Prima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat. Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani, daca plusteste e foarte vechi. Prima metoda de posare : pune o oala cu apa la fiert si adauga...

Cum se toaca verdeturile

In Scoala de gatit Bucataras la 13 Mar 2017

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe crenguta, se ruleaza usor una peste alta si se toaca cu un cutit bine ascutit printr-o miscare de balans,...

Afisate 61 - 90 din 182 retete    

Postari recente

publicat la 21.08.2018

Spaghetti carbonara

publicat la 23.05.2018

Supa de pui cu galuste

 
Camara Bucatarasilor

In cont 18

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]