Ciorba radauteana

de AlexTeacher in Ciorbe, 6 Iul 2017 | 21989 vizualizari

 

Astazi o sa-ti pregatesc o ciorba foarte draga mie, si-anume ciorba radauteana. Aceasta se serveste fierbinte alaturi de-un ardei iute si este extraordinara in vremuri friguroase.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 1 buc. radacina de patrunjel
  • ½ telina
  • 2 buc. de pastarnac
  • 5 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 ml de smantana grasa
  • 200 de ml de smantana de gatit, din lapte de vaca
  • otet dupa gust
  • ½ legatura de patrunjel
  • 100 ml de ulei
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere;
Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si radacina de patrunjel pe lungime, si pune-le la fiert in momentul in care puiul a fiert cam 3 sferturi; 

Odata fierte si puiul si legumele, opreste focul, scoate-le si lasa-le separat, la racit; 
Indeparteaza ceapa, iar bucatile de pastarnac, cei 3 morcovi si radacina de patrunjel taie-le cubulete mici;
Atunci cand s-a racit carnea, tai-o si pe-aceasta marunt;

Amesteca ambele tipuri de smantana si bate-le bine cu ajutorul unui tel, impreuna cu galbenusurile de ou;
Zdrobeste usturoiul si adauga-l si pe-acesta in compozitie, impreuna cu sare dupa gust;

Ia zeama fierbinte din oala si incorporeaza treptat cate un polonic peste smantana, amestecand constant – trebuie sa aduci smantana cu galbenusurile incet-incet la temperatura ciorbei;
Adauga otetul in oala si peste aceasta, pune compozitia din smantana, galbenusuri, usturoi si sare, amestecand bine;

La ciorba radauteana clasica legumele nu se pun inapoi in zeama, dar ramane la alegerea fiecaruia cum vrea sa le intrebuinteze. Poti face o supa crema din ele sau un piure pentru copii. 
Eu consider ca daca tot le-am fiert si le-am taiat, ele nu vor face decat sa imbunatateasca ciorba, asa ca le voi pune inapoi in oala impreuna cu carnea. 

Mai departe, incalzeste putin ciorba la foc mic, fara a atinge punctul de fierbere (caci altfel se va separa);

Da pe razatoare cei doi morcovi ramasi si caleste-i bine intr-o tigaie in ulei incins;
Strecoara uleiul si pune-l in ciorba, pentru a-i da o culoare frumoasa;
Potriveste de sare daca mai este cazul si serveste cu patrunjel tocat, ardei iute sau extra otet si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Anett 1

24.12.2017, 14:30

delicios!

trifadalia 1

15.02.2018, 15:14

aseara am terminat-o si noi

trifadalia 1

13.03.2018, 09:58

buna si eu am asa ceva acasa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare