Ciorba radauteana

de Lavinia in Ciorbe, 1 Apr 2014 | 2922 vizualizari

 

Una din ciorbitele mele preferate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 spate de pui
  • 2-3 copanele
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina medie
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 250 g smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • 50 ml otet
  • 4 linguri de ulei(pentru calit morcovul)
  • 1 lingura piper boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Am pus la fiert in apa rece carnea de pui impreuna cu boabele de piper si un praf de sare si am lasat pe foc pana a inceput sa dea in fiert si sa se formeze spuma. Cu ajutorul unui polonic am indepartat mereu spuma formata si intre timp m-am ocupat de legume. Am taiat morcovii(doar 2,unul il pastram pentru calit) si telina in bucati mari. Am adaugat apoi radacinoasele si cepele pe care le-am lasat intregi si am lasat ciorba pe foc sa fiarba la foc mediu pana s-au inmuiat legumele iar carnea a fost bine fiarta.


Am scos legumele si carnea intr-un vas si le-am lasat la racit pana au ajuns la temperatura camerei. Supa rezultata am strecurat-o si pus-o in alta oala. Celalalt morcov l-am ras pe razatorea mica si l-am pus la calit cu uleiul. Peste supa am adaugat morcovul calit(ii da o culoare minunata) si am amestecat bine. Am indepartat pielea de pe carne apoi am rupt-o in fasii subtiri iar morcovii i-am taiat cubulete. Am pus zeama din nou pe foc si am adaugat carnea si morcovii cubulete. Intr-un castronel am amestecat galbenusurile cu smantana.


Am turnat apoi treptat putina zeama si am pus amestecul de smantana peste ciorba si am omogenizat bine. Am mai lasat-o 2-3 minute pe foc apoi am potrivit gustul cu sare si otet. Cateii de usturoi i-am tocat fin si i-am pus si pe ei peste ciorba. La final am adaugat patrunjel si apoi a fost gata de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

01.04.2014, 19:55

Lavinia 1

02.04.2014, 08:38

Multumesc

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:33

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana