Ciorba radauteana

de Lavinia in Ciorbe, 1 Apr 2014 | 6686 vizualizari

 

Una din ciorbitele mele preferate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 spate de pui
  • 2-3 copanele
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina medie
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 250 g smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • 50 ml otet
  • 4 linguri de ulei(pentru calit morcovul)
  • 1 lingura piper boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Am pus la fiert in apa rece carnea de pui impreuna cu boabele de piper si un praf de sare si am lasat pe foc pana a inceput sa dea in fiert si sa se formeze spuma. Cu ajutorul unui polonic am indepartat mereu spuma formata si intre timp m-am ocupat de legume. Am taiat morcovii(doar 2,unul il pastram pentru calit) si telina in bucati mari. Am adaugat apoi radacinoasele si cepele pe care le-am lasat intregi si am lasat ciorba pe foc sa fiarba la foc mediu pana s-au inmuiat legumele iar carnea a fost bine fiarta.

Am scos legumele si carnea intr-un vas si le-am lasat la racit pana au ajuns la temperatura camerei. Supa rezultata am strecurat-o si pus-o in alta oala. Celalalt morcov l-am ras pe razatorea mica si l-am pus la calit cu uleiul. Peste supa am adaugat morcovul calit(ii da o culoare minunata) si am amestecat bine. Am indepartat pielea de pe carne apoi am rupt-o in fasii subtiri iar morcovii i-am taiat cubulete. Am pus zeama din nou pe foc si am adaugat carnea si morcovii cubulete. Intr-un castronel am amestecat galbenusurile cu smantana.

Am turnat apoi treptat putina zeama si am pus amestecul de smantana peste ciorba si am omogenizat bine. Am mai lasat-o 2-3 minute pe foc apoi am potrivit gustul cu sare si otet. Cateii de usturoi i-am tocat fin si i-am pus si pe ei peste ciorba. La final am adaugat patrunjel si apoi a fost gata de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana