Ciorba pescareasca cu zeama de varza

de Sidy in Ciorbe, 6 Feb 2013 | 901 vizualizari

 

La ciorba pescaresca se folosesc putine legume, doar cate are pescarul la indemana, dar neaparat trebuie sa foloseasca leusteanul( proaspat sau uscat).
Cea mai bună ciorbă iese cu mai multe feluri de peşte, cu cat sunt mai multe, cu atat e mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g peste de diverse specii
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 lingura pasta de ardei kapia
  • leustean
  • zeama de varza acra
  • 2 linguri ulei
  • ardei iute
  • smantana(optional)
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba pescareasca cu zeama de varza:

Zarzavatul se curata se spala si se sterge cu un servet de hartie.Apoi se rade pe razatoarea mare sau se taie cuburi mici.

Morcovul razuit il sotam in cele 2 linguri de ulei pina lasa din culoarea lui portocalie, sa-i dea o fata ciorbei.

Adaugam apoi si celelalte legume razuite sau taiate marunt , apa necesara cam 3-4 l si asezonam.

Lasam sa fiarba la foc mic cam 20 de minute apoi adaugam pestele, acoperim oala si mai lasam sa fiarba 10 minute.Carnea de peste fierbe repede.

Adaugam leusteanul si zeama de varza  sau alt acritor preferat( nu am regretat deloc ca am ales zeama de varza, a fost exceptionala)si lasam sa dea in clocot.

Stingem focul  si  lasam ciorba acoperita , pe aragaz sa se odihneasca , 10 minute.Apoi se poate servi.

 

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste calda, cu ardei iute linga ea.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba pescareasca cu zeama de varza-0
Ciorba pescareasca cu zeama de varza-1
Ciorba pescareasca cu zeama de varza-2
Ciorba pescareasca cu zeama de varza-3
Ciorba pescareasca cu zeama de varza-4

COMENTARII (10)

Bunica

Bunica 1

06.02.2013, 15:43

unde e mamaligaBunatate de bunatate!

Rux

Rux 1

06.02.2013, 18:12

Nebunie!

Sidy

Sidy 1

07.02.2013, 15:56

Buni.....la noi nu se mananca cioba cu mamaliga !!! Dar daca tu vrei....fac !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!