Cum se face mamaliga

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 6 Iul 2017 | 15333 vizualizari

 

Astazi te-nvat cum sa pregatesti mamaliga. Si pentru ca uneori poti intampina probleme, iti prezint doua variante diferite, dar usoare. Mamaliga este nelipsita de pe masa romanilor, asa ca e mai mult decat necesar sa stii sa o faci.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Mamaliga de post:

  • 200 g de malai
  • 1,1 litri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

Mamaliga cu malai prefiert:

  • 210 g de malai prefiert
  • 1 litru de apa
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 50 g de unt
  • 1 lingurita rasa de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face mamaliga:

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita deasupra si lasa totul sa fiarba cca 20 min. Din 5 in 5 minute, amesteca bine, insistand atat pe margini, cat si la baza cratitei. Dupa 20 min, incorporeaza si uleiul si mai lasa 5 min.


Mamaliga cu malai prefiert: Este si varianta pe care o recomand, mai ales daca esti la inceput de drum. E imposibil sa dai gres cu-asa ceva. 
Pune apa intr-o craticioara cu fund dublu, asaz-o pe foc si dizolva sarea in aceasta. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adauga laptele fierbinte, pune malaiul treptat, amestecand energic cu un tel si da focul mic. Nu te opri din amestecat. Dupa cateva min, pune untul si continua sa amesteci energic inca jumatate de min. Cand malaiul incepe sa respire, opreste focul si da-o la o parte. Aceasta se va intari pe masura ce se raceste.


Acestea au fost cele doua variante de mamaliga. Au cateva lucruri in comun, insa secretul care sta la baza unei mamaligi perfecte este malaiul de calitate. Daca totusi doresti o consistenta mai moale decat ceea ce ti-am pregatita astazi, tot ceea ce trebuie sa faci, este sa mai adaugi intre 100-200 ml de apa in plus fata de reteta de baza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinte cu feta, spanac si marar