Cum se face mamaliga

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 6 Iul 2017 | 4055 vizualizari

 

Astazi te-nvat cum sa pregatesti mamaliga. Si pentru ca uneori poti intampina probleme, iti prezint doua variante diferite, dar usoare. Mamaliga este nelipsita de pe masa romanilor, asa ca e mai mult decat necesar sa stii sa o faci.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Mamaliga de post:

  • 200 g de malai
  • 1,1 litri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

Mamaliga cu malai prefiert:

  • 210 g de malai prefiert
  • 1 litru de apa
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 50 g de unt
  • 1 lingurita rasa de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face mamaliga:

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita deasupra si lasa totul sa fiarba cca 20 min. Din 5 in 5 minute, amesteca bine, insistand atat pe margini, cat si la baza cratitei. Dupa 20 min, incorporeaza si uleiul si mai lasa 5 min.




Mamaliga cu malai prefiert: Este si varianta pe care o recomand, mai ales daca esti la inceput de drum. E imposibil sa dai gres cu-asa ceva.

Pune apa intr-o craticioara cu fund dublu, asaz-o pe foc si dizolva sarea in aceasta. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adauga laptele fierbinte, pune malaiul treptat, amestecand energic cu un tel si da focul mic. Nu te opri din amestecat. Dupa cateva min, pune untul si continua sa amesteci energic inca jumatate de min. Cand malaiul incepe sa respire, opreste focul si da-o la o parte. Aceasta se va intari pe masura ce se raceste.




Acestea au fost cele doua variante de mamaliga. Au cateva lucruri in comun, insa secretul care sta la baza unei mamaligi perfecte este malaiul de calitate. Daca totusi doresti o consistenta mai moale decat ceea ce ti-am pregatita astazi, tot ceea ce trebuie sa faci, este sa mai adaugi intre 100-200 ml de apa in plus fata de reteta de baza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

11.12.2017, 14:50

Anett 1

17.12.2017, 17:43

RaditaRadu 1

23.12.2017, 08:26

http://afacere.cafeaganoderma.ro/
Spirulina, hrana ideală și complectă a omului, de 30 de ori mai bogată în vitamina B decât friptura de vită!
Algele au o compoziție atât de ieșită din comun din punct de vedere nutrițional încât cercetătorii au inclus-o pe lista scurtă a superalimentelor – afirmă inginer chimist Ștefan Manea și adaugă: Au mai multă vitamină C, iod și calciu decât portocalele!
Pentru că au un conținut foarte mare de clorofilă ele au constituit principala hrană a omului în Cosmos și nu din întâmplare, ci pentru că au fost, de fapt, prima manifestare a vieții de pe Pământ.
Știți ce face clorofila?
Are un puternic efect de regenerare și energizare imediată a întregului organism, aducând o vitalitate binevenită. De aceea algele sunt nelipsite din hrana sportivilor de performanță, a cosmonauților, a piloților și a tuturor celor care vor să facă o baie subită de energie.
Să țineți minte ce vă spun – într-un orizont de timp nu prea îndepărtat, algele vor deveni hrana întregii lumi, în condițiile în care populația se înmulțește exploziv, iar resursele de hrană sunt din ce în ce mai greu de procurat” – conchide interlocutorul nostru.
Algele, cele mai mari furnizoare de iod dintre toate alimentele cunoscute
Există alge albastre, verzi, roșii brune și toate sunt excepționale – susține Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice și specialist în fitoterapie. Iată de ce sunt considerate ca atare de către cercetători:
”Oamenii vor să știe cum se justifică acest adjectiv de ”excepțional” când e vorba de alge. În primul rând trebuie spus că sunt cele mai mari furnizoare de iod dintre toate alimentele cunoscute, lipsa acestuia provocând mari deficiențe în corp.
Kilogramele în plus și gușa sunt cele mai mici probleme dacă ne gândim că cele mai de temut sunt bolile autoimune ale glandei tiroide asociate cu creșterea riscului de cancer: de sân, endometru, ovar, prostată.
Au toate vitaminele posibile, dar mai ales sunt bogate în B12, spirulina fiind de 30 de ori mai concentrată în această privință decât o porție zdravănă de carne de vită, în timp ce este foarte săracă în calorii – precizează interlocutoarea noastră – Tocmai de aceea se folosește cu mult succes în regimurile de slăbire, întrucât conținutul său de fucoxanthin arde accelerat grăsimile.
Cei care suferă de gută, reumatism, constipație, diabet își găsesc alinarea consumând aceste plante. Algele se pot cumpăra uscate de la magazinele de profil și puse în apă pentru a se rehidrata. În acest mod nu-și pierd proprietățile nutritive și pot fi folosite în salate, supe, în diverse aperitive. Oțetul, usturoiul, condimentele întregesc gustul acestora, de aceea fac parte dintre alimentele preferate de miliarde de oameni de pe pământ” – susține specialistul.
În ciuda valorii lor nutriționale și a minunilor pe care le fac pentru sănătate, nu toată lumea poate consuma alge – afirmă specialistul în fitoterapie A.D. Raiciu:
”Mai ales la noi în țară acest lucru este foarte puțin probabil, întrucât algele nu fac parte din cultura noastră gastronomică, motiv pentru care trebuie să ducem o muncă de lămurire și de educare a populației cu privire la calitățile de superaliment ale acestei plante.
Celor care nu suportă gustul algelor, le recomand să consume spirulină sub formă de suplimente. Important este că nu au nici o contraindicație!
Nici o persoană care dorește să stea deoparte de infecțiile microbiene, virale, boli maligne, acumulare de toxine nu se poate lipsi de spirulină.”
Spirulina, hrana ideala si complecta a omului
Inginerul chimist Stefan Manea la Kanal D a vorbit despre Spirulina, care induce starea de normalitate a tuturor funcțiilor organice și nu creează dependență. Spirulina este hrana ideală și complectă a omului.





http://afacere.cafeaganoderma.ro/

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu fructe uscate