Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 23 Mai 2017 | 29896 vizualizari

 

 Sosul Alfredo este un sos alb pentru paste, cu foarte putin ingrediente si extrem de aromat.  

 

INGREDIENTE

  • 60 g unt
  • 300 ml smantana de gatit
  • 1-2 catei usturoi
  • 80 g parmezan ras
  • 80 g pecorino ras
  • 1 praf nucsoara rasa
  • sare dupa gust
  • ½ legatura patrunjel tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face Sosul Alfredo pentru paste:

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra.


In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra.


Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si incorporeaza bine.


Potriveste de sare si adauga niste patrunjel proaspat tocat. Pune pastele fierte inauntru si amesteca putin, cat sa se lipeasca sosul de ele.



TIPS-URI

1

Recomand un catel de usturoi. Daca va place un gust mai intens totusi, puteti pune doi.

2

La servire, puteti adauga extra parmezan daca doriti.

3

Exista variante de Alfredo in care se pune vin alb, sau ceapa verde, galbenus de ou sau o cantitate considerabila de piper. Aceasta e varianta mea, si spun ca merge de minune cu paste sau cu pui. Si e rapid ! Extrem de rapid !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face Sosul Alfredo pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

26.06.2017, 09:39

VI 1

09.12.2018, 08:05

SUPEEER!

andipanda 1

15.01.2020, 22:12

E un sos superb pe care sa-l faci o data pe luna, daca nu vrei sa te faci cat dulapul. Sau zilnic, daca nu iti mai pasa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)