Ciorba de perisoare cu tarhon

de AlexTeacher in Ciorbe, 25 Aug 2017 | 12607 vizualizari

 

Ciorba de perisoara e una dintre mancarurile clasice pe care trebuie sa stii sa o faci bine. Nu de alta, dar nimeni nu refuza o portie. 
Mai sus gasesti reteta video pas cu pas! 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita taiata cubulete
  • 600 g de carne de vita si porc tocata
  • 100 g de orez dat intr-un clocot in prealabil
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 buc de pastarnac
  • 2 cepe
  • 2 rosii decojite
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina mai mica
  • 2 oua
  • 2 lingurite de paprika afumata
  • 1 lingurita de ienibahar macinat
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • cate ½ legatura de tarhon, coriandru si leustean tot tocate
  • 200 g smantana grasa
  • 100 g de smantana de gatit
  • bors
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu tarhon:

Pune carnea de vita la fiert, in apa rece, la foc potrivit;

Intre timp taie morcovii, ardeii, bucatile de pastarnac, radacinile de patrunjel si telina cubulete mici.

Cand carnea a inceput sa produca spuma, ia-o indeparteaz-o cu o spumiera.

Pentru perisoare: Separa albusurile de galbenusuri. Pune carnea tocata intr-un castron incapator. Da cepele pe razatoare si adauga-le peste carne impreuna cu orezul, paprika afumata, ienibaharul, patrunjelul, albusurile de ou si potriveste de sare si piper. Amesteca bine de tot pana obtii o compozitie omogena. Umezeste-ti mainile si formeaza perisoarele pe care le lasi momentan pe un tocator, in frigider, acoperite de folie de plastic.

Verifica bucatelele de carne si vezi daca s-au fiert. Cand acestea sunt aproape fierte, adauga radacinoasele. Cand apa fierbe puternic, adauga si perisoarele si ardeii.

Perisoarele le lasi cca 20-25 de minute la fiert, in functie de cat de mari le-ai facut. Toaca rosiile cuburi, iar cand totul a fiert, adauga-le in ciorba impreuna cu borsul, sarea si piperul dupa gust.

Intr-un castron, amesteca cele 2 tipuri de smantana si cele 2 galbenusuri. Pune apoi cate un polonic de zeama deasupra, la intervale relativ scurte, amestecand constant cu un tel. Scopul este sa aduci smantana si ouale treptat la temperatura lichidului din oala. Dupa ce-ai incorporat cca. 10 polonice, adauga smantana in oala.

Toaca tarhonul, coriandrul si leusteanul marunt. Serveste aceasta ciorba impreuna cu verdeturile si vei vedea ca este de-a dreptul senzationala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

03.09.2017, 17:29

Ce bine arată!

kytz 1

09.09.2017, 10:05

Nu refuz nici două porții ! Una din preferatele mele, din categoria ”ciorbe”!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 22:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)