Alexandra Burz

1

Bucataras
incepator

Sebes, judet alba

Bucataras din 12.07.2013

RETETE192
PRIETENI330
Retete

Friptura de pui cu sos Camembert

In Pui la 1 Mar 2014

Intr-o tava punem putin ulei, pulpele dezosate asezonate cu condiment de pui si sos soia. Dam la cuptor pentru 40 minute. Intr-o tigaie pregatim sosul Camembert Punem laptele si branza taiata cubulete. Lasam sa fiarba la foc mic. Dupa aproximativ 10 minute adaugam nucsoara, mai...

Sarmalute cu carne de pui

In Pui la 1 Mar 2014

Curatam si spalam bine frunzele de varza. In robot punem carnea, ceapa, orezul, sare si piper. Mixam pana la omogenizare. Umplem foile de varza formand sarmalute. Le asezam intr-o cratita unsa cu untura de porc, presarand intre straturi cimbru si marar. Adaugam apa cat sa le...

Supa de curcan cu galuste din gris

In Curcan la 1 Mar 2014

Curatam si spalam bine legumele. Curatam bine carnea. Le punem la fiert impreuna intr-o oala, acoperindu-le cu apa. Adaugam vegeta si putina sare. Cand sunt fierte atat legumele si carnea strecuram supa. Punem din nou la foc supa strecurata. Intr-un bol separat batem ouale cu...

Tarta cu fructe " 1 Martie "

In Prajituri la 1 Mar 2014

Pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul vanilat si 4 linguri zahar tos. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt. Incorporam in spuma de albusuri galbenusurile si faina, amestecand cu o lingura de sus in jos. Coacem...

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

In Prajituri la 24 Feb 2014

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Rupeti biscuitii in bucati mici. Puneti laptele la incalzit, adaugati zaharul, cacaua si romul. Amestecati pana ce se topeste zaharul. Adaugati peste biscuiti si amestecati pana la omogenizare. Adaugati untul moale.  Amestecati....

Gem aromat de mure

In Dulceata / Gem la 24 Feb 2014

Spalam bine murele si le lasam la scurs intr-o sita. Facem un sirop din apa cu zahar. Punem la fiert apa cu zaharul, amestecand din cand in cand, cand zaharul este topit, adaugam vanilia si sofranul. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Adaugam zeama de lamaie, murele si...

Paste carbonara

In Farfalle la 23 Feb 2014

Fierbeti pastele 8 minute. Prajiti kaizerul taiat cubulete. Bateti ouale ca la omleta, adaugati kaizerul prajit, sare si piper. Strecurati pastele, puneti-le din nou la foc mic si caliti-le in putin ulei. Adaugati ouale cu kaizerul si amestecati pana ce oul se coace...

Fasole batuta cu kaizer afumat

In Mancaruri cu carne la 22 Feb 2014

Spalati bine fasolea, puneti-o la fiert in apa cu sare si foi de dafin pana devine foarte moale (aproximativ 2 ore). Cand a fiert, mixati-o intr-un blender. Taiati ceapa marunt si caliti-o intr-o tigaie. Cand devine sticloasa adaugati pasta de fasole si amestecati pana la omogenizare....

Pui festiv la cuptor

In Pui la 22 Feb 2014

Spalati bine puiul. Absorbiti restul de apa cu un prosop de bucatarie. Amestecati toate condimentele si asezonati bine puiul. Acoperiti-l bine cu unt, inclusiv pe sub piele deoarece fragezeste bine carnea. Ungeti punga de hartie pe interior cu untura, introduceti puiul si cateva crengute...

Pizza casei

In Pizza la 22 Feb 2014

Intindem aluatul de aproximaiv 1 cm grosime si in punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem ketchup, intindem uniform, adaugam oregano si restul ingredientelor treptat, astfel incat deasupra sa fie cascaval. Dam la cuptor pentru aproximativ 25 - 30 minute.

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 22 Feb 2014

Intr-o craticioara punem aproximativ 150 gr zahar la caramelizat. Intr-un bol mixam restul de zahar cu ouale si zaharul vanilat pana se albesc si devine o compozitie spumoasa, dupa care adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare. Inbracam craticioara in caramel, dupa care adaugam...

Savarine

In Prajituri la 22 Feb 2014

Pentru savarine: Puneti faina intr-un bol, amestecati laptele cu drojdia uscata si zaharul, dupa care adaugati-l peste faina. Adaugati ouale si uleiul, amestecand compozitia cu o lingura pentru ca va fi foarte moale. Adaugati sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute, dupa care...

Friptura de pui cu jambon si cartofi la cuptor

In Pui la 17 Feb 2014

Spalam si curatam bine carnea. Curatam si spalam bine cartofii dupa care ii taiem in patru. O tava de yena o ungem cu putin ulei sau untura de porc, adaugam cartofii, si condimentam. Adaugam deasupra carnea de pui, condimentam, adaugam feliute de usturoi. Aranjam frumos deasupra...

Mini sandwich-uri pentru pitici :)

In Sandvisuri la 6 Feb 2014

Ungeti feliile de paine cu putina margarina. Puneti pe rand feliile de sunca si branza topita. Taiati dupa imaginatie. Adaugati o felie de carnat pe fiecare minisandwich si ridiche.

Trunchi de merluciu pe pat de legume cu sos de limeta si patrunjel verde

In Peste la 3 Feb 2014

Curatam si spalam bine pestele. Curatam si spalam bine legumele. Intr-o tava de yena, punem pe fundul tavii putin ulei de masline, adaugam morcovoul taiat rondele, ceapa taiata julien si ciupercile taiate felii. Asezonam cu sare, piper si oregano. Adaugam pestele, asezonam din nou cu...

Prajitura "Yoli"

In Prajituri la 3 Feb 2014

Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia. CREMA: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana...

Omleta cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2014

Intr-un bol spargem ouale, adaugam branza telemea taiata cubulete, branza topita rupta bucatele mici, carnaciorul taiat felii, salamul si ceapa rosie taiate cubulete. Amestecam bine pana la omogenizare, adaugam sare si piper dupa gust. Incingem bine o tigaie cu putim ulei, adaugam...

Costite de porc la cuptor

In Porc la 3 Feb 2014

Spalam bine carnea si o transam dupa bunul plac. Condimentam cu sare, piper, boia si sos de soia. Lasam la marinat 2-3 ore. Intr-o tava de yena punem putin ulei, adaugam marinata, usuroi pisat si vinul alb. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor 40 minute. Scoatem folia...

Clatite aromate cu branzica si jambon

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2014

Amestecam faina cu ouale, praful de copt, laptele si putina nucsoara. Coacem clatitele. Pe fiecare clatita presaram oregano, boia si putina nucsoara. Adaugam jambonul prajit inainte si branzica. Rulam si le servim fierbinti decorate cu tarhon proaspat si ketchup.

Clatite aromate cu ciocolata si banane

In Dulciuri la 31 Ian 2014

Intr-un bol amestecam faina, zaharul pudra, oulae, coaja de la lamaie si portocala, esenta de vanilie si laptele. Amestecam pana devine o compozitie omogena. Incingem o tigaie antiaderenta, ungem cu putin ulei si coacem pe rand clatitele. Ciocolata o dam pe razatoarea mica, bananele le...

Sandwich cald cu jambon si branza topita

In Sandvisuri la 31 Ian 2014

Feliile de paine se ung cu margarina. Se adauga jambonul, branza topita si ceapa taiata rondele subtiri. Se incinge un grill , se pune sandwich-ul si se prajeste pe ambele parti.

Briose cu nuca

In Prajituri la 29 Ian 2014

Intr-un bol se pun faina, zaharul tos, ouale, praful de copt, esenta de vanilie, zaharul vanilat bourbon, laptele, uleiul si 200 gr nuci taiate marunt. Se mixeazala viteza mare 5 minute. Umplem formele pentru copt briose din silicon, punand cate o lingura din compozitia respectiva in...

Tocanita de cartofi cu carne de porc

In Porc la 28 Ian 2014

Curatam si spalam bine cartofii. Curatam ceapa, usturoiul, le taiem marunt si le punem la calit cu ardeiul in putin ulei. Cand devin translucide, adaugam boiaua, amestecand usor. Lasam aproximativ 5minute, dupa care adaugam carnea taiata cubulete si cartofii feliati in felii de...

Ciocolata calda de casa

In Bauturi la 28 Ian 2014

Punem laptele la incalzit. Ciocolata o rupem in bucati potrivite. Cand laptele este fierbinte, atentie sa nu dea in foc, adaugam ciocolata si amestecam continuu pana aceasta se topeste. Lasam sa dea un clocot si este gata. Lasam aproximativ 5 minute sa se mai raceasca, dupa care tunam...

Zarzavat

In Conserve la 28 Ian 2014

Legumele se spala bine si se curata, astfel incat sa nu mai aiba seminte. Se taie in bucati potrivite si se dau prin masina de carne sau robot de bucatarie. Se amesteca toate cu sarea si conservantul. Se impart in borcane de 800 ml. Se depoziteaza imediat la loc uscat si racoros.

Ciorba acra cu carne de pui

In Ciorbe la 28 Ian 2014

Curatam si spalam bine legumele. Taiem ceapa marunt, morcovii si patrunjelul rondele, ardeiul cubulete mici. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate si le calim usor aproximativ 10 minute. Carnea o spalam bine de impuritati, o taiem cubulete si o adaugam peste legume....

Mix grill cu cartofi cu rozmarin si sos de ceapa caramelizata!

In Mancaruri cu carne la 27 Ian 2014

Spalam bine carnea, o uscam cu ajutorul unui servet de bucatarie, o condimentam cu sare, piper si nucsoara, dupa care cu ajutorul unei pensule o ungem cu putin ulei. O punem intr-o caserola cu capac si o dam la frigider pentru doua ore. Cartofii ii curatam, ii spalam bine, ii taiem pe lung...

Gogosari murati

In Muraturi la 27 Ian 2014

Gogosarii se spala, se curata bine, se taie in patru. Punem apa la fiert, in care adaugam condimentele, otetul, sarea si zaharul dupa gust. Cand apa fierbe, lasam focul pe treapta cea mai mica, si incepem sa oparim gogosarii, lasandu-i in apa pana isi schimba culoarea. Ii scoatem cu o...

" Hasca "

In Muraturi la 27 Ian 2014

Legumele se spala bine, se curata cele care necesita curatire si se feliaza subtire. Intr-un castron mare le amestecam, adaugam condimentele dupa cust. Le punem intr-o cratita mare pe foc pana incep sa isi schimbe culoarea, se adauga conservantul, se amesteca bine. Se imparte in borcane...

Limonada

In Bauturi la 25 Ian 2014

Spalam bine lamaile. Le stoarcem bine , adaugam mierea si amestecam pana se topeste. Adaugam apa si dupa preferinta gheata.

Afisate 91 - 120 din 192 retete    

Postari recente

publicat la 14.07.2019

Prajitura deliciu cu nuca

publicat la 12.07.2019

Desert Fantezie cu ciocolata

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.

 
 
 
Retete preferate
Islere

Voturi:40

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 18

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]