Prăjitura Katy transformata

de diaconta in Prajituri, 10 Mar 2013 | 20906 vizualizari

 

O prăjitura tare bună pe care n-o făcusem de multă vreme,aşa că am refăcut-o puţin modificată.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g untura
  • 50 g unt
  • 4 linguri smântâna
  • 3 galbenuşuri de ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Zeama de lamâie
  • Sare
  • Vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de coacaze roşii
  • 0 foaie sfarâmata
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar pudra
  • Zeama de lamâie
  • Pentru decor:
  • Ciocolata razuita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Katy transformata:

Am pregatit mai întâi foile.

Din toate ingredientele am framântat un aluat omogen ,pe care l-am împartit în trei parti si am copt trei foi pe dosul tavii pe care am pus o hârtie de copt. Foile le-am lasat în cuptor 10 maxim 15 minute.

Pentru crema am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra, am adaugat gemul si cacaoa, frisca batuta, iar la final am pus una dintre foi sfarâmata. Am întins crema între cele doua foi ,apoi am pregatit bezeaua.

Asta e partea care nu-mi place deloc la prajitura asta.

Albusurile le-am amestecat cu zaharul pudra ,pe care l-am pus tot odata în albusuri. Am pus vasul pe baie de aburi si am mixat pâna când spuma s-a întarit suficient. Aveti grija ca vasul în care ati pus albusurile sa nu ajunga în apa care fierbe. De asemenea bezeaua nu trebuie lasata nici foarte mult pe aburi,altfel albusurile se vor praji.

Am pus bezeaua peste prajitura,am razuit ciocolata si am lasat la frigider pâna a doua zi.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Katy transformata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

silvia1 1

18.04.2013, 11:05

si alt gem? se intind bine sau ma chinui cu ele?

diaconta 1

18.04.2013, 12:04

Silvia,poti sa pui orice gem iti este pe plac.
Aluatul este unul sfaramicios,deci se intind foarte bine,doar sa ai grija sa nu se rupa la intins,dar chiar si atunci nu e un dezastru daca mai ramane si cate-o "gaurica" in foaie.

Alexandra Burz 1

03.02.2014, 23:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici si mascarpone