RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE972
PRIETENI129
Retete / Mancaruri cu carne

City Chicken

In Porc la 16 Ian 2020

Carnea se spală, se usucă (prin tamponare cu hârtie absorbantă) și se fasonează, în așa fel încât să nu mai rămână grăsimi. Se taie carnea în pătrățele de 1-1,5 cm grosime și cu laturi de 3-4 cm. Este bine să fie pătrățele mici, medii și...

Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur

In Pui la 17 Oct 2019

Mai întâi se pregătesc cartofii. Fie se curăță, se spală și se fierb în apă cu puțină sare, fie se fierb în coajă, se taie rondele (după ce se răcesc puțin și se decojesc) care se decupează cu o formă atractivă. (Eu am ales să le decupez sub formă de...

Tarta aperitiv, cu branzeturi si carnaciori

In Mancaruri cu carne la 6 Oct 2019

Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă din: făină, unt, sare și ou. Când toate ingredientele s-au încorporat uniform, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider pentru cel puțin o...

Pui crispy, cu piure cremos de cartofi

In Pui la 28 Sep 2019

Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm. Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper, boia de ardei, condimente pentru pui, oregano...) Fulgii de porumb se fărâmițează prin...

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

In Porc la 16 Sep 2019

Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime. Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește, se adugă bucățile de carne care se perpelesc pe toate fețele, la foc mic, până devin...

Ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie

In Curcan la 11 Aug 2019

Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe. Se curăță usturoiul, se spală și se taie feliuțe subțiri. Se fasonează ficatul, se spală și se scurge de apă. Se toarnă uleiul...

Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant

In Curcan la 1 Aug 2019

Mai întâi se prepară sosul, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html (Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se adaugă roșiile mixate, curățate de coji și de semințe. Se lasă la foc mic, până ce mai...

Cartofi impanati cu muschi si cascaval, la cuptor

In Porc la 18 Iul 2019

Mai întâi se pregătește cașcavalul și mușchiul, în cazul în care aceste ingrediente nu sunt deja feliate. Se curăță cartofii, se spală și se taie de-a lungul, în 2-3 locuri, în așa fel încât să se facă în ei tot atâtea...

Coltunasi cu carne

In Porc la 1 Iun 2019

Mai întâi se pregătește umplutura. Carnea se spală, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă mărunt. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie fin și se călesc ușor în ulei suficient la foc mic. Se adaugă carnea tocată în tigaia...

Drob mozaic, din ficatei de pui

In Ficat la 5 Mai 2019

Se curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul. Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă. Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță de coji și se taie în sferturi. Ficățeii se curăță de pielițe, se spală și se...

Chiftelute marinate, cu cartofi natur

In Mancaruri cu carne la 25 Apr 2019

Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de pielițe și se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic, iar când se răcește, se pune într-o strecurătoare, ca...

Mâncărică de mazăre, cu morcovi și cârnați afumați de porc

In Porc la 27 Feb 2019

Mazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot. Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru mâncărică. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor,...

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

In Porc la 15 Feb 2019

Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și piperul. Când amestecul este omogen, se ia din el cu lingurița și se formează perișoare,...

Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor

In Porc la 13 Feb 2019

Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase de 1 cm. Se feliază afumătura și se rumenește ușor în ulei, la foc mic. Se amestecă...

Perisoare in sos de smantana

In Porc la 10 Feb 2019

Pentru perișoare, se amestecă bine carnea tocată mixtă cu: oul, orezul (spălat în câteva ape și scurs) mărarul tăiat fin, ceapa tăiată mărunt, sare și piper. Se formează perișoarele și se depun pe un platou uns cu ulei. Se pune o oală cu 1,5-2 litri de apă și 1/2...

Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur

In Ficat la 27 Ian 2019

Ficatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de ficat se scot din lapte, se șterg cu prosoape absorbante de hârtie și se prăjesc în...

Cartofi cu rasol afumat de porc

In Porc la 20 Dec 2018

Rasolul se spală bine, se feliază și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) se spală și se taie rondele, sau semirondele,...

Gratin de piept de pui

In Pui la 17 Noi 2018

Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte. Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm grosime) și se rumenește ușor, la foc mic, într-o tigaie în care s-a turnat uleiul și s-a...

Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel

In Pui la 7 Noi 2018

Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm. În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă bucățile de piept de pui, care se țin...

Piept de pui cu mozzarella si cus-cus, la cuptor

In Pui la 9 Oct 2018

Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele. Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie, și când se încălzește puțin se adaugă 50 grame de unt feliat....

Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

In Pui la 7 Oct 2018

Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț, în frigider, pentru 2-3 ore. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se...

Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor

In Porc la 26 Sep 2018

Carnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi tocați fin, 1/2 ceapă galbenă tăiată mărunt, două lingurițe de amestec de ierburi, sare, piper...

Ostropel de pui, cu mamaliguta

In Pui la 21 Sep 2018

Se curăță pulpele de tuleie, se spală și se scurg de apă, după care se prăjesc în ulei pe ambele fețe, până ce se pătrund ușor. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se pun în cratiță, peste pulpe, la călit. Se adaugă un pahar de...

Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

In Pui la 12 Sep 2018

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider. Baițul se face din condimentele indicate în listă și din amestecul de ierburi preparat în casă. Se adaugă apa și se face baițul...

Taci si inghite

In Porc la 26 Aug 2018

Carnea de porc se curăță de pielițele nedorite, se spală, se scurge de apă și se pune la scăzut/topit, cu 3-4 linguri de ulei. Când carnea s-a albit pe toate fețele, se adaugă un pahar cu apă și se prepară înăbușit, până ce se pătrunde și scade sosul. Făina...

Cartofi taranesti la cuptor, cu sos de smantana si cascaval

In Porc la 19 Aug 2018

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe înăbușit, până ce scade sosul. Cartofii se spală și se fierb întregi,...

Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii

In Ficat la 18 Aug 2018

Se curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă. Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în uleiul de floarea soarelui în care s-a pus la topit untul, tăiat felii. Se pun...

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

In Vita la 18 Iul 2018

Pentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html În timp ce carnea fierbe, se prepară mujdeiul de usturoi din ingredientele de mai sus și se pregătește...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

In Porc la 12 Iul 2018

Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte.  Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se scurge de uleiul în care s-a prăjit. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește...

Tarta cu ciuperci si carne tocata

In Porc la 4 Iul 2018

Se face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. Între timp se...

Afisate 31 - 60 din 89 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]