Gratin de piept de pui

de RODIMUR in Pui, 17 Noi 2018 | 2094 vizualizari

 

Îmi place mult carnea de pui, pieptul în special, pentru că mi se pare slabă, albă, curată (fără pielițe și vițe nedorite) și de aceea caut mereu rețete care s-o pună în valoare și s-o facă plăcută tuturor. 
Cum de această dată i-am asociat alte ingrediente bune și sănătoase, a ieșit un preparat delicios, recomandabil și ființelor mai gingașe, copiii în special. Se prepară destul de repede și de ușor.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui (1,2 kg)
  • 2 ouă
  • 250 ml de smântână grasă
  • 5-6 felii de cașcaval
  • 100 grame de unt
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de piept de pui:

Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte.


Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm grosime) și se rumenește ușor, la foc mic, într-o tigaie în care s-a turnat uleiul și s-a topit untul, în prealabil.


Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul în ea.


Când bucățile din piept de pui s-au rumenit ușor și s-au pătruns, se pun în tava termorezistentă, cu tot cu untul în care s-au preparat la tigaie.


Se mixează cele două ouă cu: smântână, sare și piper și se toarnă această compoziție în tava termorezistentă, peste pieptul de pui.


Se acoperă pieptul de pui din tavă cu felii de cașcaval (sau cu cașcaval răzuit).


Se dă tava la cuptor pentru 30-35 minute, până ce preparatul se rumenește frumos, iar sosul scade și se leagă.


Se servește cald.

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui poate fi tăiat și în bucăți mai mici, dar este mai aspectuos, dacă nu-l mărunțiți exagerat.

2

Pentru ca untul să nu se ardă, este bine să folosiți și 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui la rumenirea pieptului de pui.

3

Rumeniți pieptul de pui la foc mic, ca să se pătrundă, dar să nu se ardă.

4

Adăugați la preparat și untul în care s-au rumenit bucățile din piept de pui.

5

Nu este nevoie să adăugați făină la sosul de smântână. El se va lega datorită ouălor folosite și grisului presărat în tavă, pentru gratinare.

6

Dacă nu aveți cașcaval feliat, puteți să folosiți cașcaval răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

20.11.2018, 11:39

Mulțumesc frumos, Dantes!

Ancutsa 1

22.11.2018, 09:49

Arata tare bine!

RODIMUR 1

22.11.2018, 10:35

Mulțumesc frumos, Ancutsa! A fost și tare bun...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuggets de pui