Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga

de RODIMUR in Pui, 17 Feb 2020 | 2563 vizualizari

 

Pentru week-end-ul trecut am preparat destul de repede și ușor niște copănele de pui cu cartofi, în sos picant, la pungă. Au ieșit foarte bune, gustoase și sățioase, tentante prin aspectul lor. Un motiv serios de a repeta, din când în când, această experiență, mai ales atunci când nu avem mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa noastră cea de toate zilele.

 

INGREDIENTE

  • 7 copănele de pui
  • 4-5 cartofi
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 pungă
  • Pentru sosul picant:
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 50-75 ml de suc de roșii
  • 1 linguriță de oțet balsamic
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de chilli
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga:

Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți.

Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.

Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte condimente, pentru a prepara sosul picant. Se omogenizează bine compoziția, până ce se dizolvă zahărul și sarea.

Se marinează cartofii și se pun în pungă, împreună cu ceapa.

Se marinează copănelele, se adaugă în pungă, peste cartofi și se toarnă deasupra restul de sos picant.

Se leagă bine punga, se fac câteva găuri în partea de sus a pungii și se pune într-o tavă uscată, de ceramică. Se dă tava cu preparatul la rece pentru o oră, răgaz necesar pentru condimente, ca să pătrundă în copănele și în cartofi.

Se dă vasul la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, pentru cel puțin o oră și jumătate.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se desface cu grijă punga (pentru că aburii sunt fierbinți) se pun cartofii în platoul de servire și deasupra, copănelele.

Se servește imediat, cu murături asortate, sau cu o salată la alegere.

 

TIPS-URI

1

Aplicați câteva găuri în partea de sus a pungii, pentru ca aburii să poată ieși.

2

Aveți grijă ca în cuptor punga cu preparatul să nu atingă părțile metalice.

3

Dacă doriți ca preparatul să fie mai uscat, mai rumenit, puteți să-l scoateți din pungă și să-l reintroduceți în cuptor, pentru încă 15-20 de minute, dar aveți grijă să nu se usuce.

4

Pentru sosul picant puteți adăuga condimentele care vă plac, în funcție de gustul dumneavoastră.

5

Preparați din timp sosul picant, pentru a avea răgazul să se omogenizeze.

6

Desfaceți cu grijă punga, după ce scoateți tava cu preparatul din cuptor. Aburii sunt foarte fierbinți și dacă nu sunteți atenți, puteți să vă ardeți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

18.02.2020, 13:59

Așa este, Dantes! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

madi_marin 1

22.02.2020, 18:53

Zilele trecute am cumparat niste pungi si nu stiam ca sa pregatesc Acum am gasit ideea! :">

RODIMUR 1

22.02.2020, 19:25

Mă bucur, Madi, că ai găsit aici o idee... Și mie mi s-a întâmplat cam la fel...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui marinate,cu cartofi si rosii cherry la cuptor