Cartofi impanati cu muschi si cascaval, la cuptor

de RODIMUR in Porc, 18 Iul 2019 | 432 vizualizari

 

Pentru cina de ieri seară am preparat rapid ceva ce știam sigur că va fi pe placul soțului meu: cartofi împănați cu mușchiuleț și cașcaval. Până să fie gata, la cuptor, mirosul îmbietor care a umplut bucătăria și holul a făcut așteptarea destul de dificilă...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz, mari
  • 100 grame de mușchi de porc (crud-uscat)
  • 100 grame de cașcaval feliat
  • 200-250 ml de smântână naturală grasă
  • 1 ou
  • unt pentru uns tava
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru servit:
  • pătrunjel tocat
  • smântână
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi impanati cu muschi si cascaval, la cuptor:

Mai întâi se pregătește cașcavalul și mușchiul, în cazul în care aceste ingrediente nu sunt deja feliate.


Se curăță cartofii, se spală și se taie de-a lungul, în 2-3 locuri, în așa fel încât să se facă în ei tot atâtea fante, pentru împănarea cu mușchi și cașcaval. Atenție să nu se secționeze de tot cartoful!


Se împănează fiecare cartof, umplându-se fantele respective cu felii de mușchi și de cașcaval, după care se pun într-un vas termorezistent, uns cu unt în prealabil.


Se condimentează cartofii împănați cu: sare, piper și oregano și se toarnă 2-3 linguri de ulei deasupra.


Se amestecă smântâna cu oul și se distribuie uniform peste cartofi și pe toată suprafața vasului.


Se acoperă vasul cu capacul și se dă la cuptor, la foc mediu. După 20 de minute, se scoate capacul, se stropesc cartofii cu sosul din vas, se acoperă din nou cu capacul și se dă vasul din nou la cuptor, pentru încă 10-15 minute.


După acest interval de timp se verifică, înțepând cartofii cu o furculiță, pentru a vedea dacă sunt pătrunși. Dacă sunt gata, se mai dă vasul la cuptor, dar fără capac, până ce mai scade sosul, iar cartofii se rumenesc ușor. Atunci se scoate vasul din cuptor și cartofii se servesc imediat, cu smântână, sau iaurt gras, alături și presărați cu pătrunjel tocat.


 

TIPS-URI

1

Pregătiți din timp toate ingredientele, pentru ca împănarea cartofilor să nu dureze mult timp. Mai mult timp va fi necesar preparării în cuptor.

2

Aveți grijă să nu secționați de tot cartofii, atunci când îi tăiați pentru împănare.

3

În loc de mușchi, puteți folosi: jambon, șuncă, sau kaiser...

4

Ungeți cu unt vasul termorezistent în care veți prepara mâncarea la cuptor.

5

Vasul termorezistent cu cartofii împănați trebuie neapărat acoperit. Astfel cartofii se vor pătrunde, înăbușit și nu vor rămâne cruzi.

6

Dacă nu aveți capac pentru vasul termorezistent, puteți folosi o folie de aluminiu, dar n-o îndepărtați decât atunci când cartofii sunt pătrunși. În caz contrar, ei se vor usca și vor rămâne cruzi.

7

După ce verificați, înțepând cu o furculiță, dacă sunt gata cartofii, luați capacul de pe vas și lăsați-l la cuptor până ce mai scade sosul. Dacă nu sunt pătrunși cartofii, atunci va trebui să-i mai lăsați puțin, acoperiți, în cuptor, până ce sunt gata.

8

Nu țineți prea mult cartofii neacoperiți în cuptor, ci doar cât să se rumenească ușor și să scadă puțin sosul din vas. Altminteri, ei se vor usca și nu vor mai fi așa buni cum ar trebui...

9

Serviți cartofii împănați imediat ce-i scoateți din cuptor, cu smântână, sau iaurt gras, dar ei sunt foarte buni și simpli (soțul meu așa i-a preferat...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi impanati cu muschi si cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

19.07.2019, 10:11

Așa este, Mimi... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Rocsi 1

23.07.2019, 21:47

Ce bunatate de cartofi ai pregatit!

RODIMUR 1

23.07.2019, 22:52

Da, Rocsi, au fost apetisanți... Mulțumesc pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Costite de porc la tigaie