Cartofi taranesti la cuptor, cu sos de smantana si cascaval

de RODIMUR in Porc, 19 Aug 2018 | 4753 vizualizari

 

Ieri am preparat niște cartofi țărănești la cuptor, cu tochitură din carne de porc și cu sos din smântână și cașcaval care să-i pătrundă și să le dea un gust foarte bun. Cu murături alături (pepene, gogonele, castraveți și conopidă) a fost un prânz savuros!

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 300 grame de pulpă de porc
  • 2-3 cârnați afumați de porc
  • 2 ardei grași (unul verde, unul roșu)
  • 1 ceapă roșie
  • unt pentru uns tava
  • 3-4 linguri de ulei pentru tochitură (prăjit carnea și cârnații)
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 100 grame de unt
  • 300 ml smântână grasă
  • 100 grame de cașcaval
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • oregano (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti la cuptor, cu sos de smantana si cascaval:

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe înăbușit, până ce scade sosul.

Cartofii se spală și se fierb întregi, "în coajă".

Se spală ardeii și ceapa, după care se taie julienne și se lasă în așteptare.

Cârnații se prăjesc în ulei suficient pe toate fețele și când sunt gata, se taie rondele.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă la răcit, după care se curăță de coji și se feliază (rondele sau semirondele).

Se unge tava termorezistentă cu unt și se pune în ea primul strat de cartofi fierți, se condimentează cu sare și piper și se continuă cu un rând de carne și felii de cârnați.

Se adaugă feliile de ardei și de ceapă, după care se repetă straturile de: cartofi, condimente, carne, cârnați, ardei și ceapă.

Separat se face un sos din smântână și cașcaval, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-din-smantana-si-cascaval-87887.html

Când sosul este gata, se toarnă peste ingredientele din tavă. Se amestecă ușor, pentru ca sosul să pătrundă peste tot și se dă tava la cuptorul încins, la temperatură medie, pentru 30 minute, până ce se înmoaie legumele și preparatul începe să se rumenească ușor.

Se scoate tava din cuptor și mâncarea se servește imediat, cu murături sau cu o salată asortată alături.

TIPS-URI

1

E de preferat să alegeți carne slabă de porc, pentru această tochitură.

2

Tăiați carnea în cubulețe mici, ca să se pătrundă ușor și repede.

3

Puteți turna peste cartofi sosul lăsat de carne.

4

Nu faceți sosul decât după ce ați aranjat toate straturile în tava termorezistentă.

5

După ce ați turnat sosul peste ingrediente, amestecați ușor, pentru ca acesta să pătrundă uniform peste tot.

6

Nu țineți mai mult preparatul în cuptor, ca să nu se usuce. Ingredientele nu sunt crude, iar preparatul final trebuie să mai aibă sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la cuptor, cu sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura