Limba de porc cu bulion si masline

de CulinaryRainbow in Porc, 23 Feb 2016 | 1111 vizualizari

 

În general îmi place carnea macră, de aceea apreciez în mod deosebit rețetele care au la bază limbă de porc sau vită. E o carne fragedă, fibroasă dar care se topește în gură.
Fierb mereu limba în oala sub presiune și încerc să n-o condimentez prea mult. Stock-ul rămas îl răcesc bine de tot și-l pun în sticlă, la congelator. E cel mai bun când fac supe sau sosuri.

 

INGREDIENTE

3 buc limbă de porc

2 buc foi de dafin

5-6 buc boabe de piper

1 buc ceapă

10 cm praz

1 buc morcov mic

50 g unt

1 conservă roșii cuburi

500 ml bulion

1 linguriță amidon de porumb

100 g măsline negre felii

1 linguriță zahăr brun sare/piper

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de porc cu bulion si masline:

Când cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand să o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea sângele. Puteți chiar s-o lăsați 10 minute să stea în apă foarte rece. La fel fac și eu.

După ce am spălat-o bine, am pus-o la fiert în oala sub presiune împreună cu o foaie de dafin, sare și boabele de piper.

După ce s-a fiert, am curățat-o de ”pieliță” și am tăiat-o felii nu foarte groase.


Am tăiat ceapa și prazul julien iar morcovul l-am mărunțit neglijent. Le-am tras la tigaie în puțin unt, apoi am adăugat și feliile de carne. Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat-o pe foc mic aproximativ 2-3 minute.


După ce am înăbușit puțin carnea, am adăugat o foaie de dafin, sare, piper și roșiile cuburi. Am pus din nou capacul iar după 5 minute am adăugat și bulionul împreună cu măslinele. La final am presărat amidonul și o linguriță de zahăr brun pentru a diminua aciditatea roșiilor. Am lăsat să clocotească 2-3 minute amestecând continuu.

Abia am așteptat să încing un colțișor moale de pâine. :) Tare-mi place sosul acesta aromat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de porc cu bulion si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (19)

Catalina L 1

24.02.2016, 10:38

as manca o portie

CulinaryRainbow 1

24.02.2016, 16:44

Așa e Simo! Noi am mțnca numai limbuțe toată ziua. )
Ahahahaha, cum a sunat asta!

CulinaryRainbow 1

24.02.2016, 16:44

Cătălina, te invit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Snitele din carne de porc