RoXx

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 03.09.2012

RETETE99
PRIETENI195
Retete / Dulciuri

Briose cu suc de portocale

In Dulciuri la 1 Dec 2015

Intr-un castron se freaca untul cu zaharul si se pune treptat sucul de portocale. Se adauga ouale cate unul, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si vanilia (poate fi pastaie sau esenta). Aluatul moale rezultat se pune in formele de briose si se da pentru 20 de minute la...

Covrigi de casa

In Dulciuri la 23 Noi 2015

Apa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca timp de aproximativ 10 minute cu mixerul sau cu mana daca nu aveti mixer.Aluatul trebuie sa iasa putin...

Briose cu afine

In Dulciuri la 19 Noi 2015

Se amesteca bine untul,uleiul si zaharul . Se adauga ouale,laptele,praful de copt,sarea si faina incorporata treptat.In aluatul format se adauga extractul de vanilie, fructele si se toarna in hartiutele speciale deja puse in tava de briose. Se dau la cuptorul incins in prealabil la 190 de grade C...

Gulab Jamun ( Gogosi Indiene )

In Dulciuri la 9 Noi 2015

Pentru pregatirea gogoselelor se amesteca intr-un bol faina,laptele praf,bicarbonatul,untul si laptele pana ce se formeaza un aluat moale lipicios. Se lasa la "odihnit" cam 5 min. timp in care se pregateste siropul. Intr-o cratita se pune apa cu zaharul ,zeama de lamaie si pastaile de...

Clatite cu crema de alune

In Dulciuri la 21 Mai 2014

Se amesteca bine cu mixerul ouale si zaharul. Se adauga esentele ,bicarbonatul, laptele si apa minerala. Treptat se incorporeaza si faina. Aluatul obtinut,se lasa la "odihnit" 30 de minute. Se pune la incins tigaia pentru clatite , unsa cu putin ulei. Se ia un polonic din compozitie...

Cosulete cu fructe si budinca de fistic

In Prajituri la 18 Dec 2013

Prepararea cosuletelor : Untul rece,taiat cubulete se amesteca cu restul ingrediantelor pana ce se formeaza aluatul pentru cosulete .Se lasa la rece la frigider cel putin 3 ore (cu cat sta mai mult cu atat cosuletele vor fi mai fragede) . Se imparte coca in doua si se intinde cate o foaie groasa...

Cookies cu fulgi de ciocolata ( fursecuri americane )

In Dulciuri la 6 Dec 2013

Ciocolata se taie cubulete mici . Cu un mixer , intr-un castron mare se amesteca bine untul cu zaharul.Se adauga ouale , praful de sare ,esenta de rom si se mixeaza pana ce se omogenizeaza totul.Praful de copt se pune peste faina si se amesteca sa se incorporeze.Treptat se adauga faina peste...

Fursecuri de post cu cacao

In Dulciuri la 28 Noi 2013

Intr-un castron se amesteca bine cu un tel, zaharul impreuna cu lingurile de cacao si apa .Se adauga uleiul ,esenta de rom, praful de copt si faina treptat.Se framanta  pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.Se intinde o foaie groasa de 5-6 mm  si se taie in diferite forme (eu le-am...

Pancakes cu cocos

In Dulciuri la 17 Noi 2013

Se freaca ouale cu zaharul.Se adauga laptele de cocos , faina treptat si fulgii de cocos.Se amesteca bine pana ce se omogenizeaza.Intr-o tigaie incinsa ,antiaderenta se pune din compozitie cam 3/4 dintr-un polonic . Se lasa 1-2 min pana ce face bule deasupra apoi se intoarce pe cealalta parte si...

Eclere cu crema de vanilie

In Dulciuri la 6 Noi 2013

Prepararea cojilor de eclere : Intr-o cratita la foc mic,se pune apa impreuna cu uleiul,zaharul si un praf de sare.Cand incepe sa fiarba,se adauga faina si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana ce aluatul se desprinde de pe vas,apoi se inchide focul.Se lasa la racit pana ce ajunge la...

Prajitura cu crema de lamaie

In Prajituri la 1 Noi 2013

Prepararea blatului : Se separa albusurile de galbenusuri . Intr-un castron se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul adaguat treptat.Se bat bine pana se intaresc si compozitia nu curge.Peste,se adauga galbenusurile , apa si faina treptat.Se amesteca cu o paleta ,prin rasturnare de sus in...

Tarta americana cu dovleac ( American Pumpkin Pie )

In Dulciuri la 19 Oct 2013

Pepararea aluatului : Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza aluatul pentru tarta. Prepararea umpluturii : Dovleacul se curata de seminte si se taie in bucatele .Se pune intr-o tava cu coaja in jos si se da la cuptor pentru 30 - 40 de min pana este copt.Cand este gata,se curata de...

Cosulete cu gem si bezea de nuca

In Prajituri la 1 Iul 2013

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si astfel coca formata se pune pe marginea formelor pentru briose . Cele 4 albusuri de la oua se bat spuma cu zaharul si nuca macinata pana se formeaza bezeaua. Peste aluatul din forme se pune o lingurita dulceata ( ce sortiment doriti ) si bezea...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 16 Mar 2013

Prima data se pregateste aluatul pentru foi. Intr'un vas se amesteca iaurtul,bicarbonatul,zaharul,uleiul,sarea si faina . Toate acestea se framanta bine astfel incat sa rezulte un aluat omogen si nu foarte tare. Aluatul obtinut se lasa 15 minute la rece.Intre timp merele se spala si se dau pe...

Cornulete fragede cu gem

In Prajituri la 30 Ian 2013

Mentinem untura la temperatura camerei in jur de o ora. Intr-un bol se amesteca faina, untura, praful de copt stins cu zeama de lamaie, laptele si zaharul pana se formeaza o coca frageda. Coca astfel formata se lasa 30 de minute la rece .Apoi se intinde in foi subtiri in forma rotunda si se taie...

Gogosi de post

In Dulciuri la 3 Noi 2012

Drojdia si zaharul se dizolva in apa calduta.Se adauga peste faina si se framanta aluatul adaugand si cele 3 lg de ulei si esenta de vanilie.Se lasa la dospit intr-un loc cald.Dupa ce este gata, se intinde o foaie pe o suprafata presarata cu faina si se taie gogosile cu un pahar rotund.Se prajesc...

Placinta cu branza

In Dulciuri la 28 Oct 2012

Branza se spala si se da pe razatoare. Intr-un castron se freaca zaharul cu 2 oua,esenta de vanilie ( cantitatea difera de preferintele fiecaruia) si pliculetul de zahar vanilinat .Peste,se adauga si branza rasa si se amesteca pana la omogenizare.Intr-o tava se intinde o foaie din pachetul...

Paradis Tropical cu ananas Dr.Oetker

In Prajituri la 16 Oct 2012

Intr-o cratita se fierbe untul impreuna cu sucul de la ananas. Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga cele 2 pungi de biscuiti (din cutie) pisati, pana se uda toti. Se aseaza in forma care se gaseste in cutie si se da la frigider pana preparam crema. Intr-un castron punem plicul cu...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 12 Oct 2012

Se pune apa cu zaharul la fiert pana se leaga si se face sirop. Gutuile se spala si se dau pe razatoare, apoi se pun treptat in siropul care fierbe. Se lasa la fiert pana ce gutuile devin roz si sticloase (aproximativ 2 ore). Atunci dulceata este gata. Fierbinte, dulceata se pune in borcane, se...

Prajitura cu cocos

In Prajituri la 9 Oct 2012

Pregatire foi : Se amesteca toate ingredientele.Aluatul format se imparte in 2 ( pentru 2 foi). Pregatire crema de galbenusuri  : Din lapte,faina si galbenusuri se face o budinca.Separat,se freaca untul cu zaharul pudra.Peste se pune budinca rece si se amesteca pana se omogenizeaza....

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 2 Oct 2012

Se spala capsunele, li se inlatura coditele si se paseaza cu blenderul. Se adauga smantana si zaharul si se mai amesteca pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-un vas la congelator timp de 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore se scoate de la congelator si se amesteca. Apoi se mai lasa la...

Pancakes cu piersici

In Dulciuri la 25 Sep 2012

Intr-un bol se pune faina , se adauga zaharul vanilinat , laptele si piersica data pe razatoare.Se amesteca totul pana se omogenizeaza compozitia. Intr-o tigaie antiaderenta se pune un polonic din compozitie si se coace la foc mic pana se rumeneste pe ambele parti. Se servesc alaturi de alte...

Afisate 1 - 22 din 22 retete    

Postari recente

publicat la 01.12.2015

Briose cu suc de portocale

publicat la 29.11.2015

Piept de pui cu legume la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]