Tarta americana cu dovleac ( American Pumpkin Pie )

de RoXx in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 3457 vizualizari

 

Se apropie sarbatoarea americana Halloween si nu ca imi place dar am decis sa incerc traditionala lor tarta cu dovleac :) . Mie mi'a placut foarte mult si cu siguranta am sa o mai prepar .

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 220 gr. faina
  • 110 ml ulei
  • 6-7 linguli de lapte
  • o lingurita rasa sare

Pentru umplutura :

  • 1 kg dovleac placintar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 2 lingurite scortisoara
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta americana cu dovleac ( American Pumpkin Pie ):

Pepararea aluatului : Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza aluatul pentru tarta.


Prepararea umpluturii : Dovleacul se curata de seminte si se taie in bucatele .Se pune intr-o tava cu coaja in jos si se da la cuptor pentru 30 - 40 de min pana este copt.Cand este gata,se curata de coaja si se paseaza cu un blender . Se pune astfel piureul obtinut intr-un castron ,peste se adauga ouale batute,zaharul,scortisoara,ghimbirul,laptele si un praf de sare.Se amesteca bine.


Se intinde coca si se pune intr-o tava de tarta (eu nu am avut asa ca am folosit tava normala de blat de tort :) si a iesit foarte bine ! ) si peste se toarna umplutura obtinuta.Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 40 min - 1 h depinde de cuptor.


Pofta buna !


 

TIPS-URI

1

Aluatul cel mai bine il intindeti intre doua bucati de hartie de copt pentru a nu se rupe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta americana cu dovleac ( American Pumpkin Pie )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RoXx 1

19.10.2013, 15:47

Rocsi 1

19.10.2013, 22:35

RoXx 1

19.10.2013, 23:52

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere