Covrigi de casa

de RoXx in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 1982 vizualizari

 

In Anglia duc lipsa de covrigi ,acasa la Craiova mancand aproape saptamanal. Asa ca am cautat solutie si am gasit la Jamila . Multumesc draga mea au iesit extraordinari !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 300 ml. apa calda
  • 50 gr unt topit
  • 10 gr. drojdie uscata
  • 30 gr. bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare fina
  • 1 lingurita zahar
  • susan
  • mac
  • sare de mare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa:

Apa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca timp de aproximativ 10 minute cu mixerul sau cu mana daca nu aveti mixer.Aluatul trebuie sa iasa putin lipicios. Se pune ulei peste si se amesteca in bol astfel incat sa fie tot aluatul acoperit de ulei.Peste bol se pune folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 de minute-1 ora . Cand este gata,se rupe o bila din aluat si se ruleaza pe blatul de lucru.Se formeaza litera U apoi se incruciseaza capetele si se unesc in sensul opus.Se pregatesc astfel toti covrigii si se pun intr-o tava pe hartie de copt.Se pune pe foc o oala cu apa si cand incepe sa fiarba sa pune bicarbonatul.Se ia un covrig din tava si se pune in apa lasandu-se sa fiarba cam 1 minut,dupa care se pune inapoi in tava.Se procedeaza astfel cu toti covrigii.Se pune peste ei in tava sarea de mare,iar pe unii presaram mac,pe altii susan. In cuptorul preincalzit la 200 de grade,se da tava cu covrigii si se lasa cam 20-25 de minute pana ce sunt rumeniti.Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

24.11.2015, 19:04

ce buni sunt

Catalina L 1

25.11.2015, 09:21

f reusiti

mihaelar63 1

26.11.2015, 00:19

Ti-au iesit grozav parca sunt desenati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi de casa