Eclere cu crema de vanilie

de RoXx in Dulciuri, 6 Noi 2013 | 4514 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cojile de eclere :

  • 250 gr faina
  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 5 oua
  • 50 gr zahar
  • un praf de sare

Pentru crema de vanilie :

  • 300 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 75 gr faina
  • 1 lingurita esenta vanilie

Pentru glazura :

  • 100 gr ciocolata neagra de menaj
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Prepararea cojilor de eclere : Intr-o cratita la foc mic,se pune apa impreuna cu uleiul,zaharul si un praf de sare.Cand incepe sa fiarba,se adauga faina si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana ce aluatul se desprinde de pe vas,apoi se inchide focul.Se lasa la racit pana ce ajunge la temperatura camerei,apoi se adauga ouale pe rand si se amesteca bine.Intr-o tava se pune hartie de copt si cu ajutorul posului (sau o punga taiata la un colt) se formeaza cojile de eclere . Se introduce tava la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pentru aproximativ 30 min.Cand sunt gata,se scot din tava si se lasa la racit.


Prepararea cremei de vanilie : Intr-o cratita se pune laptele la fiert.Ouale se amesteca cu zaharul si faina pana se omogenizeaza.Cand laptele fierbe,se adauga compozitia formata si se amesteca continuu pana se ingroasa crema.Cand este gata,se inchide focul , se adauga esenta de vanilie ,se amesteca bine si se lasa la racit.


Prepararea glazurii de ciocolata : Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune cu uleiul intr-un vas la bain-marie . Se amesteca bine pana se topeste. (glazura se prepara cand eclerele deja sunt formate)


Cojile reci de eclere se taie la mijloc si se umplu cu crema de vanilie.Deasupra se pune glazura de ciocolata.


Pofta buna !


 

TIPS-URI

1

nu se deschide cuptorul pana ce nu a trecut timpul de 30 de min

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RoXx 1

07.11.2013, 19:34

exact nu mai stiu dar mai mult de 20 sigur

lastbrava 1

13.12.2013, 17:54

am facut si eu, au iesit foarte gustoase...

RoXx 1

14.12.2013, 12:46

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata