publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa picanta de mazare cu ierburi italiene
Curatam si spalam legumele proaspete. Ceapa se toaca marunt si se asaza in oala peste uleiul de floarea soarelui. Adaugam ardeiul gras galben taiat bucatele, rondelele de morcovi si bucatelele de telina. Punem o lingura boabe de mustar si sotam legumele 5 minute la foc iute. Adaugam...
Tocanita din cartofi noi
Cartofii se curata, se spala si se taie bucati marisoare (cartofii medii ca marime pot fi taiati intai in jumatate, apoi in sferturi). Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata, se spala, ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ardeiul se taie bucati. Uleiul se pune in cratita, adaugam ceapa si...
Ardei umpluti cu amestec de ierburi italiene
Spalam ardeii si le indepartam cu grija cotorul cu un cutitas ascutit. Carnea tocata se pune intr-un castronel, adaugam orezul clatit in apa rece, oul, condimentul pentru preparate de porc, ceapa tocata foarte fin, boabele de mustar si 1 lingurita rasa de cimbrisor. Omogenizam compozitia si...
Sarmale de post cu ciuperci
Pentru inceput spalam varza si foile de vita de vie sub jet de apa rece. Desprindem foile de varza, indepartam nervurile groase si oparim foile 2 minute in apa clocotita cu sare de lamaie. Scoatem foile intr-o strecuratoare si le lasam la racit. Curatam si spalam restul legumelor....
Gratar de porc si pui cu Delikat
Carnea de porc se taie bucati si se pune intr-un castron. Presaram deasupra 1/2 plic condiment pentru gratar de la Delikat. Masam carnea sa condimentam uniform toate bucatile. La fel procedam si cu pieptul de pui: il taiem bucati, presaram 1/4 din continutul unui plic de condiment pentru pui,...
Ceafa de porc la cuptor
Ceafa de porc se taie bucati de grosimea unui deget, apoi se asaza in tava. Presaram dupa gust condimentul perfect de la Delikat, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute. (Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 grade Celsius.) Scoatem tava din cuptor, intoarcem bucatile de carne pe...
Chiftele din cartofi cu telemea de oaie
Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa clocotita cu putina sare. Cand furculita patrunde usor in cartofi, se iau de pe foc, se scurg de apa si se curata de coaja. Telemeaua se trece pe razatoarea cu ochiuri fine. Peste cartofi punem telemeaua rasa, mararul spalat si tocat si 1/2...
Tochitura
Ceafa de porc se taie bucatele si se asaza in tava. Preincalzim cuptorul la 220 grade C. Carnaciorii semi-afumati se taie bucatele, la fel si cabanosii. Adaugam untura peste carne in tava, presaram deasupra 1/2 din continutul de condiment pentru carne de porc si dam tava la cuptor pentru...
Hribi sotati
Curatam hribii si ii spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu un catel de usturoi la foc, cand incepe sa dea in clocot, adaugam pe rand hibii si ii oparim pret de 2-3 minute. Hribii se scot apoi intr-un ciur si se lasa la scurs si la racit. Cand s-au mai racorit, ii taiem cubulete de...
Crochete din cartofi cu soia
Am fiert cartofii, i-am curatat de coaja si i-am lasat la racit. Granulele de soia le-am pus la fiert pentru 5 minute in apa cu 1/4 plic condiment pentru preparate din cartofi. Dupa ce au trecut cele cinci minute, le-am scurs bine si le-am adaugat peste cartofii raciti impreuna cu restul...
Supa crema de rosii cu maghiran
Spalam rosiile, le taiem in sferturi si le indepartam coditele si partea lemnoasa. Punem rosiile la fiert intr-un litru de apa plata impreuna cu zarzavatul pentru ciorbe. Lasam la fiert 15 minute, apoi scurgem supa intr-o alta oala, iar legumele fierte se trec impreuna cu fulgii de cartofi...
Ciulama picanta de ciuperci
Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se pun la sotat pentru cinci minute in 3 linguri de ulei impreuna cu boabele de mustar. Punem ciupercile feliate peste legumele sotate, adaugam putina sare, amestecam si acoperim tigaia. Lasam la foc mediu, pana...
Ciorba de fasole pestrita cu cimbrisor
Fasolea se pune de seara la hidratat in apa calda. Dimineata scurgem apa si o clatim boabele de fasole. Punem fasolea la fiert in apa cu sare, o lasam sa clocoteasca 15 minute. Scurgem fasolea si inlocuim apa, o lasam din nou sa clocoteasca alte 15 minute. O scurgem din nou, apoi...
Pasta de fasole pestrita cu ceapa si ierburi italiene
Ceapa se curata, se spala si se trece prin razatoarea fina. Stoarcem bine ceapa si o punem in recipientul robotului impreuna cu fasolea fiarta, uleiul de masline, sarea, lingurita de boia dulce si ierburile italiene. Blendam 1 minut toate ingredientele si obtinem o pasta foarte gustoasa pe...
Tigaie de cartofi noi cu ardei kapia
Curatam cartofii de coaja, ii taiem si ii clatim bine in apa rece, apoi ii punem intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam 3 linguri de ulei de masline, ardeiul spalat si taiat bucatele, presaram jumatate din plicul de condimente Delikat pentru preparate din cartofi si optional punem putin busuioc...
Ficatei picanti cu ierburi si marar la tigaie
Curatam ficatul de pielite si grasime, il taiem bucatele, il clatim in apa rece. Punem o tigaie cu 3 linguri de ulei pe foc, adaugam ficatul, presaram dupa gust piper macinat, punem boabele de mustar. Acoperim tigaia si lasam sa se inabuse ficatul 5 minute. Indepartam capacul, adaugam...
Cartofi noi cu cimbrisor la cuptor
Cartofii noi se curata de coaja si se spala in mai multe ape. Se taie bucati groase, apoi se toarna deasupra uleiul, se presara continutul plicului de condimente pentru cartofi de la Delikat, putin rozmarin si putin cimbrisor. Amestecam cartofii cu mana sa se imbrace uniform in condimente,...
Ciorba de naut, porumb dulce si fasole rosie
Ceapa o curatam si o spalam, apoi o taiem bucatele si o punem impreuna cu uleiul si boabele de mustar in oala la sotat. Scurgem porumbul, fasolea rosie si nautul de apa in care au fost conservate, clatim boabele sub jet de apa rece si apoi le adaugam pe toate in oala peste ceapa calita....
Aripioare la cuptor cu Delikat
Transam aripioarele, le clatim in apa rece si le stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Preincalzim cuptorul la 180 Grade Celsius. Peste aripioarele transate punem 2 lingurite condiment pentru pui de la Delikat, amestecam sa se imbrace uniform in culoare si savoare aripioarele, apoi...
Supa de conopida si baby morcovi
Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa verde se taie rondele, ardeiul si telina se taie cubulete, apoi se pun la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam putina sare, morcovii, boabele de mustar si continuam sotarea pentru alte cinci minute. Punem apa plata...
Cartofi noi cu rozmarin si Delikat
Am spalat foarte bine cartofii noi sub jet de apa, apoi i-am taiat in doua. Am preincalzit cuptorul la 200 grade Celsius. Cartofii i-am pus in tava, peste acestia am turnat uleiul de floarea soarelui, apoi am presarat 1/2 lingurita rozmarin si 1/2 plic condimente pentru cartofi de la...