Prajitura ciocolatoasa alb-negru

de La Ancuta in Prajituri, 1 Dec 2010 | 13906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri zahar caramelizat, stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina (150 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 100 g ciocolata amariue
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata de menaj alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • Pentru ornat:
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa alb-negru:

Blatul:


Se separa ouale. Albusurile le batem spuma si adaugam zaharul. Mixam pana devin lucioase, ca la bezea.


Galbenusele le mixam cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Adaugam galbenusele mixate peste spuma si mixam in continuare.


Adaugam cacaoa iar apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt.


Omogenizam si punem aluatul in tava tapetata cu hartie. (Tava are dimensiunile 20/30)


Se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute.


Dupa ce s-a racit se taie pe orizontala.


Crema:


Hidratam gelatina in cateva linguri de apa.


Ciocolata si frisca se pun pe foc mic si se lasa sa se topeasca ciocolata. Se ia de pe foc, iar cand a ajuns la temperatura suportabila pentru deget, se adauga gelatina hidratata.


Siropul:


Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca pana se topeste zaharul.


Se pune o parte din blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Se insiropeaza cealalta parte de blat si se pune deasupra.


Glazura:


Se pune pe foc mic ciocolata cu frisca, pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.


Se lasa la racit, iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase, se pune peste prajitura, incepand de la mijloc.


Se orneaza dupa preferinte si se da la frigider sa se intarasca iar apoi se portioneaza.


Sursa


 

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava mai mare pentru blat si astfel crema a fost mai subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa alb-negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (85)

La Ancuta 1

19.02.2012, 17:05

Va multumesc dragelor

annemarry 1

31.01.2013, 19:42

cat de bine arata

La Ancuta 1

31.01.2013, 20:14

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa