Prajitura ciocolatoasa alb-negru

de La Ancuta in Prajituri, 1 Dec 2010 | 15383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri zahar caramelizat, stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina (150 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 100 g ciocolata amariue
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata de menaj alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • Pentru ornat:
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa alb-negru:

Blatul:

Se separa ouale. Albusurile le batem spuma si adaugam zaharul. Mixam pana devin lucioase, ca la bezea.

Galbenusele le mixam cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Adaugam galbenusele mixate peste spuma si mixam in continuare.

Adaugam cacaoa iar apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt.

Omogenizam si punem aluatul in tava tapetata cu hartie. (Tava are dimensiunile 20/30)

Se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute.

Dupa ce s-a racit se taie pe orizontala.

Crema:

Hidratam gelatina in cateva linguri de apa.

Ciocolata si frisca se pun pe foc mic si se lasa sa se topeasca ciocolata. Se ia de pe foc, iar cand a ajuns la temperatura suportabila pentru deget, se adauga gelatina hidratata.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca pana se topeste zaharul.

Se pune o parte din blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Se insiropeaza cealalta parte de blat si se pune deasupra.

Glazura:

Se pune pe foc mic ciocolata cu frisca, pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.

Se lasa la racit, iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase, se pune peste prajitura, incepand de la mijloc.

Se orneaza dupa preferinte si se da la frigider sa se intarasca iar apoi se portioneaza.

Sursa

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava mai mare pentru blat si astfel crema a fost mai subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa alb-negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (85)

La Ancuta 1

19.02.2012, 17:05

Va multumesc dragelor

annemarry 1

31.01.2013, 19:42

cat de bine arata

La Ancuta 1

31.01.2013, 20:14

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata