Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv invartita cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2018

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet. Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul. Ungem o foaie de placinta cu 2 linguri de ulei, apoi lipim o alta peste ea. Punem doua - trei linguri...

Aperitiv cornuri cu branza si susan

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2018

Branza de oaie se amesteca cu branza topita si cu galbenusul de ou crud. Drojdia se pune impreuna cu zaharul si sarea in vas mare de plastic, adaugam untul si laptele caldut, apoi faina. Amestecam si framantam un aluat elastic pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit mai bine...

Aperitiv briose dospite cu stir rosu si fulgi de mei

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2018

Frunzele de stir se desprind de pe tulpini, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii care se pun la calit in 3 linguri ulei de masline. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade lichidul lasat de fruze. Dupa ce s-a racit, adaugam doua linguri fulgi de mei care au rolul de...

Aperitiv pariziene umplute cu loboda rosie

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2017

Desprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc, pana scade apa lasata si ramane doar uleiul. Punem grisul, amestecam si lasam la racit. Drojdia se...

Aperitiv foi de placinta cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2017

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Foile de placinta la temperatura camerei, se desfac din ambalaj si se asaza pe masa de lucru. Telemeaua se trece prin razatoare, apoi se amesteca cu smantana. Tapetam tava cu hartie de copt. Ungem fiecare foaie cu ulei, asezam la baza foii, un...

Aperitiv melci din foietaj cu spanac si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2017

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape si se opareste in apa cu sare. Se lasa la scurs, se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana se evapora apa, apoi oprim focul si adaugam pesmetul, amestecam sa se incorporeze uniform,...

Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2017

Cartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat intr-o craticioara in ulei. Curatam morcovul si il spalam, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri...

Aperitiv saratele cu branza si seminte de canepa si susan

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2017

Preincalzim cuptorul la 185 grade C. Margarina Rama se trece cateva secunde prin cuptorul cu microunde. Punem peste margarina moale, telemeaua grasa de oi, adaugam semintele de canepa si incorporam apoi faina cat cuprinde. Intindem aluatul pe masa de lucru, taiem betigase din aluat in...

Saratele cu telemea si seminte de canepa

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2017

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Tavile cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt. Punem intr-un castron incapator, branza de oaie, adaugam margarina trecuta un minut prin cuptorul cu microunde, apoi faina si semintele de canepa decorticate. Amestecam ingredientele cu mana, vom...

Bulgur cu patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2017

Turnam bulgurul din punga, direct intr-un vas termorezistent. Punem un strat de vreo doua degete, apoi presaram legume deshidratate, putina vegeta, stropim cu putin ulei de masline, apoi din nou un strat de bulgur, la fel de vreo doua degete, peste care vom pune din nou legume deshidratate si...

Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2016

Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm. I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei. Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie subtire,l-am lasat la odihnit. Am pus untul intr-un castron si l-am trecut prin cuptorul cu microunde cca...

Placinte cu loboda la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2016

Curatam frunzele de loboda de pe tije, le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs. Dupa ce s-au scurs le taiem fasii, apoi le punem la foc potrivit in 4 linguri de ulei, presaram sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata. La final adaugam 2 linguri de gris,...

Dovlecel la tigaie grill cu sos de branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2016

Spalam dovleceii sub jet de apa rece, apoi ii taiem rondele de cel mult 1 cm grosime. Incingem tigaia de tip grill, apoi asezam rondelele de dovlecei, presaram dupa gust sare si piper macinat, lasam sa se gateasca pe ambele parti uniform. Pentru sosul de branzeturi punem smantana lichida...

Saleuri rapide din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2016

Aluatul foietaj se lasa la dezghetat. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Separam galbenusurile  si le batem cu furculita, adaugand cele doua cutiute de lapte pentru cafea. Aluatul dezghetat se intinde pe masa, apoi se taie in fasii de 10-15 cm si grosime de1,5 cm. Tapetam tava cu...

Cartofi noi la cuptor cu branza de burduf si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2016

Alegem cartofi noi mici de marimea unor mingiute de ping-pong. Spalam bine cartofii sub jet de apa sa indepartam tot pamantul de pe coaja lor. Taiem cartofii in jumatati, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Scurgem cartofii si ii...

Bruschete cu mozarella si rosie

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2016

Preincalzim cuptorul la 160 grade. Asezam hartie de copt in tava, apoi punem feliile de paine. Spalam rosiile si ardeiul. Taiem mozarella bucatele, ardeiul de asemenea. Rosiile le taiem rondele. Ungem feliile de paine cu ulei de masline, presaram sare si piper dupa gust. Din loc...

Parisiene cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2016

diluam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi fulgii de ovaz si semintele de mac. Amestecam. Inorporam faina iar la final,pentru ca aluatul sa se dezlipeasca de maini picuram putin ulei de masline. Lasam aluatul astfel obtinut la dospit in loc ferit de...

Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2016

Radem coaja cartofilor noi, apoi spalam cartofii sub jet de apa rece. Ii taiem felii subtiri, apoi ii asezam in tavile cuptorului tapetate cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Cartofii dintr-o tava ii ungem cu ulei de dovleac si presaram susan alb. Cartofii din...

Ciulama de pleurotus cu bureti de roua

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2016

Curatam ciupercile si le spalam. Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi. Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt. Le punem la sotat in ulei de masline. Adaugam ciupercile si buretii, asezonam dupa gust cu sare si piper si lasam sa se gatesca...

Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2016

Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul. Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si semintele de in. Incorporam pe rand faina, la final adaugam putin ulei de masline. Acoperin vasul cu un...

Tarta din cartofi cu legume si cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2016

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Dam drumul cuptorului la 180 grade. Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si ii aszam in tava rotunda antiaderenta. Ceapa si ardeii se curata si se spala, apoi se taie bucati. Presaram leguleme peste...

Tarte de piure,ou si cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2016

Cartofii se curata de coaja,se tai cubulete, se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei. Scurgem apa de pe cartofi, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare. Adaugam untul si laptele caldut si obtinem un piure pufos. Cuptorul...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2016

Cascavalul se taie bastonase de marimea dorita, apoi se introduce pentru 15 minute la congelator. Batem ouale intr-un bol cu sarea si piperul. Punem pesmetul intr-o farfurie intinsa. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie antiaderenta. Scoatem de la congelator cascavalul, apoi trecem...

Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2016

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit. Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem rondele. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem tava cu putina margarina, presaram pesmet apoi...

Snitele din soia cu sos de spanac si piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2015

Soia se pune la fiert in apa cu putin Delikat pentru 10 minute, apoi se lasa la scurs. Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam apa si faina, obtinem o compozitie ca pentru clatite. Punem uleiul la incins in tigaie, apoi trecem bucatite de soia scurse prin compozitia de ou si le prajim...

Cartofi gratinati cu branza,cascaval si parmezan Delaco

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2015

Cartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri. Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya. Preincalzim cuptorul la 200 grde. Ungem tava cu ulei de masline, presaram peste ulei putin busuioc uscat,apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti. Peste...

Bulete cu sos de spanac si lapte

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2015

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua. Adaugam peste toate acestea 2 albusuri, semintele de susan usor prajite,pudra de turmeric, faina,sare si piper dupa gust, mararul tocat....

Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2015

Ciupercutele de roua se curata, se spala in mai multe ape, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei cu sare si piper dupa gust. Se lasa in tigaie pana scade toata apa lasata si se prajesc usor. Intr-un castron incapator punem sarea de Himalaya, zaharul tos, drojdia proaspata si apa...

Cornulete aperitiv cu ciuperci de roua si seminte

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2015

Pentru inceput punem drojdia intr-un castron incapator. Adaugam sarea de Himalaya si zaharul, amestecam cu mana sa se lichefieze drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam un aluat in care adaugam semintele de in si uleiul, asa incat la final vom obtine un aluat elastic....

Chiftele din cartofi cu branza si praz

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2015

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Dupa ce-i curatam de coaja ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam telemeaua, trecuta si ea pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am folosit branza ramasa de la rulourile de ieri cu branza si crema de ardei). Prazul se spala si se taie rondele...

Afisate 1 - 30 din 211 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]