Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2016 | 888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt gras
  • 250 gr. ricotta
  • sare dupa gust
  • piper negru macinat dupa gust
  • 300 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • faina alba cat cuprinde (aprox. 600 - 650 gr)
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie:

Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm.


I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei.


Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie subtire,l-am lasat la odihnit.


Am pus untul intr-un castron si l-am trecut prin cuptorul cu microunde cca 15- 20 secunde.


Am adaugat rocotta, putina sare si am amestecat, obtinand o crema tartinabila.


Peste foaia de aluat intinsa a uns un strat generos de crema din unt+ricotta.


Am rulat aluatul strans, apoi l-am impartit in 20 parti egale.


Fiecare parte am asezat-o cu spirala de crema in sus, am purdat bine cu faina sa nu se lipeasca de sucitoare, apoi am intins fiecare portie de aluat cat am putut de subtire.


Le-am prajit pe rand in tigaia incinsa in care dupa fiecare placinta am adaugat cate o lingura de ulei.


Sunt foarte bune fierbinti dar si reci, alaturi de un iaurt sau un pahar cu suc de rosii :)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.07.2016, 20:29

Ce bun o fi!

Catalina L 1

25.07.2016, 21:16

noiinbucatarie 1

08.08.2016, 16:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu salate