Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Am două rețete de gogoșari în oțet: una în care fierb oțetul cu zahărul și pe cea de față Gogoșari în oțet preparați la rece.
Diferența între cele două rețete, este că în a doua, gogoșarii rămân mai crocanți pe tot parcursul păstrării, însă favorita mea, trebuie să recunosc, este cealaltă variantă.
Rețeta pe care o aveam eu era proporțională, adică: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 5 linguri sare, dar eu am adaptat-o gustului meu.
Deci, spălăm bine gogoșarii și îi lăsăm la scurs.
Apoi îi tăiem în patru sau în șase bucăți și le îndepărtăm cotoarele, semințele și nervurile.
Punem bucățile de gogoșari într-un vas încăpător și adăugăm peste ele zahărul, sarea și condimentele, mai puțin hreanul.
Le amestecăm bine, acoperim vasul și îl lăsăm la loc răcoros, până a doua zi.
Mai amestecăm gogoșarii din când în când să se întrepătrundă gusturile.
A doua zi, scurgem sucul rezultat și îl amestecăm cu oțetul.
Urmărim să avem o proporție de aproximativ 2:1, adică o parte oțet și două părți suc, dar nu-i nicio problemă dacă nu-s chiar la fix cantitățile.
Umplem borcanele, sterilizate în prealabil, cu bucățile de gogoșari, îndesându-le destul de bine, să încapă mai multe și să ne ajungă lichidul.
Așezăm printre gogoșari și rondele de hrean, acesta ajutând la păstrarea gogoșarilor mai crocanți.
Turnăm apoi lichidul peste gogoșari, înfiletăm capacele și trecem borcanele în cămară.
Mie mi-au rezultat 5 borcane de 900 ml, dar au fost destul de îndesați gogoșarii.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola