Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2016 | 1307 vizualizari

 

Cornulete aperitiv

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr. fulgi de ovaz
  • 300 ml apa calduta
  • 150 gr. unt sau margarina topita
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri seminte de in
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • faina cat cuprinde (cca 500-600 gr)
  • 1 ou mare de casa
  • sare grunjoasa de presarat peste cornulete
  • seminte de chimen

Umplutura:

  • 250 gr. branza prospata de vaci
  • 150 gr. telemea rasa ( de oaie )
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • cca 150 gr. cascaval taiat bucatele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz:

Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul.


Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si semintele de in.


Incorporam pe rand faina, la final adaugam putin ulei de masline.


Acoperin vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza aluatul volumul.


Intre timp preparam amestecul pentru umplutura: taiem cascavalul bucatele, il amestecam cu telemeaua rasa, smantana si branza proaspata de vaci. Dam amestecul la frigider pana dospeste aluatul.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Tapetam doua tavi cu hartie de copt sau cu folie de teflon.


Din aluatul dospit rupem bucati de marimea unei portocale.


Intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata,apoi impartim fiecare foaie obtinuta in 8 trunghiuri.


La baza fiecarui triunghi de aluat asezam 1 lingurita rasa din umplutura de branzeturi, rulam apoi aluatul de la baza inspre varf si asezam cornuletele astfel obtinute in tava.


Ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa dupa gust si semnite de chimen, apoi dam tava la cuptor pana se coc si se rumenesc cornuletele.


Calde sau reci, sunt la fel de gustoase!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

14.05.2016, 07:36

Bune pentru pachețel!

dantes 1

14.05.2016, 09:02

Bune!

marcela1979 1

14.05.2016, 20:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete pizza