Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2016 | 774 vizualizari

 

Cornulete aperitiv

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr. fulgi de ovaz
  • 300 ml apa calduta
  • 150 gr. unt sau margarina topita
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri seminte de in
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • faina cat cuprinde (cca 500-600 gr)
  • 1 ou mare de casa
  • sare grunjoasa de presarat peste cornulete
  • seminte de chimen

Umplutura:

  • 250 gr. branza prospata de vaci
  • 150 gr. telemea rasa ( de oaie )
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • cca 150 gr. cascaval taiat bucatele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz:

Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul.

Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si semintele de in.

Incorporam pe rand faina, la final adaugam putin ulei de masline.

Acoperin vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza aluatul volumul.

Intre timp preparam amestecul pentru umplutura: taiem cascavalul bucatele, il amestecam cu telemeaua rasa, smantana si branza proaspata de vaci. Dam amestecul la frigider pana dospeste aluatul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt sau cu folie de teflon.

Din aluatul dospit rupem bucati de marimea unei portocale.

Intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata,apoi impartim fiecare foaie obtinuta in 8 trunghiuri.

La baza fiecarui triunghi de aluat asezam 1 lingurita rasa din umplutura de branzeturi, rulam apoi aluatul de la baza inspre varf si asezam cornuletele astfel obtinute in tava.

Ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa dupa gust si semnite de chimen, apoi dam tava la cuptor pana se coc si se rumenesc cornuletele.

Calde sau reci, sunt la fel de gustoase! 

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

14.05.2016, 07:36

Bune pentru pachețel!

dantes 1

14.05.2016, 09:02

Bune!

marcela1979 1

14.05.2016, 20:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!