Desert budinca de quinoa cu capsuni si cacao

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Iun 2022 | 2870 vizualizari

 

Un desert perfect de vara...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. quinoa alba
  • 1 lingurita seminte de in
  • 300 ml lapte
  • 2 lg. cacao
  • indulcitor sau zahar dupa gust (eu am pus doar 3 lingurite de indulcitor)
  • 10 capsuni (5 mari si 5 mai mici pentru decor)
  • 5 frunzulite de menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de quinoa cu capsuni si cacao:

Pentru inceput se spala quinoa in mai multe ape sau intr-o strecuratoare direct sub jetul de apa rece.

Punem la fiert laptele alaturi de quinoa spalata si de semintele de in, lasam sa fiarba  amestecand continuu pana scade laptele. Adaugam indulcitorul sau zaharul si amestecam energic pentru omogenizare. 

Dam craticioara deoparte de pe foc, impartim budinca obtinuta in doua parti egale.

O parte va ramane alba, in cealalta adaugam pudra de cacao si omogenizam din nou.

Avem nevoie de 5 recipiente / eu am folosit pahare.

Asezam la baza stratul de budinca inchis, cel cu cacao, apoi un strat format din bucatele de capsuni proaspat spalate si taiate cubulete.

Peste capsuni punem stratul alb de budinca si la final decoram cu felii de capsuni si frunzulite de menta.

Dupa ce s-a racorit complet desertul, il pastram la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

inainte de fierbere este necesara clatirea semintelor de quinoa in repetate randuri, altminteri prin fierbere gustul acesteia va fi amar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de quinoa cu capsuni si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bezele cu capsuni