Inghetata de caramel si capsune

de Poliana in Dulciuri, 10 Iun 2012 | 1224 vizualizari

 

Pentru ca si azi se anunta o zi torida, iar vin cu inghetata!!! Caramel si capsune :D
De obicei cand fac inghetata aleg doua feluri, pentru ca ori mi-e greu sa ma hotarasc la unul singur, ori vreau sa satisfac mai multe cerinte :)) Deocamdata suntem doar doua persoane in casa care pot ridica pretentii, juniorul inca nu stie ce inseamna inghetata :D

Motivul pentru care nu a avut onorea de a se delecta cu acest desert minunat, nu e cum ca as vrea sa mananc eu toata inghetata (desi as putea :P), dar il consider inca nepregatit pentru asemenea experienta. Toate la timpul lor, si acestea fiind spuse...e timpul pentru reteta!

 

INGREDIENTE

Inghetata de caramel

  • 3 galbenusuri
  • 160 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana de gatit
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat

Inghetata de capsune

  • 500 gr capsune coapte
  • 400 gr lapte condesnat
  • 300 ml lapte de vaca mai gras
  • 300 ml smantana de gatit mai grasa (peste 20%)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caramel si capsune:

Incepem cu caramelul, cremos, delicios....si dulceee de tot.


Se caramelizeaza 90gr zahar pe foc mic. Cand zaharul s-a topit complet, atentie nu ardeti zaharul pentru ca va avea un gust amarui, se adauga untul si 50 ml smantana si se amesteca cu rapiditate pentru a nu se intari caramelul. Daca totusi se intampla acest lucru, puneti compozotia din nou pe foc (mic) si amestecati usor pana se omogenizeaza. Lasati caramelul la racit, pana ajunge la temperatura camerei.


Gabenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana devin ca o crema, sau cat va tine rabdarea si puterile :)). Laptele il incalzim, iar cand ajunge la punctul de fierbere se toarna treptat peste crema de oua, amestecand continuu si se pune din nou pe foc pana se ingroasa compozitia. Nu va speriati daca nu se va ingrosa prea tare. Se lasa la racit si aceasta compozitie.


Incepem sa mixam frisca, dupa un minut adaugam si zaharul vanilat si mixam pana se intareste.


Se amesteca caramelul cu crema de oua, adaugam usor frisca amestcand cu o spatula, punem compozitia intr-un vas si dam la congelator. Dupa o ora se sparg acele de gheata cu mixerul sau furculita (cum am facut eu, ca imi era mai la indemana), se introduce din nou la congelator pana la racirea completa. Iar noi ne apucam de partea a doua...capsunele!


Inghetata de capsune se face mult mai usor, deci nu va speriati ca aveti prea mult de munca.


Capsunele se fac piure cu blenderul, se adauga laptele condensat si se amesteca cu telul. Pe urma adaugam laptele si smantana de gatit. Punem compozitia intr-un vas si dam la congelator pentru o ora, dupa care spargem acele de gheata. Mai lasam aproximativ 2 ore, si putem sa o servim simpla, sau in combinatie cu cea de caramel, cum am facut noi.


A fost foarte buna, o inghetata reusita! Pozele cam lasa de dorit :)), mai am putin de munca la acest capitol, dar promit sa remediez acest neajuns :D


Dar daca pozele nu sunt cum as fi vrut eu sa fie, inghetata cu siguranta e!


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caramel si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Ina 1

10.06.2012, 21:42

Poliana, uite ce chip angelic am ) Imi dai si mie?

Poliana 1

11.06.2012, 09:05

Ina, daa...cum sa nu, cu cea mai mare placere!

bumi 1

11.06.2012, 14:50

ce buna ar fi o portie de inghetata ca a ta, daca n-ar fi probleme cu dintii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata caramel cu crocant Lion