Clatite banatene

de mamaieelena in Dulciuri, 21 Ian 2013 | 5618 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu parca si mi-a placut am mai facut ceva asemanator dar nu cu bezea pe deasupra sunt bune si au fost apreciate.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU CLATITE(cu aproximatie)
  • 700 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 g faina(aproximativ)
  • sare
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • 250 g branza dulce
  • 100 g branza dulce cu fructe
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • CREMA
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf amidon
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 200 g zahar
  • PENTRU DEASUPRA
  • 4 albusuri
  • 6 linguri cu zahar cu varf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele se fac clasic: se bat ouale cu sare, zahar, zahar vanilat, ulei, faina si laptele treptat sa nu faca cocoloase. Se obtine un aluat ca o smantana care curge si se fac la tigaie sau ca mine la aparat.


Separat se amesteca branza cu branza cu fructe, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta umplutura se umplu clatitele si se ruleaza apoi se pun in vase rezistente la cuptor.


Peste clatite se pune crema care se face astfel:intr-o cratita se pun galbenusurile, peste ele zaharul, amidonul si laptele amestecat usor sa se omogenizeze ingredientele. Dupa aceea se pun pe foc si se lasa pana se intareste crema. Se adauga si untul in crema si apoi se pune peste clatite.


Albusurile se bat ca pentru bezea si se pun pe deasupra cremei apoi se dau la cuptor pentru gratinare.


Se pot servi atat fierbinti cat si reci. Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

mamaieelena 1

01.02.2013, 22:22

daca vrei sigur dar data viitoare cand voi mai face ok?
multumesc ca ai trecut pe la mine

loredanaaa 1

12.02.2013, 23:51

bune trebuie sa fie

diaconta 1

18.07.2013, 21:49

ce as mai manca o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene