Clatite banatene

de mamaieelena in Dulciuri, 21 Ian 2013 | 5372 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu parca si mi-a placut am mai facut ceva asemanator dar nu cu bezea pe deasupra sunt bune si au fost apreciate.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU CLATITE(cu aproximatie)
  • 700 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 g faina(aproximativ)
  • sare
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • 250 g branza dulce
  • 100 g branza dulce cu fructe
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • CREMA
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf amidon
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 200 g zahar
  • PENTRU DEASUPRA
  • 4 albusuri
  • 6 linguri cu zahar cu varf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele se fac clasic: se bat ouale cu sare, zahar, zahar vanilat, ulei, faina si laptele treptat sa nu faca cocoloase. Se obtine un aluat ca o smantana care curge si se fac la tigaie sau ca mine la aparat.


Separat se amesteca branza cu branza cu fructe, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta umplutura se umplu clatitele si se ruleaza apoi se pun in vase rezistente la cuptor.


Peste clatite se pune crema care se face astfel:intr-o cratita se pun galbenusurile, peste ele zaharul, amidonul si laptele amestecat usor sa se omogenizeze ingredientele. Dupa aceea se pun pe foc si se lasa pana se intareste crema. Se adauga si untul in crema si apoi se pune peste clatite.


Albusurile se bat ca pentru bezea si se pun pe deasupra cremei apoi se dau la cuptor pentru gratinare.


Se pot servi atat fierbinti cat si reci. Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

mamaieelena 1

01.02.2013, 22:22

daca vrei sigur dar data viitoare cand voi mai face ok?
multumesc ca ai trecut pe la mine

loredanaaa 1

12.02.2013, 23:51

bune trebuie sa fie

diaconta 1

18.07.2013, 21:49

ce as mai manca o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene