Placinte cu loboda la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2016 | 451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 gr. loboda rosie si verde
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 2 linguri gris
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa sare de Himalaya
  • 3 oua de casa
  • 2 linguri seminte de in
  • 350 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de masline
  • faina alba proaspat cernuta,cat cuprinde (600-700 gr)
  • sare grunjoasa si seminte de in sau de susan pentru presarat deasupra.
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu loboda la cuptor:

Curatam frunzele de loboda de pe tije, le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs.


Dupa ce s-au scurs le taiem fasii, apoi le punem la foc potrivit in 4 linguri de ulei, presaram sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata.


La final adaugam 2 linguri de gris, oprim focul si lasam sa se raceasca.


Drojdia se lichefiaza cu 1 lingurita zahar si una de sare.


Adaugam 3 albusuri, apa calduta, semintele de in.


Amestecam bine, apoi incorporam faina cat cere aluatul.


La final adaugam uleiul de masline, vom framanta aluatul cel putin 10 minute, pentru a-i da elasticitate.


Acoperim cu un servet curat de bucatarie, lasam la dospit o ora si jumatate.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Aluatul dospit l-am impartit in 11 parti aproximativ egale.


Am infainat masa de lucru, am intins cu sucitoarea fiecare bila de aluat in forma ovala, am pus cate o lingura de umplutura de loboda la o margine, apoi am impachetat aluatul astfel incat am format triunghiuri din aluat, vezi foto.


Asa am procedat cu toate bilele de aluat.


Am asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenusurile batute, am presarat seminte de in si sare grunjoasa, apoi le-am mai lasat cca 15 minute la dospit in tava.


Am dat tava la cuptor pentru 35 minute, pana s-au copt si rumenit frumos.


Le-am scos din cuptor, le-am lasat la racorit apoi am servit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu loboda la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Andra_Constantinescu 1

18.07.2016, 00:30

Bune!

AndrutzaP 1

18.07.2016, 09:06

Hmmmm...am mai vazut reteta asta undeva si tare mi-e ca o voi incerca si eu! Am ceva emotii, dar cred ca ar fi buna

Gherca Daniela 1

18.07.2016, 09:25

bune, bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Icre cu iaurt Godina