Prajitura marmorata

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 30931 vizualizari

 

M-am inspirat de la Vio_dreams,nu prea cred ca am respectat 100% reteta,am facut cu ce am avut...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 350 g biscuiti cu scortisoara caramelizati
  • 100 g ciocolata 50 % cacao
  • 50 ml frisca lichida
  • 60 g unt
  • Crema de vanilie
  • 200 g mascarpone Delaco
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • Crema ciocolata
  • 200 g mascarpone
  • 200 g ciocolata 50 % cacao
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 pliculete ness
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata:

Blat:


Biscuitii se macina.Ciocolata maruntita,amestecata cu frisca si untul,pe foc pana se topeste si devine o crema omogena.Se ia de pe foc si se toarna in ea biscuitii macinati,omogenizam si asezam compozitia pe un platou,peste care am pus inelul de la forma de tort.


Crema de vanilie:


Se bate frisca bine.Branza mascarpone se freaca cu zaharul ( zahar farin) si apoi se incorporeaza si frisca.Pliculetul de gelatina il hidratam cu apa rece (100 ml) si apoi pe baie de abur o incalzim si o incorporam in crema.


Crema de ciocolata:


Ciocolata maruntita cu frisca si nessul se pun pe foc pana se topesc si devin o crema omogena.Branza mascarpone se freaca cu zaharul,apoi se amesteca cu ciocolata,la final se adauga plicul de gelatina,pe care l-am hidratat cu apa rece si l-am incalzit pe baie de abur.Se omegenizeaza totul.


Asamblare:


Dupa ce am format baza prajiturii,cu blatul de biscuiti,punem crema de vanilie ,apoi crema de ciocolata si ne jucam un pic amestecand aleatoriu,sa iasa o prajitura marmotata.Se da la rece cateva ore.Dupa ce s-a intarit scoatem inelul detasabil si servim cu pofta prajitura.

 

TIPS-URI

1

merge un pic mai dulce dupa gustul meu,oricum am plusat la zahar fata de reteta initiala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Micutza Luana 1

01.05.2014, 16:22

babi5 1

07.10.2014, 13:48

Tu te-ai onspirat de la Vio ei de ls tine

ralu_ca 1

13.10.2014, 10:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu Ceva Fin