13 Secrete despre prepararea painii

Postat de Lau in Tipsuri pe 1 Dec 2011, 22:23

13 Secrete despre prepararea painii

1. Toate ingredientele trebuie sa aiba temperatura camerei cand se prepara aluatul.

2. Cu cat acesta va fi framantat mai mult si mai temeinic, cu atat mai pufoasa si mai fina va iesi painea.

3. Aluatul trebuie sa aiba timp sa creasca in liniste, la o temperatura constanta de circa 22ºC.

4. A crescut suficient cand a ajuns la maximum de volum, nu neaparat cand s-au scurs un numar prescris de minute.

5. Sarea si drojdia nu se tolereaza reciproc – de aceea nu trebuie sa fie puse niciodata impreuna in aluat.

6. Se pot adauga mirodenii: coriandru, chimen sau piper. Se mai pot pune si 1-2 linguri de seminte de floarea-soarelui sau de in.

7. Se impunge aluatul cu un deget, apoi se ia degetul: daca urma acestuia este inca vizibila, dospirea s-a incheiat. Aluatul va da inapoi daca nu va ajunge in cuptor nici dupa cel tarziu 3 ore dupa dospit.

8. Pentru a scapa de bulele de aer formate in timpul dospitului, aluatul se bate energic inainte de a fi modelat in forma finala. Se mai framanta cateva minute cu pumnii.

9. Aluatul moale care a crescut prea mult se va coace intotdeauna in forma, deoarece daca se asaza pe o tava se risipeste si se aplatizeaza.

10. Pentru paine toast se foloseste faina de grau fina si numai 1/2 lingurita de sare; aluatul se asaza intr-o forma de cozonac unsa. Se acopera si se lasa sa creasca cca 1 ora. Apoi se cresteaza suprafata cu un cutit ascutit si se coace 40-50 minute la cuptorul incins la 200 de grade Celsius.

11. Painea dospita coapta in casa este buna proaspata – se pastreaza 1-3 zile.

12. Pentru a modela chifle, se face un rulou gros de aluat, se taie felii si se modeleaza bile cu mana. Painea sau chiflele devin crocante, fara a fi tari, daca se pune in cuptor un bol cu apa.

13. Painea va capata un luciu apetisant daca se unge cu apa sau galbenus de ou.

articol preluat de pe  lumearetetelor.ro

Comentarii (3)

06.12.2011, 16:06

01.06.2012, 22:28

maine voi incerca!!!!

Lau

Lau
02.06.2012, 09:26

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!