CONDIMENTE CALDE PENTRU ZILE RECI

Postat de mary_29 in Condimente pe 12 Sep 2012, 16:11

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Parfumate si aromate,sarate,iuti,dulci sau amare,condimentele sunt de nelipsit din viata noastra,aducand mereu acel ceva in plus care face diferenta dintre o mancare si alta,intre o zona culinara si alta a lumii.
Pe vremuri,unele condimente se plateau cu aceeasi greutate in aur,fiind aduse cu mari sacrificii cu caravanele care faceau luni si ani pana la destinatie,astazi ele se gasesc in cea mai obisnuita pravalie de la coltul strazii.

GHIMBIRUL


A fost cunoscut si intrebuintat inca din antichitate,atat ca aliment cat si ca leac pentru tratarea multor afectiuni.Gustul iute,asemanator piperului,il fac un condiment pretuit mult in zilelereci,pentru ca,asa cum spun terapeutii medicinii ayurvedice,ghimbirul stimuleaza focul interior,care arde mai bine astfel toxineledin organism.

Virtutile tamaduitoare ale ghimbirului au fost cunoscute inca din vechime.Regele Henri al VIII-lea il folosea des pentru usurarea digestiei si calmarea durerilor de stomac.Astazi se mai stie ca ghimbirul imbunatateste circulatia sanguina,amelioreaza flatulenta si indigestiile,inlatura starile de greata.Siropul de ghimbir este o adevarata minune in starile de rau provocare da gripe si  raceli,in tusea rebela si in starile febrile.

Ghimbirul este revigorant,combate starile de oboseala,activeaza circulatia sanguina periferica,prevenind afectiunile cardiovasculare si eliminand simptomele de maini si picioare reci.

 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

12.09.2012, 16:45

daca e preluat de undeva,te rog mult scrie sursa

12.09.2012, 19:21

e de pe internet.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03