Condimente

 Cauta » 

Anasonul

Postat de: mitinita in Condimente

Anasonul se prezinta sub forma de seminte ovale, aromate si sunt printre cele mai cunoscute mirodenii din toate timpurile. Se foloseste la fabricarea bauturii grecesti ouzo .Citeste continuarea

Ienibaharul

Postat de: mitinita in Condimente

Ienibaharul e o mirodenie cu un gust intreit: scortisoara, nucsoara si cuisoara.Citeste continuarea

Nucsoara

Postat de: mitinita in Condimente

Nucsoara este folosita pentru a da gust oricarui desert, de la inghetata la biscuiti, dar puteti sa o folositi cu incredere si la sosuri sau fripturi. Samanta de nucsoara inchisa intr-o coaja cu...Citeste continuarea

Cum potrivim condimentele cu preparatele noastre preferate.

Postat de: Ionutza in Condimente

Pentru rezultate de exceptie la gatit, este bine sa invatam ce condimente merg mai bine cu produsele care urmeaza sa fie gatite ca fel principal la masa, in acest mod noi avand la indemana...Citeste continuarea

Tapioca

Postat de: mitinita in Condimente

Se obtine din radacina de cassava si este folosit mai ales la deserturi.Citeste continuarea

Uleiul de susan

Postat de: mitinita in Condimente

Uleiul de susan se produce prin presarea la rece a semintelor de susan si se poate folosi la foarte multe retete,mai ales la cele asiatice.Citeste continuarea

Wasabi

Postat de: mitinita in Condimente

Este condimentul verde care se adauga la sushi, cunoscut si drept "hreanul japonez"Citeste continuarea

Nori - Alge pentru sushi

Postat de: mitinita in Condimente

Ce sunt nori? Sunt foile uscate din alge care se folosesc la impaturirea sushi -urilor si care ii dau gustul aparte. Folosit mai ales in Japonia, nori se obtine prin procesarea unor alge marine....Citeste continuarea

Ghimbirul - un condiment pentru ceaiuri, dulciuri si retete sarate

Postat de: Adinuta in Condimente

Ghimbirul este unul dintre cele mai rafinate condimente ce pot da o cu totul alta nota unei retete banale. Cald insa plin de prospetime, versatil dar distinct, dulceag, dar usor picant, merge de...Citeste continuarea

Oregano in bucatarie

Postat de: Adinuta in Condimente

Oregano este un condiment culinar foarte important, fiind raspandit in bucatariile din tari precum Turcia, Palestina, Siria, Grecia, Portugalia, Spania, America Latina si Italia. Aceasta planta...Citeste continuarea

Gust si sanatate: afla care sunt cele mai benefice condimente!

Postat de: Adinuta in Condimente

Crezi ca strica sa gatesti si sanatos, nu doar gustos? Fie ca esti un fan al condimentelor, fie ca de-abia acum descoperi aceasta pasiune, e bine sa stii ca nu toate condimentele sunt sanatoase sau...Citeste continuarea

Ce condimente sa folosesti pentru a avea o dispozitie buna

Postat de: Adinuta in Condimente

Daca te gandesti cum sa faci ca mancarurile tale sa fie mai savuroase, uita de banala combinatie de sare si piper, ci aventureaza-te si adauga cateva condimente, care pe langa gustul exotic, au si...Citeste continuarea

Ierburi aromate si condimente: cum putem da savoare retetelor

Postat de: Adinuta in Condimente

Ce ne-am face fara sare si piper cand ne-am obisnuit ca orice mancare savuroasa sa aiba acel plus de aroma oferit de condimente? Insa secretul unei retete reusite nu consta doar in folosirea lor,...Citeste continuarea

De ce sunt condimentele din ce in ce mai scumpe?

Postat de: Adinuta in Condimente

Condimenle: iubite in bucatarie, ele pot da savoare oricarei retete banale. Iar daca sofranul este cunoscut a fi drept cel mai scump condiment, celelalte par a vrea sa il intreaca din urma. De la...Citeste continuarea

"Dulce-de-iute": un condiment extrem de versatil

Postat de: radu_popovici in Condimente

Pentru cei pasionaţi de bucătărie, condimentele folosite corect dau gust şi aromă vieţii. M-aş încumeta să afirm că, în condiţiile în care marea noastră majoritate se aprovizionează...Citeste continuarea

Ce fac condimentele pentru sanatate!

Postat de: RuxyRux in Condimente

In aceasta emisiune medicala putem afla secretele condimentelor pentru o sanatate optima...merita urmarita!Citeste continuarea

Uleiuri aromate

Postat de: miha in Condimente

Retete vechi, de pe vremea buniciiCiteste continuarea

Condimentează-ţi viaţa

Postat de: sufletista in Condimente

Ierburile aromate și condimentele nu doar adaugă gust, ci explodează de savoare. Îţi dezvăluim cum poţi adăuga un strop de sănătate fiecărei mese.Citeste continuarea

Verdeturi pentru iarna

Postat de: Ina in Condimente

Desi nu este o reteta propriuzisa, tin sa dezvalui metoda mea de conservare a verdeturilor, in ideea de a convinge ca este o metoda ce nu da gres .Citeste continuarea

Tarhonul

Postat de: lili in Condimente

Eu deja am taiat tarhonul....dar iata ce am citit despre el:Citeste continuarea

Baharat turcesc

Postat de: mitinita in Condimente

Un amestec interesant de condimente,folosit la condimentarea carnii de miel,peste,pui,vita si a supelor. In Orientul Mijlociu, sunt intalnite mai multe feluri de baharat. Mai multe informatii...Citeste continuarea

Scortisoara protejeaza sistemul nervos

Postat de: Bunica in Condimente

Am gasit in revista "Taifasuri "un articol despre scortisoara si m-am gandit ca....poate cineva este interesat de acest condiment renumit, are si calitati recunoscute de remediu naturist.Citeste continuarea

Esenta de citrice

Postat de: mitinita in Condimente

Stiati ca esenta de lamaie sau portocale se poate face si acasa? Foarte usor si cu o aroma foarte puternica. Unde mai pui ca nu trebuie sa iti bati capul cu termenul de valabilitate. Puteti folosi...Citeste continuarea

Kammun-Cumin-Chimion

Postat de: aziz in Condimente

Va povestesc astazi despre chimion o samanta foarte des confundata cu chimenul si acest lucru se intimpla in mai multe locuri in lume nu doar in Romania.De exemplu in India.Chimionul-Cuminum...Citeste continuarea

Condiment Sarea Bucatarului

Postat de: mitinita in Condimente

Cred ca acesta este unul dintre secretele bucatarilor!Citeste continuarea

Sofranul-crocus sativus

Postat de: aziz in Condimente

vorbim despre cel mai scump condiment din lume....Citeste continuarea

Turmeric,curcum

Postat de: aziz in Condimente

Curcuma domestica, Fam: Zingiberaceae sursa acestui articol este http://www.theepicentre.com/Spices/turmeric.htmlCiteste continuarea

Faina condimentata pentru snitele (si nu numai)

Postat de: mitinita in Condimente

O sa te distrezi de minune cand toata lumea o sa incerce sa ghiceasca ingredientul secret din snitel...Citeste continuarea

 Cauta » 
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]