Ierburi aromate si condimente: cum putem da savoare retetelor

Postat de Adinuta in Condimente pe 31 Oct 2011, 16:12

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Ce ne-am face fara sare si piper cand ne-am obisnuit ca orice mancare savuroasa sa aiba acel plus de aroma oferit de condimente? Insa secretul unei retete reusite nu consta doar in folosirea lor, cu in gasirea acelui echilibru in combinarea cu alte ingrediente.

Foloseste condimentele puternice in cantitati mici. Retine ca ierburile sunt pentru a spori aroma, nu pentru a domina insa gustul intregii mancari. De aceea este bine sa adaugi treptat si sa tot gusti pana ajungi la cantitatea ideala, pentru a te asigura ca nu depasesti masura.

Ierburile intregi:

1. Leaga-le sau pune-le intr-un tifon pentru a le putea scoate mai usor din mancare cand termini reteta.

2. Adauga la inceput la inceput ierburile intregi si condimentele in mancarurile care dureaza o ora pentru a fi gatite.

3. Semintele pot fi prajite usor inainte de a fi adaugate in mancare pentru a spori aroma.

Ierburile maruntite si condimentele macinate:

1. Adauga-le la sfarsit, cam cu 15 minute inainte de terminarea timpului pentru gatit, deoarece condimentele pudra sau maruntite elibereaza mai repede aroma.

2.  Piperul proaspat macinat are cea mai puternica aroma.

3. Pentru produsele reci, adauga condimentele cu cateva ore inainte de a le servi, pentru a lasa aromele sa se intrepatrunda.

4. Daca pregatesti o friptura, cu o ora inainte o poti unge c ulei, ierburi si condimente si sa o gatesti dupa ce o tii la frigider.

5. Daca este vorba de carne pentru hamburgeri sau umplutura, atunci pune condimentele direct in compozitie.

Articol in parteneriat cu eufori.tv

Comentarii (1)

31.10.2011, 20:25

mersi mersi
recunosc ca nu stiu intotdeauna sa combin aromele

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia