Condimente

 Cauta » 

Caperele

Postat de: LUK in Condimente

Un condiment mai deosebit despre care pana sa ma documentez mai multe nu stiam in ce categorie sa-l incadrez...condiment sau leguma?Citeste continuarea

Condiment Creole

Postat de: mitinita in Condimente

A sosit timpul sa va arat un nou amestec de condimente! Mie mi-a placut mult,daca e prea iute mai putin ardei iute. E un amestec foarte interesant si gustos.Merge cu pui la cuptor,pe popcorn,la...Citeste continuarea

Condiment Cajun

Postat de: mitinita in Condimente

Se foloseste la condimentat carnea ,popcornul,cartofii pai si mancarea cajun.Citeste continuarea

Gust si mireasma de Sarbatori

Postat de: rocsi_1612 in Condimente

Am gasit acest articol intr-o revista cu retete..m-am gandit sa il postez si aici ,sa il cititi si voi ca poate o sa va placa...Citeste continuarea

Vanilie sau Vanilina?

Postat de: Corina33 in Condimente

Am tot auzit de zahar vanilinat si nu stiam daca e acelasi cu zaharul vanilat sau nu stiu eu cum se scrie:)) Cautand pe net am dat de ceva interesant..........cel putin din punctul meu de vedere.Citeste continuarea

Amestec de condimente italian

Postat de: mitinita in Condimente

Inainte foloseam busuioc si oregano,dar am descoperit ca adaugand mai multe ingrediente mancarea are o savoare mai aparte. Foarte usor de facut si se pastreaza intr-un borcanel sau container care...Citeste continuarea

PIPERUL

Postat de: ela in Condimente

de baza in aproape orice mancareCiteste continuarea

Sarea - MAI MULT DECAT UN ALIAT IN BUCATARIE

Postat de: alinutza1983 in Condimente

Articolul l-am preluat de pe blogul meu :)....sincera sa fiu, din cate imi amintesc , ca sursa de inspiratie am avut revista "Bucataria de azi".Citeste continuarea

Micul Ghid al condimentelor

Postat de: vanilla in Condimente

"Am compus" un mic ghid al condimentelor.Asta ca sa va fie mai usor in bucatarie. Pe mine una m-a ajutat foarte mult. Si daca fiecare mancare este condimentata cum trebuie laudele vor fi mult...Citeste continuarea

Leusteanul-minunata aroma a ciorbelor

Postat de: burdulea56 in Condimente

Nu poti fi nepasator fata de aceasta minunata planta aromata, care insoteste aproape toate ciorbele, pana si ciorba de salata se bucura de aroma leusteanului. La fiecare inceput de primavara astept...Citeste continuarea

Vanilia

Postat de: miha in Condimente

I se mai spune si orhideea de vanilie.Citeste continuarea

Mustarul

Postat de: miha in Condimente

Planta de mustar este originara din regiunea mediteraneeana. Este cultivata in toata Europa, in special in Germania si Franta.Citeste continuarea

Susan

Postat de: miha in Condimente

Susanul este printre cele mai vechi plante cultivate din lume. Este originar din Mesopotamia, dar si din India si Africa. astazi este cultivat in Turcia, India, China.Citeste continuarea

Sarea

Postat de: miha in Condimente

Multa vreme sarea a fost considerata o substanta foarte pretioasa, fiind denumita si "aurul alb". Cuvantul "salariu" provine din latinescul "salarium", pentru ca romanii isi primeau salariul sub...Citeste continuarea

Leustean

Postat de: miha in Condimente

Forma si gustul frunzelor de leustean sunt asemanatoare telinei si se consuma proaspat sau uscat.Citeste continuarea

Curcuma

Postat de: miha in Condimente

Curcuma miroase ca ghimbirul si are un gust picant.Citeste continuarea

Chili

Postat de: miha in Condimente

Este un condiment popular in bucataria asiatica, mai ales in cea thailandeza. dar este foarte des folosit si in America Latina si Mexic.Citeste continuarea

Chimenul

Postat de: Irina in Condimente

Este unul din cele mai vechi condimente europene. Stimuleaza digestia si este folosit impotriva balonarii. Citeste continuarea

Patrunjelul

Postat de: miha in Condimente

Este o planta aromata cu un depozit mare de substante nutritive, ce se poate gasi in stare proaspata pe tot parcursul anului, foarte apreciata si in medicina populara. Patrunjelul contine...Citeste continuarea

Usturoiul

Postat de: miha in Condimente

Este foarte aromat si din acest motiv este foarte des folosit la gatit. In functie de cum este gatit poate da mancarii o aroma dulce subtila sau una puternica, aproape copleşitoare.Citeste continuarea

Tarhon

Postat de: Bucataras in Condimente

Tarhonul este o planta aromata frantuzeasca, avind aroma asemanatoare cu anasonul. Se potriveste cu mincarurile ce contin morcovi, fructe de mare si ouaCiteste continuarea

Sofran

Postat de: Bucataras in Condimente

Sofranul este cel mai scump dintre condimente. Se obtine din staminele unei singure varietati de crocus (sofran). Se foloseste la parfumarea si colorarea orezului, supelor de legume, a mincarurilor...Citeste continuarea

Scortisoara

Postat de: Bucataras in Condimente

Scortisoara poate fi sub forma de betisoare (potrivite pentru condimentarea bauturilor fierbinti) sub forma macinata (amestecata cu zahar). Scortisoara se adauga la rulade dulci, prajituri si...Citeste continuarea

Salvie

Postat de: Bucataras in Condimente

Salvia are un parfum de pamint, aromatizat. Este foarte des intilnita in bucataria italiana, combinindu-se foarte bine cu usturoiul si cu rosiile. De asemenea, se potriveste cu ceapa, cu legume, cu...Citeste continuarea

Rozmarin

Postat de: Bucataras in Condimente

Rozmarin are un parfum intens, pamintos, potrivindu-se foarte bine cu carnea marinata si preparata apoi la gratar, cum ar fi cea de miel. Se foloseste cu cumpatare, fiind extrem de puternic aromat....Citeste continuarea

Piper negru

Postat de: Bucataras in Condimente

Piperul negru este foarte iute si aromat. proaspat macinat emana o aroma foarte puternicaCiteste continuarea

Paprika

Postat de: Bucataras in Condimente

La fel ca si piperul de Cayenne, este un amestec de ardei iuti de culoare rosie, uscati, care poate fi iute sau dulce. Varianta ungureasca este una dintre cele mai apreciate, gustoasa si delicioasa.Citeste continuarea

Oregano

Postat de: Bucataras in Condimente

Oregano este versiunea mai puternica a aromei maghiranului. Se presara peste rosii, varza, carne de pasare, vita sau mielCiteste continuarea

Nucsoara

Postat de: Bucataras in Condimente

Nucsoara se poate macina sau nu, folosindu-se drept condiment, in ambele variante. Este mult mai iute si mai putin subtila decit nucsoara pulpa. Este un condiment clasic, folosit la prepararea unor...Citeste continuarea

Mustar

Postat de: Bucataras in Condimente

Semintele de mustar macinate sint iuti si usturatoare, fiind un ingredient important in prepararea "in casa" a maionezelor sau a altor sosuri servite alaturi de carnea de peste, pui, porc sau vita.Citeste continuarea

Menta

Postat de: Bucataras in Condimente

Menta are un gust proaspat, racoros, care insufleteste sucurile de fructe, cum ar fi limonadele si salatele de fructe. De asemenea, imbunatateste gustul carnii de miel sau al carnii de peste.Citeste continuarea

Marar

Postat de: Bucataras in Condimente

Mararul, fie proaspat tocat, fie uscat, da o aroma proaspata sfeclei, morcovilor, castravetilor, legumelor murate, cartofilor si fructelor de mare. Semintele si planta uscata se folosesc la muraturi.Citeste continuarea

Maghiran

Postat de: Bucataras in Condimente

Maghiranul are o aroma iute, proaspata, ce se asorteaza legumelor. Se foloseste mai ales in bucataria mexicana, in cea greceasca si cea italiana.Citeste continuarea

Hasmatuchi

Postat de: Bucataras in Condimente

Este un patrunjel mai parfumat, aduce cu aroma de anason. Se potriveste la preparatele cu oua, pasare, creveti si salata.Citeste continuarea

Fenicul

Postat de: Bucataras in Condimente

Are o aroma asemanatoare cu anasonul, care se potriveste foarte bine cu carnea de peste sau de porc.Citeste continuarea

Enibahar

Postat de: Bucataras in Condimente

Desi este un condiment de sine statator, dupa gust pare a fi un amestec de scortisoara, nucsoara, ghimbir si piper. Se adauga in mincaruri pentru a le face picanteCiteste continuarea

 Cauta » 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]